Annonce
Fredericia

Markante byggerier: Glasvirksomhed vokser og søger nye folk

Tarpgaard har leveret 80 ton glas til det nye parkeringshus i Vejle. Billedet er taget en måned før åbningen af det seks etager store p-hus. Foto: Yilmaz Polat
Glasvirksomheden Tarpgaard A/S har travlt med en række meget synlige projekter. I sidste uge åbnede det meget roste p-hus ved Vejle Sygehus, og snart afleverer virksomheden et stort projekt på Færøerne med en hel skole i glas.

Fredericia: Virksomheden Tarpgaard A/S er for tiden involveret i et par markante byggerier.

I sidste uge blev det seks etager store p-hus ved Vejle Sygehus indviet, og det er præget af store glaspartier fra Fredericia-virksomheden. Snart venter et nyt p-hus i glas i Ballerup, ligesom der i næste måned åbnes en helt ny skole på Færøerne.

De store opgaver passer med virksomhedens vækstmål, og faktisk går det hurtigere end forventet.

- Vi havde et mål om at øge omsætningen fra 52 til 80 millioner kroner inden for to år. Men vi nåede 84 millioner allerede på et år, konstaterer direktør Martin Tarpgaard.

Virksomheden beskæftiger i øjeblikket 60 ansatte plus lejede folk. Og med Martin Tarpgaards ord er der "hamrende travlt" på Vesterballevej.

- Vi søger flere folk, hovedsageligt tømrere og glarmestre. Vi vil hellere bruge vores egne ansatte i stedet for lejede folk, men det er svært at finde gode montører, siger direktøren.

Tarpgaard er med i byggeriet af en ny skole på Færøerne, som er beklædt med glas overalt. "Skúlin Á Fløtum" er delt op i syv sektioner. Foto: Tarpgaard

Fem procent mere for et bedre produkt

"Det flotteste p-hus i Region Syddanmark". Sådan lød entreprenørens rosende beskrivelse af det nye p-hus i Vejle. I alt leverede Tarpgaard 2500 kvadratmeter glas til byggeriet, og det svarer til 80 ton glas.

- Vi er blevet bedre til at komme tidligt ind i processen, så vi kan hjælpe arkitekten med at løse opgaven. Dermed kan vi være med til at designe tingene, så det også bliver en god løsning for os. Det bliver nemmere at montere, og det ser bedre ud, fortæller Morten Landry, som er medejer og virksomhedens afdelingsleder for glas.

- Dermed får bygherren også et bedre produkt. Måske skal de give fem procent mere for det, men til gengæld er der ikke så mange reklamationer bagefter. Derfor kan det betale sig, tilføjer Martin Tarpgaard.

I forbindelse med byggeriet i Vejle udviklede Tarpgaard A/S særligt aluminiumsværktøj, som gjorde monteringen nemmere og mere præcis. Dermed blev opgaven med glaspartierne afleveret en måned før tid.

Virksomheden har også leveret glas til et ni etagers p-hus ved Royal Arena i København, og et p-hus ved Novo Nordisk i Ballerup er også på vej.

- Det er ikke fordi, vi går efter p-huse, men vi har bare haft et par store opgaver på det seneste, siger Martin Tarpgaard.

Flere muligheder i Odense

I december 2018 overtog Tarpgaard A/S den odenseanske glasvirksomhed Meier Profil & Glas.

- Vores afdeling i Odense har øget kapaciteten, og det øger vores muligheder for at få byggeopgaver i Odense, hvor der bygges meget nu, siger Martin Tarpgaard.

Virksomheden går også efter flere reparations- og serviceopgaver. I forvejen har udfører glasvirksomheden den slags opgaver for store kunder som eksempelvis ATP Ejendomme, sygehuse, Nationalbanken og boligforeninger.

Desuden har Tarpgaard A/S også opgaver i private boliger. Udendørs kan det være glasværn, og indendørs er det eksempelvis brusekabiner eller glas-skillevægge.

Regnskabet for 2019 er endnu ikke offentliggjort, men Martin Tarpgaard forventer et overskud og det bedste resultat for virksomheden i mange år.

Skolen på Færøerne bliver et lyst og åbent sted. Foto: Tarpgaard
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
FC Fredericia

Minut for minut: FC Fredericia havde masser af chancer - men tabte alligevel til gæsterne fra Amager

Annonce