Annonce
Børkop

Massiv regn har smadret bro over å

De gamle træplanker er forsvundet i åens kraftige strøm. Broen bliver ikke lavet, for der kommer i stedet en ny bro, når området til sommer står klar som en ny park. Foto: Jørgen Flindt
Annonce

Børkop: Gennem mange år har der, lige ved Markant og Børkop Bibliotek, været en lille gangbro over Skærup Å, men den bro er fortid nu.

Broen, som forbandt den lille park på den sydlige side af åen med græsplænen ved Markant, er ganske enkelt ikke længere brugbar, for på grund af meget regn, har strømmen i åen været meget kraftig, og det endte med, at broen delvist er skyllet væk, så det er helt umuligt at gå der nu. Træplankerne er revet af og forsvundet i åens grumsede vand.

Vejle Kommune har været forbi for at rydde op og spærre af, men broen kommer ikke til at virke igen. I hvert fald ikke i den form, som man har kendt.

- I forbindelse med områdefornyelsen i Peter Breths Parken skal der alligevel etableres en ny bro. Derfor vil der i mellemtiden være en periode, hvor der ikke er nogen bro over åen på det sted. I stedet vil vi henvise til, at man kan benytte broen ved Ågade, indtil den nye bro er færdig, siger Sarah Østergaard Brun, der er landskabsarkitekt hos Vejle Kommune.

Den nye bro forventes færdig i løbet af forsommeren 2020.

Den gamle bro kunne ikke holde til den megen regn, som har skabt en kraftig strøm i Skærup Å. Foto: Jørgen Flindt
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce