Annonce
Debat

Manglende mulighed for aktindsigt i ADP: Hvor blev åbenheden af? Hvad er det, vi ikke må se?

Tommy Rachlitz Nielsen. Pressefoto

Læserbrev: Endnu en gang har et næsten enig byråd bevist, at deres snak om åbenhed og gennemsigtighed bliver ved snakken.

Dårlige undskyldninger og løse beskyldninger er tilsyneladende forklaringen på, hvorfor byrådet ikke vil skabe åbenhed i ADP A/S og alle andre steder.

Det overrasker mig desværre ikke, at byrådet igen stemmer imod en dagsorden, som omhandler åbenhed. Denne gang efter et udmærket forslag fra Enhedslisten om at fjerne den fritagelse, som ADP A/S har fra offentlighedsloven. En fritagelse, der har til hensigt at undgå aktindsigt.

Annonce

Byrådets fortsatte ønske om lukkethed står i skærende kontrast til samtlige partiers udmeldinger efter den tidligere borgmesters afgang. Siden har det lydt, at der skal være mere åbenhed og gennemsigtighed, men når det kommer til stykket, er det bare snak.


Byrådets partier ønsker fortsat at hindre borgerne indsigt i, hvordan vores skattekroner anvendes i et af de ubetinget største selskaber i kommunen. Hvorfor?

Tommy Rachlitz Nielsen


Byrådets partier ønsker fortsat at hindre borgerne indsigt i, hvordan vores skattekroner anvendes i et af de ubetinget største selskaber i kommunen. Hvorfor? Hvad er det, vi ikke må se? Hvad er det, som kun byrådet (og de politiske bestyrelsesmedlemmer) kan tåle at se?

Borgmesterens forklaring, om at det skyldes konkurrencehensyn, er helt absurd. Det er jo flere gange tilbagevist af eksperter, at konkurrencehensyn kan være en undskyldning. Alle kundehensyn og oplysninger af konkurrencemæssig betydning kan friholdes for aktindsigt. Derfor er det ingen undskyldning.

I Esbjerg, Aabenraa, Horsens, Rømø, Kolding og Vejle kan man sagtens få aktindsigt. Bare ikke i Fredericia.

Også i Aalborg har man mulighed for aktindsigt. Her har man været i stand til at tredoble omsætningen, hvilket jo med al tydelighed viser, at konkurrenceevnen på ingen måde lider under muligheden for aktindsigt.

At Christian Jørgensen omtaler de personer og partier, der ønsker denne åbenhed som laveste fællesnævner, og at vi kun ønsker at "snage" i ansættelsen af Jacob Bjerregaards kone, viser med al tydelighed, at laveste fællesnævner i denne debat er Christian Jørgensen selv. At et byrådsmedlem og endda medlem af økonomiudvalget har den holdning til borgernes mulighed om aktindsigt fortæller alt.

Åbenhed og aktindsigt handler på ingen måde om at snage, men om at give borgerne og pressen mulighed for at få indsigt i og kontrollere, at tingene foregår, som de skal.

At betegne aktindsigt som et ønske om "at snage" er i allerhøjeste grad nedgørende overfor demokratiet og retssikkerheden.

Husk at det er borgernes kommune, ikke byrådets!

Annonce
Fredericia For abonnenter

Kommer Korskæparken på ghettolisten?: Beboer advarer mod at 'hvile på laurbærrene'

Danmark

Søndagens coronatal: Yderligere 11 er døde - 4326 har fået en positiv test

Annonce
Annonce
Annonce
Erhverv

Virksomhed flytter fra Nyborg til Fredericia - hjælper med at skaffe penge hjem

Alarm 112 For abonnenter

To unge mænd dømt for afpresning ved IBC: - Vi stikker en pind op i røven på dig

Fredericia

480 tyske krydstogtgæster lyner die Jacke og oplever kølige Fredericia i dag

Fredericia

Læser undrer sig over gadelys-udskiftning: Når kommunen alle 12.000 lamper inden udgangen af dette år?

Forsker: Sygeplejerskers opsigelser kan blive kendt ugyldige

Debat For abonnenter

Ingen grund til panik: Ny mutation klarer vi også med selvdisciplin og videnskab

Fredericia

Poul tjekker vaccinetider tre gange om dagen: - Hvorfor kan man ikke booke tid i Fredericia?

Anklager kræver trecifret millionbøde til Dan-Bunkering og vil sende direktør i fængsel

Fredericia

Højhus på 95 meter droppet: Nu forbliver grøn hjørnegrund bare grøn

Alarm 112 For abonnenter

Person omkom efter voldsom brand: Intet tyder på, at der er foregået noget kriminelt

Fredericia

Julehygge gav afbræk fra en økonomisk trængt hverdag: - Vi kommer væk fra den dårlige stemning derhjemme, hvor børnene ved, at der ingen penge er

Annonce