Annonce
Middelfart

Masser af aktivitet kendetegner Gamborg Kirke: Nu går formand af

Finn Tønnesen, formand for menighedsrådet i Gamborg. Han går af efter 12 år på posten.
Finn Tønnesen har siddet i spidsen for menighedsrådet i Gamborg i 12 år, og nu trækker han sig. Han har siddet i spidsen for en kirke med masser af aktivitet.
Annonce

Gamborg: Det skete egentlig ret tilfældigt, da Finn Tønnesen gik til et menighedsrådsmøde som suppleant og derfra igen som formand. Det er nu 12 år siden.

- Jeg er 75 år nu, så jeg tænker, at der må være nogle nye, der tager over. Man skal lægge nogle timer i det. Hvis man har lyst til at blive en del af fællesskabet, så er det en god indgangsvinkel, fortæller Finn Tønnesen, som sammen med sin kone har boet i Gamborg i 53 år.

- Vi har et fællesskab uden lige.

Og det kan også mærkes i kirken. Der må kun være 21 i kirken på grund af corona, men det er lige ved at være for lidt, når 20 gamborgensere tropper op til søndagsgudtjeneste. Med restriktioner, der siger to meters afstand, når man skal synge, er der heller ikke plads til flere i kirken.

Annonce

Aktivt lokalsamfund

Kirken bryster sig med ikke kun at have de almindelige gudstjenester hver søndag. De afholder også forskellige koncerter i samarbejde med forsamlingshuset, hvilket der er stor opbakning til fra lokalsamfundet.


Når vi har afholdt koncerter, har der været stopfyldt. Folk ved godt, at de bliver godt behandlet. Vi har for eksempel inviteret kunstnerne ned i forsamlingshuset efter, hvor folk kan få en snak. Det har været godt

Finn Tønnesen


- Når vi har afholdt koncerter, har der været stopfyldt. Folk ved godt, at de bliver godt behandlet. Vi har for eksempel inviteret kunstnerne ned i forsamlingshuset efter, hvor folk kan få en snak. Det har været godt, fortæller Finn Tønnesen.

Annonce

Spændende fremtid

Der er valg til det nye menighedsråd den 15. september, og Finn Tønnesen fortæller, at det bliver et fredsvalg.  Det nye råd starter op den første søndag i advent, og der venter dem en spændende tid. For eksempel skal de være med til at vælge en ny præst til august næste år, når nuværende sognepræst Jette Rosendahl går på pension.

Ligesom i mange andre byer kan man finde flest medlemmer fra pensionsalderen og op, men alle er velkomne i fællesskabet.

- Vi kunne da godt tænke os, at der kom nogle flere familier, men der skal også lægges nogle timers arbejde i det, fortæller Finn Tønnesen, som derfor godt kan forstå, hvis de prioriterer anderledes. '

Herudover planlægger menighedsrådet at bygge en mindelund til alle de gamle historiske gravsten, der står på kirkegården. Det kræver dog både pladsen, tiden og godkendelse fra de forskellige ejere af gravstenene, inden det for alvor kan blive en realitet.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Fredericia

Langt flere end ventet er blevet podet: Flere tusinde lagde vejen forbi midlertidigt testcenter

Coronavirus

Live: Over halvdelen af de corona-ramte kender ikke selv smittekilden

Fredericia

Gode råd til ældre og udsatte: Sådan undgår man ensomhed i en corona-tid

Annonce