Annonce
Fredericia

Masser af tricks på skole: Ny pumptrack bane er populær

En stor gruppe af eleverne på skolen i Skærbæk bruger den nye pump track-bane hver dag - her er det William Trondhjem Grøndal, der flyver forbi på løbehjulet.Foto: Peter Leth-Larsen
Eleverne var med til at skrive en ansøgning, og så donerede Skærbæk Beboerforening 25.000 kroner til en ny pumptrack-bane. Den står i skolegården på Fjordbakkeskolen i Skærbæk, og den er blevet vildt populær.

Skærbæk: En ny aktivitet i Skærbæk er blevet så populær, at den også lokker børn til skolegården efter skoletid.

En ny pumptrack-bane blev sat op i den sidste uge af marts på Fjordbakkeskolen. Den er samlingspunkt for børn, der kører på løbehjul, og hvert frikvarter byder på masser af tricks og hop på den 14 meter lange og bølgeformede bane.

Efter skoletid er det også tilladt at cykle på banen.

- Jeg synes, det er sjovt. Jeg kan bedst lide at cykle på den efter skoletid. Der er flere, der cykler nu, og det er sjovere, efter banen er kommet, siger Klara Bjerregård, som går i 4.B. på Fjordbakkeskolens afdeling i Skærbæk.

Hun er medlem af elevrådet, og sammen med kontaktlærer Mette Philipsen har eleverne være med til at skaffe banen.

- Vi skrev et brev til Skærbæk Beboerforening og ansøgte om penge til banen, fortæller Klara Bjerregård.

Det endte med en donation på 25.000 kroner fra beboerforeningen, mens skolen selv betalte de sidste 5000 kroner.

Annonce
I skolegården er der gang i både boldspil og den nye pumptrack-bane, som Christoffer Schou Jensen (med hjelmen) kører på i baggrunden. Foto: Peter Leth-Larsen

Stor aktivitet

Både elever, lærere og ledelse faldt for pumptrack-banen tilbage i 2017, hvor skolen havde banen til låns i to uger.

- Da prøvebanen blev stillet op, var der utroligt stor aktivitet om den. Jeg kontaktede Skærbæk Beboerforening, som var med på idéen, fortæller lærer Mette Philipsen.

Skærbæk Beboerforenings formand Jonna Heebøll var med til indvielsen af banen, og hun var glad for at støtte den nye aktivitet.

- Det har været et stort ønske fra børn i Skærbæk, og det er en bane, der er til glæde for alle, siger Jonna Heebøll.

Beboerforeningen sparer blandt andet penge sammen ved den årlige havnefest i Skærbæk, og en del af pengene går til at støtte aktiviteter i området. Pumptrack-banens leverandør er også lokal, idet Dyhre Cycling - ved Palle Dyhre - satte banen op.

Skolen går allerede med planer om at forlænge banen og flytte den om bag skolen, så cykler og løbehjul får endnu mere plads at boltre sig på.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce