Annonce
Fredericia

Massiv udrykning til Smedevænget: Gasflasker i fare for at eksplodere

Fredag aften fik ild fast i en tagkonstruktion hos L. Østergaards Maskinfabrik på Smedevænget i Fredericia. Brandvæsenet fik begrænset skaderne fra branden, der sandsynligvis opstod omkring en kompressor.
Annonce

Fredericia: Trekantområdets Brandvæsen blev fredag aften klokken 23.07 kaldt til brand i en industribygning på Smedevænget 12 i nordbyen i Fredericia. Her var der udbrudt brand i et filter- og kompressionsrum hos virksomheden L. Østergaards Maskinfabrik, fortæller indsatslederen fra Trekantområdets Brandvæsen, Per Møller Jensen, lørdag morgen.

- Ilden var nået op til tagkonstruktionen i bygningen, da vi landede, så det var ret voldsomt. Vi var specielt opmærksomme på nogle gasflasker, der stod derude på virksomheden, fortæller indsatslederen.

Gasflaskerne stod uden for bygningen.

- Den store udfordring med gasflaskerne er ikke nødvendigvis ilden, men det kan lige så vel være strålevarmen. Heldigvis gik det ikke galt, og der skete ikke noget, forklarer Per Møller Jensen.

Fredag aften udbrød der brand i en industribygning på Smedevænget i Fredericia. Foto: Local Eyes.
Annonce

Flere køretøjer

På grund af eksplosionsfaren og faren for at ilden bredte sig tilkaldte indsatslederen dog massiv forstærkning til indsatsen. Fem køretøjer og indsatslederen selv var i aktion fra stationen i Fredericia, men der blev også tilkaldt et slukningstog og tre køretøjer fra stationen i Middelfart.

- De blev tilkaldt i tilfælde af, at ilden ville nå tagkonstruktionen hen over selve produktionslokalet ved siden af bygningen, hvor ilden opstod. Det lykkedes os dog at få ilden under kontrol, inden den bredte sig til den bygning, så de blev sendt hjem igen, siger indsatsleder Per Møller Jensen, der ikke har nogen idé om, hvad årsagen til branden er.

Han fortæller desuden, at der ikke var nogen personer til stede i bygningen, da branden opstod.

Beboere i området måtte dog kortvarigt evakueres på grund af den kraftige røg fra fabrikken. Det oplyser Sydøstjyllands Politi lørdag formiddag. Vagtchef, Hans Hoffensetz, oplyser desuden, at man formoder, branden er opstået omkring en kompresser i den vestlige del af bygningen.

Annonce

Skadeservice ankom

Brandfolkene fra stationen i Fredericia kunne forlade Smedevænget ved 3-tiden lørdag morgen. Herefter tog skadeservice over.

I næste uge skal politiet igen forbi Smedevænget for at kigge nærmere på brandstedet.

Alarmen om branden på Smedevænget 12 indløb klokken 23.07 fredag aften. Illustration: Google Maps.
Der udbrød fredag aften brand i en metalvirksomhed i Fredericia. Værst gik det ud over den vestlige del af en bygning på matriklen. Branden opstod formentlig omkring en kompresser. Foto: Kathrine Jensen
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Fredericia

Partier har fremlagt nyindgået budgetforlig: Genlæs opdateringer fra pressemødet her

Fredericia

Nye tal fra Statens Serum Institut: Flere nye smittede - men Fredericia fortsætter ned ad liste

Annonce