Annonce
Erhverv

Markant flere 3F'ere melder sig ledige: - Jeg har ikke set så stor stigning i mange år

3F Fredericia mærker, flere melder sig ledige. Det fortæller formand Bo Petersen. Arkivfoto: Mette Mørk
Antallet af ledige i Danmark stiger. Langt flere end normalt melder sig i disse dage ledige. Det mærker de hos fagforeningen 3F.

Fredericia: Flere end normalt melder sig ledige. Det oplyser Beskæftigelsesministeriet, og det samme mærker 3F Fredericia.

Siden onsdag 11. marts til torsdag 18. marts steg antallet af ledige i 3F Fredericia med 31 personer - fra 243 til 274.

- Det svarer til en stigning på 12 procent. 31 personer er en stor stigning. Jeg har ikke set så stor en stigning i mange år, fortæller formand for 3F i Fredericia Bo Petersen.

Annonce

Fortsat ubesatte job

De seneste ledighedstal fra Beskæftigelsesministeriet viser, at 773 personer på landsplan søndag 22. marts meldte sig ledig. På en normal tilsvarende søndag ville tallet ligge på 288.

Det var især i begyndelsen i sidste uge, 3F'erne begyndte at melde sig uden job hos fagforeningen.

- Vores ledighed var i forvejen høj. Siden mandag (til og med onsdag, red.) har 24 meldt sig. Det ser ud til, vi er nogen af dem, der er hårdest ramt, fortæller Bo Petersen.

Han oplyser, at 3F er i fuld gang med at forsøge at finde job til sine ledige medlemmer. Fagforeningen havde i forvejen intensiveret indsatsen i begyndelsen af 2020 som en del af et a-kasse-projekt. Der er stadig ubesatte job indenfor lagerbranchen, oplyser han.

- De ledige kommer mest fra hotel- og restaurationsbranchen og så nogle få fra hyrevognsbranchen og rengøringsbranchen, fortæller Bo Petersen.

Han håber, regeringens hjælpepakker til erhvervslivet kan hjælpe, så ledigheden ikke bliver så voldsom som frygtet. Desuden håber han, at nye virksomheders indtog i Taulov kan få mange af hans medlemmer i job.

- Vi må bare i arbejdstøjet og få folk i arbejde, fastslår han.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Danmark

Liveblog: Femårig blandt seneste dødsofre i Storbritannien

Fredericia

Byråd vil skubbe millioner ud til anlæg - 100 nye job i 2020 og de første kort efter påske

Annonce