Annonce
Erhverv

Markant stigning: Lærlinge er efterspurgte i Fredericia

Flere unge får mulighed for at gribe hammer, sav og en læreplads som tømrer. Hos Egil Rasmussen får direktør Claus Rasmussen dagligt mange henvendelser. Arkivfoto: Mette Mørk

Knap 30 procent flere lærepladser i byggefagene i Sydjylland. I Fredericia mærkes også en stigende efterspørgsel.

uddannelse

Fredericia: Der er flere lærepladser til unge i byggefagene.

Stigningen er på næsten 30 procent i løbet af det seneste år, viser tal fra Dansk Byggeri Sydjylland. Den udvikling mærkes også i Fredericia.

- I Fredericia Håndværkerforening kan vi mærke en stigende interesse. Der er virkeligt efterspørgsel efter lærlinge, siger Michael Kristensen, som er formand for Fredericia Håndværkerforening.

Annonce

Flere lærlinge i bygge- og anlægsbranchen

Antallet af uddannelsesaftaler er steget, viser nye tal fra Dansk Byggeri i Sydjylland.I 2016 blev der indgået 1165 uddannelsesaftaler i regionen i de første tre kvartaler. I 2017 var tallet 1510, hvilket svarer til en stigning på 29,5 procent. Det er især tømrer, murer og bygningsmaleruddannelserne, som har fået flere lærlinge.

Væksten i Sydjylland overgår dermed væksten på landsplan inden for bygge- og anlægsbranchen. Her var der i alt 6896, hvilket var 14,6 procent mere end i 2016.

Dansk Byggeri Sydjylland oplyser i en pressemeddelelse, at antallet af uddannelsesaftaler er steget med 29,5 procent fra 2016 til 2017. Fra 1165 til 1510 lærepladser i fag som tømrere, murere og bygningsmalere. Begge tal er hentet i Undervisningsministeriet og dækker de tre første kvartaler i årene.

Michael Kristensen har oplevet et bedre samarbejde med folkeskolerne, hvor flere elever i de ældste klasser får indblik i håndværksfagene.

- I dag må man regne med livslang læring. Det er ikke ligesom dengang deres morfar begyndte på en uddannelse som 15-årig og derefter kunne leve af den resten af livet. I dag må man uddanne og efteruddanne sig hele livet. Her giver en erhvervsfaglig uddannelse et godt udgangspunkt, siger Michael Kristensen.

Ros til erhvervsskoler

Hos entreprenørvirksomheden Egil Rasmussen i Taulov mærker direktør Claus Rasmussen stor interesse for lærepladserne.

- Nærmest dagligt får vi en eller to henvendelser fra unge mennesker, der gerne vil i lære hos os, som sender ros til de lokale erhvervsskoler, som virksomheden normalt samarbejder med. Det er især EUC Lillebælt og Hansenberg i Kolding.

- Der er meget run på. Jeg tror, skolerne har været gode til at få de unge mennesker til at kontakte os. Det er sundt, at man oplever, de kommer ud. Man får hilst på dem og får et bedre indtryk af de unge mennesker, siger han.

Hos virksomheden Hansen El på Håndværkervej er der lige nu seks lærlinge ud af 20 ansatte.

- Vi har ansat to-tre lærlinge i år. Vi prøver på at være med til at få de unge ud på arbejdsmarkedet. Det er svært at skaffe faglært arbejdskraft, så vi er nærmest nødt til at uddanne nogen selv, lyder det fra medejer Simon B. Hansen.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Fredericia For abonnenter

Håndværkerformand sætter spørgsmålstegn i mørklægningssag: Millioner kunne måske have været sparet

112

En lang indsats er slut: 24 brandfolk har nedkæmpet brand i lagerhal og båd

Fredericia For abonnenter

Sådan foregår det i dag: Håndværkere fordeler opgaver efter nummer

112

Røgudvikling følges nøje efter brand på Bundgårdsvej: - Ikke anledning til evakuering

Annonce