Annonce
Fredericia

Manglede 55 hjælpere til EU-valget: Nu er de fundet

Fredericia Kommune efterlyser frivillige, som vil være valgtilforordnet. Tjansen er lønnet, og man hjælper på demokratiets festdag. Arkivfoto: Nana Hanghøj
Fredericia Kommune efterlyser flere frivillige hjælpere til EU-Parlamentsvalget på søndag 26. maj. Tjansen som valgtilforordnet er lønnet.

Opdateret 14.22: Fredericia Kommune har nu fundet nok tilforordnede til EU-valget:

Fredericia: Kommunen efterlyser hjælpere til en vigtig tjans på søndag 26. maj.

Man kan tjene 840 kroner på seks timer en halv time. Samtidig deltager man aktivt i demokratiet. Det er to argumenter for at melde sig som valgtilforordnet til EU-Parlamentsvalget.

Der mangler lige nu cirka 55 ud af 300 valgtilforordnede til forskellige praktiske opgaver på dagen. Det kræver, at man har stemmeret og bor i Fredericia Kommune. Opgaverne er blandt andet at vise vælgerne til rette og sidde ved borde, hvor der uddeles stemmesedler. Man skal ikke tælle stemmer.

- Det er et arbejde, alle kan bestride, siger byrådsmedlem Christian Jørgensen (V), der er formand for demokrati- og borgerudvalget og håber, at flere frivillige melder sig.

- Det kunne måske være interessant for nogle unge mennesker. Mange af dem er jo på SU og har frikort, og for dem er 840 kroner ikke så tosset for seks timers arbejde. Men ellers er der mange, som melder sig af politisk engagement og synes, det er spændende at være en del af et valg, siger han.

I tjansen som tilforordnet kan man blive sat på to vagter. Enten fra klokken 8 til 14.30 eller fra klokken 13.30 til 20.30.

Annonce

Læs mere på hjemmeside

Ved EU-valg er der traditionelt færre, der stemmer end til folketingsvalg. Det smitter formentlig også af på interessen for at være tilforordnet, vurderer Christian Jørgensen.

Er man interesseret i en tjans, kan man læse mere på Fredericia Kommunes hjemmeside, og man kan melde sig ind med Nemlogin via en selvbetjeningsløsning.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Fodbold

Hedensted vil drille topholdene

Sport

Horsens hapser Fredericias cheftræner

Annonce