Annonce
Kolding

Massetest på vej i Kolding: - Det her er skræmmende

Borgmester Jørn Pedersen har ligesom masser af andre rykket arbejdspladsen hjem. Nu er han forfærdet over, hvor hurtigt den britiske coronavariant har fået tag i Kolding. Foto: Søren Gylling
Med hjælp fra regionerne er Kolding Kommune i fuld gang med at gøre klar til, at alle borgere over 12 år i den centrale del af kommunen kan blive testet. - Det her er skræmmende, siger borgmester Jørn Pedersen.
Annonce

Kolding. Nu skal borgere i Kolding med bopæl i postnummer 6000 så vidt det overhovedet er muligt testes for corona for at få slået den aggressive engelske mutants fremmarch i Kolding effektivt tilbage.

Det har Styrelsen for Patientsikkerhed aftalt med Kolding Kommune i forbindelse med de store udbrud af coronavarianten B1117, der har bragt Kolding op på den kedelige førsteplads over kommuner med flest coronasmittede borgere pr. 100.000 indbyggere.

Kilde: Statens Serum Institut. Foto: Ritzau grafik

Fredag nåede incidenstallet op på 251,6 efter store udbrud på især Munkevængets Skole, Brændkjærskolen og en række daginstitutioner. Mange indvandrerfamilier er berørt.

Styrelsen for Patientsikkerhed har vurderet, at der er risiko for yderligere smittespredning i forbindelse med, at skoleelever og en del børn i dagtilbud skulle vende tilbage fra vinterferie efter weekenden, og derfor opfordrer styrelsen alle over 12 år i Kolding med bopæl i postnummer 6000 til at lade sig teste.


Det her viser jo bare, hvor alvorligt den engelske variant tages i regeringen, og det er også fuldstændigt skræmmende, at vi på en uge er gået fra at tale genoplukning til, at vi nu lukker ned igen.

Jørn Pedersen, borgmester i Kolding Kommune


Annonce

Også de små

Kolding Kommunes ledelse bakker fuldstændigt op.

- Vi har hele tiden opfordret vores borgere til at blive testet, og vi siger også gerne børn under 12 år. Selv små børn kan have covid-19, selvom de typisk ikke er særligt syge af det, men B1117 smitter altså med lynets hast, og vi kan se af fredagens tal, at en tredjedel af de smittede er børn mellem 0-10 år, siger Jørn Pedersen.

Han fastslår, at det er "en kæmpeopgave" at få gennemført så omfattende en massetest.

- Vi har endnu ikke hele praktikken på plads, men der er allerede rekvireret testbiler fra Region Syddanmark, og også Region Midtjylland kommer med testbiler. Vi er virkeligt glade for regionernes hjælp til der her opgave. Vi regner med, at vi kan teste 10.000 om dagen fra på mandag, siger borgmesteren og oplyser, at der vil snarest komme en udmelding i Kolding om, hvornår og hvordan den øgede testkapacitet er klar til at teste alle borgerne.

Annonce

Skræmmende

Udover masse-testen og regeringens lukning af alle skoler og daginstitutioner i postnummer 6000 i hele næste uge, så har kommunen og Styrelsen for Patientsikkerhed bl.a. aftalt tiltag som kommunikationsindsats til borgerne om at overholde alle retningslinjer, indsats i udvalgte boligområder med kommunale medarbejdere og opsøgende indsats med tilbud om isolationsfaciliteter til smittede, herunder tilbud om praktisk hjælp til bl.a. indkøb. Alle disse tiltag har Kolding Kommune dog på eget initiativ iværksat for længst.

Desuden taler kommunen og styrelsen nu med dagligvarebutikkerne om skærpet fokus på afstandskrav, afspritning med videre.

Hvad mener du om anvisningerne og regeringens lukning af skoler og daginstitutioner?

- Det her viser jo bare, hvor alvorligt den engelske variant tages i regeringen, og det er også fuldstændigt skræmmende, at vi på en uge er gået fra at tale genoplukning, til at vi nu lukker ned igen, siger borgmesteren.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Fredericia

Kunderne var klar fra start: Julegavebyt, osetrang og støtte til butikshandlen fyldte på genåbningsdag

Fredericia

Mandagens lokale tal: Efter søndagens stigning er der igen få nye smittede

Alarm 112

Frækt indbrud natten til mandag

Annonce