Annonce
Middelfart

Maria kæmper for de mindste: Hun er helt overvældet over indstillinger til Bland dig Prisen

Maria Lund Nielsen havde hænderne fulde onsdag aften, da hun havde arrangeret foredrag med børnepsykolog Lene Kiel samt coach Gitte Winter Graugaard. Hun får her hjælp af sin mand, Kim Lund, der er ansat som pædagog i en sfo. Omkring 80 mødte op i Middelfartsalen på Kulturøen. Foto: Daniel Kofoed.
Den butiksansatte Maria Lund Nielsen, 45 år, er egentlig slet ikke særlig rebelsk. Alligevel er hun indstillet til Fyens Stiftstidendes Bland dig Prisen, da hun gør en stor indsats for at råbe på bedre forhold i kommunens daginstitutioner.

Middelfart: Hun er en "ildsjæl", der arbejder "utrætteligt" i sin kamp for bedre normeringer i daginstitutionerne i Middelfart.

En kamp, "børnene er for små til at forstå", og "de voksne nok har for travlt til virkelig at indse".

Det skorter ikke på rosende ord i de indstillinger, der er tikket ind omkring Maria Lund Nielsen til Fyens Stiftstidendes Bland dig Prisen, der giver et skulderklap på 25.000 kroner til en fynsk ildsjæl.

Foreløbig ni personer mener, at Maria Lund Nielsen, 45 år og fra Middelfart, skal løbe med prisen, da hun siden april har kæmpet for flere hænder i vuggestuer, børnehaver og sfo'er.

Hun er egentlig slet ikke særlig rebelsk, men hun kunne ikke sidde stille, da forældrebevægelsen "Hvor er der en voksen" i foråret fik tusindvis af forældre på gaden og krævede minimumsnormeringer i landets daginstitutioner.

I maj fik Maria Lund Nielsen arrangeret en demonstration foran rådhuset i Middelfart - og forskellige begivenheder fandt sted i ugen op til.

Sådan indstiller du

Fyens Stiftstidende hylder med Bland dig Prisen værdien af lokalt at blande sig på Fyn.

Prisen på 25.000 kroner går til en person eller en gruppe, der har taget originale initiativer, der har gavnet fællesskabet lokalt og måske endda regionalt.

Prisen skal også bruges på formål, der styrker fællesskabet.

Du kan indstille din kandidat ved at sende en mail til blanddig@fyens.dk frem til 23. august.

Skriv navnet på den person eller gruppe af personer, du gerne vil indstille og begrund, hvorfor vedkommende skal have prisen. Skriv også dit eget navn og telefonnummer.

Alle indstillede til prisen, begrundelsen for det og navnet på den, som har indstillet, offentliggøres på fyens.dk og i Fyens Stiftstidende.

Bland dig Prisen uddeles for syvende gang ved Det Fynske Folkemøde i mediehuset på Banegårdspladsen i Odense lørdag 7. september 2019.

Du kan følge med i indstillingerne til prisen ved at følge Bland dig Prisen på Facebook.

Knokler 25 timer om ugen

Henover sommeren har ildsjælens motor ikke stået stille. Tværtimod.

Onsdag aften løb et gratis foredrag af stablen på Kulturøen i Middelfart, hvor en håndfuld lokalpolitikere, forældre og andre interesserede var mødt op for at blive klogere på, hvilken betydning forholdene i daginstitutioner har på de små.

Maria Lund Nielsen er en smule overvældet over, at så mange mener, at hun bør indstilles til Bland dig Prisen.

- Når man laver sådan noget her, kan man godt føle sig en lille smule ene. Så er det rart, når helt almindelige mennesker stiller sig frem og siger, at det betyder noget for dem, siger hun.

- Vi lever et eller andet sted i et jantelovssamfund, så det er en fed følelse at få, og det giver en gejst til at blive ved, understreger hun og indrømmer, at hun godt kan bruge 25 timer ugentligt på det aktivistiske arbejde op til en begivenhed som den onsdag aften.

Ansigtsbehandling og børnesnak

Maria Lund Nielsen er gift med en pædagog og mor til Kaya på syv og Max på to år. Hun er i dag ansat 25 timer hos Helsam i Middelfart, hvor hun står for stedets klinik med ansigtsbehandlinger og andre kosmetiske opgaver.

Kampen for flere hænder er da også rykket helt ind på behandlingsbriksen.

- Normalt snakker jeg ikke, mens vi laver en ansigtsbehandling. Man skal i hvert fald acceptere kundens behov. Men der er rigtig mange, der selv har bragt det på banen, og så har de måske fået et andet billede af Middelfarts institutioner, end de havde i forvejen, fortæller Maria Lund Nielsen.

Hun mener, at slaget for alvor skal slås i næste måned, hvor kommunen skal diskutere næste års kommunale budget, og regeringen og Kommunernes Landsforening som ventet skal forhandle en ny økonomiaftale på plads.

Regeringen har sammen med støttepartierne Enhedslisten, Radikale Venstre og SF aftalt, at der frem mod 2025 skal indføres minimumsnormeringer i landets daginstitutioner.

Maria Lund Nielsen har den sidste tid forsøgt at være i tæt kontakt med lokalpolitikerne. Hun mener, at Middelfart bør gå forrest og indføre det snarest muligt:

- Vi er nogle, der mener, at Middelfart skal gå først med løsninger omkring det her og ikke vente på, at regeringen kommer med en pose guldmønter og bestemmer, hvordan vi skal gøre det, påpeger hun.

Der var fyldt godt op på stolerækkerne, da Maria Lund Nielsen havde trommet politikere, forældre og andre interesserede sammen. Foto: Daniel Kofoed.
Annonce
Forsiden netop nu
Fredericia For abonnenter

Strandgæster ryster på hovedet over broføljeton: - Man kan ikke hamle op med naturens kræfter

Annonce