Annonce
Fredericia

Materiale fra Hizb ut Tahrir delt ud i Korskærparken - angriber integrationsminister

For nylig blev der delt sedler ud i nogle postkasser i Korskærparken med en pressemeddelelse fra den islamistiske organisation Hizb ut Tahrir. Arkivfoto: Peter Leth-Larsen
Projektchef for Helhedsplanen Kasper Søstrøm mener ikke, det er i Korskærparken, den islamistiske organisation finder ret mange støtter.
Annonce

Fredericia: For nylig fik en række beboere i Korskærparken en seddel i deres postkasse med en pressemeddelelse fra den islamistiske organisation Hizb ut Tahrir.

Det har flere af beboerne oplyst i et opslag på Facebook i gruppen "Korskærparken, Fredericia" i et offentligt tilgængeligt opslag.

Pressemeddelelsens overskrift er "Integrationsministeren vil pådutte muslimerne vestens amoralske chikane- og utugtskultur" og ligger tilgængelig på Hizb ut Tahrirs hjemmeside. Meddelelsen handler om et opslag, som integrationsminister Mattias Tesfaye (S) har lagt på Facebook 3. oktober, hvor ministeren skriver, at nogle muslimske kvinder frygter, de ikke bløder på bryllupsnatten.

Dette er denne meddelelse, som angiveligt er afleveret i flere postkasser i Korskærparken.

I den forbindelse fortæller ministeren, at han for nylig var til møde med repræsentanter og imamer fra store islamiske organisationer og havde bedt dem sige højt og tydeligt i offentligheden, at "muslimske kvinder selvfølgelig har ret til sex før ægteskab ligesom alle andre kvinder". Mattias Tesfaye skriver desuden, at han ikke fik noget svar fra mødedeltagerne.

Annonce

Projektchef: Velkendt strategi

Det er blandt andet sætningen om sex før ægteskab, som Hizb ut Tahrir angriber i pressemeddelelsen, hvor organisationen også nævner de sager om sexkrænkelser, som har fundet sted på Christiansborg, ligesom organisationen skriver, at man "nægter at opgive vores identitet og lade os assimilere i den danske kultur".


Man har før set, at de tager et landsdækkende emne op og deler sedler ud til folk med arabisk-klingende navne. Det behøver ikke være mere end en person, der går og deler flyers ud.

Kasper Søstrøm, projektchef for Den Boligsociale Helhedsplan


Projektchef for Den Boligsociale Helhedsplan i Fredericia Kasper Søstrøm fortæller, at uddelingen af sedler i folks postkasser er en velkendt strategi fra Hizb ut Tahrirs side, som han har set benyttet i andre boligområder rundt omkring i landet, hvor der bor mange med mellemøstlig baggrund.

- Man har før set, at de tager et landsdækkende emne op og deler sedler ud til folk med arabisk-klingende navne. Det behøver ikke være mere end en person, der går og deler flyers ud, siger Kasper Søstrøm, som ikke ved, om Hizb ut Tahrir tidligere har gjort noget lignende i Fredericia.

I Facebook-opslaget i gruppen Korskærparken, Fredericia bliver det også nævnt, at sedlerne tilsyneladende kun er delt ud til folk med udenlandske navne.

- Det er godt at se, der er en god og konstruktiv diskussion om det på Facebook. Vi (de boligsociale medarbejdere, red.) kommer til at tage en drøftelse med borgerne herude om det. Men jeg tænker ikke, det er her, Hizb ut Tahrir finder de fleste politiske støtter, mener Kasper Søstrøm.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce