Annonce
Fredericia

Markant og slidt ejendom renoveres for millioner: Kommune og husejer deler udgifterne

Oldenborggade 6 med lejligheder, klubværelser og værtshuset Kahytten sættes i stand. Ejeren og Fredericia Kommune skyder kapital og byfornyelseskroner i renoveringen. Foto: Morten Kiilerich
Oldenborggade 6 med bodega Kahytten, lejligheder og klubværelser får sin 1. og 2. sal sættes totalt i stand. Men den trænger også. Hotelejer står bag.
Annonce

Fredericia: Det gamle Hotel Fredericia i Oldenborggade 6, som i dag rummer lejligheder, klubværelser og værtshuset Kahytten, skal renoveres.

I løbet af de næste par år investerer ejer Jacob Grøn Pedersen cirka tre millioner kroner i en gennemgribende ombygning og istandsættelse af 1. og 2. sal.

Indenfor disponeres alle lejemål om. Udenfor kommer der nyt tag, nye vinduer og maling af facaden. Jacob Grøn Pedersen har søgt og fået et tilsvarende millionbeløb fra Fredericia Kommunes byfornyelsesmidler.

Klubværelserne er jo gamle hotelværelser, og det kan man godt se.

Jacob Grøn Pedersen, ejer Oldenborggade 6, der nu skal renoveres og byfornys

Annonce

Alt er slidt i bund

Men den trænger også. Bygningen, der går et stykke ned ad Vendersgades sidste del mod havnen.

- Klubværelserne er jo gamle hotelværelser, og det kan man godt se, siger Jacob Grøn Pedersen.

Han ejer og driver Hotel Medio i Taulov og stod tillige bag Hotel Postgaarden i Oldenborggade fra 1994 til 2011. I 1999 købte han naboejendommen Oldenborggade 6, som er fra slutningen af 1800-tallet.

Klubværelserne er trange, gangen er smal, og hele 1. sal generelt slidt til sokkeholderne. Jacob Grøn Pedersen fortæller, at økonomien ikke har været til en renovering før nu, da byfornyelsesmidlerne er bevilget.

Annonce

Værtshus forbliver åbent

Ud over de otte værelser findes der fire almindelige lejligheder i ejendommen.

Alt brækkes ned og indrettes på ny. De otte klubværelser bliver til fire lejligheder, så der i alt vil være otte lejelejligheder på cirka 60 kvadratmeter hver på 1. og 2. sal. Kahytten i stuen og en tegnestue i den del af bygningen, der ligger i Vendersgade, berøres ikke af den indvendige renovering. Arbejdet går i gang efter sommer.

Nogle af lejerne er flyttet, og vi arbejder i det hele taget på frivillig fraflytning. Beboerne har i lang tid vidst, at der skulle bygges op, fortæller Jacob Grøn Pedersen:

- Men vi kommer også til at hjælpe nogle af dem med at finde noget andet.

Om det er realistisk, at de vender tilbage i de nye rammer, ved han ikke. Der går lang tid, og ikke overraskende stiger lejen også, når ejendommen forbedres.

Bygningen var i gamle dage hotel, og det ses på 1. sal, hvor otte klubværelser lejes ud. Gangen er smal. I det hele taget er alt slidt, og derfor brækkes det ned. De otte værelser bliver til fire nye renoverede lejligheder. Foto: Morten Kiilerich
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Alarm 112 For abonnenter

55-årig skal flere år i fængsel: Politiet fandt haglgeværer, rifler og masser af ammunition på adresse i Fredericia

Debat

Køb fransk!

Fredericia

Fynsk teater lægger billet ind på Fredericia Teaters million-tilskud fra staten: - Vi skal rykke hurtigt nu

Annonce