Annonce
Børkop

Massiv regn har smadret bro over å

De gamle træplanker er forsvundet i åens kraftige strøm. Broen bliver ikke lavet, for der kommer i stedet en ny bro, når området til sommer står klar som en ny park. Foto: Jørgen Flindt

Børkop: Gennem mange år har der, lige ved Markant og Børkop Bibliotek, været en lille gangbro over Skærup Å, men den bro er fortid nu.

Broen, som forbandt den lille park på den sydlige side af åen med græsplænen ved Markant, er ganske enkelt ikke længere brugbar, for på grund af meget regn, har strømmen i åen været meget kraftig, og det endte med, at broen delvist er skyllet væk, så det er helt umuligt at gå der nu. Træplankerne er revet af og forsvundet i åens grumsede vand.

Vejle Kommune har været forbi for at rydde op og spærre af, men broen kommer ikke til at virke igen. I hvert fald ikke i den form, som man har kendt.

- I forbindelse med områdefornyelsen i Peter Breths Parken skal der alligevel etableres en ny bro. Derfor vil der i mellemtiden være en periode, hvor der ikke er nogen bro over åen på det sted. I stedet vil vi henvise til, at man kan benytte broen ved Ågade, indtil den nye bro er færdig, siger Sarah Østergaard Brun, der er landskabsarkitekt hos Vejle Kommune.

Den nye bro forventes færdig i løbet af forsommeren 2020.

Annonce
Den gamle bro kunne ikke holde til den megen regn, som har skabt en kraftig strøm i Skærup Å. Foto: Jørgen Flindt
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Læserbrev

Replik. Der er ikke ro på ridefysioterapien

Læserbrev: Ro på ridefysioterapien i Børkop området, skriver Brian Errebo-Jensen i et læserbrev i Vejle Amts Folkeblad 11. november. Hmmm. Hvor ville det være dejligt hvis det var tilfældet. Og det ville det have været for længe siden, hvis personlige relationer ikke havde fået lov at vinde over patienternes behov. For første gang er der en indrømmelse fra en i det beslutningsmyndige udvalg, at de har fravalgt en lille privat virksomhed alene baseret på baggrund af, at en ridefysioterapeut har udtalt 'dårligt arbejdsklima'. Det giver da i den grad stof til refleksion. En virksomhed som vel og mærke har fungeret til glæde og gavn for mange igennem seks år. Som har flere medarbejdere og frivillige, som har været med fra start. Og hvor patienterne var trygge og meget glade for at komme. Jeg tør slet ikke tænke på, hvordan det må føles for virksomhedens ejer og leder at læse, at der hos hende er et 'dårligt arbejdsklima'. Hvor er det dog ufint. Tænk hvis en eller flere fra udvalget, som ikke er dybt involveret i sagen med den tidligere ridefysioterapeut, havde ville undersøge sagen inden beslutningen om en dispensation. Så havde de måske oplevet et sted, hvor det emmer af smil, grin og glæde - og sætningen 'altid kaffe på kanden' efterleves. Hvor et yderst fokuseret team sikrer fokus på patienterne. Hvilke foranstaltninger har der mon været iværksat for at rette på op på 'det dårlige arbejdsklima', som nu omtales som var det en sandhed. Jeg kan spørge på en anden måde: Hvor lang tid brugte du eller andre i udvalget på at undersøge præcis udsagnet om dårligt arbejdsklima - altså set fra en anden side end ridefysioterapeutens? Hvordan overhovedet forsvare at lave en dispensation til at komme uden om en virksomhed, som kunne have varetaget træningen med det samme UDEN at undersøge sagen fra alle sider? Jeg har i øvrigt hørt en helt anden årsag som forklaring til, hvorfor ridefysioterapeuten afgav sit ydernummer. Er du interesseret i at høre den? Hvordan har det været økonomisk dyrt for den tidligere ridefysioterapeut at forlade stedet? Hvem har hestene, de ansatte og faciliteterne? Altså bare for at få proportionen økonomisk tab ind i ligningen. Først når en reel undersøgelse er foretaget, kan vi tale om proportioner og refleksion. Og også om saglighed og ordentlighed. Udvalgets beslutning er ganske enkelt ikke foregået på en ordentlig måde. Og det burde ikke kunne finde sted.

112 For abonnenter

Flere års fængsel og udvisning af landet: Men hvem var egentlig gerningsmanden bag knivstikkeri i Jyllandsgade?

Annonce