Annonce
Fredericia

Mc-klubber efter flere dødsulykker: - Det er vanvid ikke at køre med styrthjelm

Benni Poulsen, formand for Harley Davidson Club i Marslev opfordrer alle motorcyklister til at bære hjelm. - Det er ikke for sjov eller for at spille smart. Det er for at redde liv, siger han. Arkivfoto: Helle Nordstrøm
To fynske motorcyklister og en ung knallertkører er blevet dræbt i trafikken inden for de seneste seks uger. Ingen af dem bar styrthjelm. Det får nu flere motorcykelklubber til at komme med en kraftig opfordring: - Husk sikkerhedsudstyret - det kan redde jeres liv!

Lillebælt/Fyn: Det er ikke alene ulovligt, det er også livsfarligt at køre på knallert eller motorcykel uden styrthjelm.

Alligevel har de fynske veje og lokale broer de seneste seks uger lagt asfalt til hele tre dødsulykker, hvor hverken de dræbte motorcyklister eller knallertkørere bar hjelm.

Det er kommet bag på flere fynske motorcykelklubber. En af dem er Harley Davidson Club i Marslev.

- Det er ganske forfærdeligt, og det har overrasket os meget. Jeg kender ikke omstændighederne omkring ulykkerne, men der er ingen tvivl om, at styrthjelme er livsnødvendige. Det er ikke for sjov eller for at spille smart, at vi skal bære dem. Det er for at redde liv. Ganske enkelt, lyder det fra formanden Benni Poulsen.

Han opfordrer altid sine 650 fynske medlemmer til at vægte sikkerhedsudstyret højt.

- Vi kører Harley Davidson, og det er godt nok ikke de hurtigste mc'ere på landevejene, men det er lige meget. Hvis vi bliver ramt af en bil, er det os, der taber hver gang. Derfor råder vi altid til ordentlig påklædning, og det inkluderer som det mest naturlige også styrthjelm, siger han.

Samme melding kommer fra motorcykelklubben Landstrygerne. Her har formand Kenn Harbo kun hovedrysten til overs for de motorcyklister, der lader hjelmen blive hjemme.

- Det er helt hen i vejret. Vi ser gang på gang folk uden styrthjelm, i korte bukser og T-shirts, og det er dømt til at gå galt. Man er ekstremt udsat som motorcyklist, for der er ikke noget jern eller nogen airbag til at tage fra, siger han.

Annonce
De fleste ulykker sker, når man "bare lige" skal noget. Jeg var sømand i 31 år, og dengang sagde vi altid: "Den ansvarlige for din sikkerhed er ham, du ser i spejlet hver dag."

Morten Gammelholm, formand for Motorcyklisternes Fællesklub.

Ham du ser i spejlet

Hos Motorcyklisternes Fællesklub på Østfyn mener formand Morten Gammelholm, at styrthjelmen skal på hver gang. Alt andet er vanvid.

- Du må ikke engang bare glemme det én gang. De fleste ulykker sker, når man "bare lige" skal noget. Jeg var sømand i 31 år, og dengang sagde vi altid: "Den ansvarlige for din sikkerhed er ham, du ser i spejlet hver dag."

Og sikkerhedsudstyret sidder ikke kun på hovedet, mener han.

- Jeg husker en sjov historie fra for nogle år siden. Jeg stod ved min motorcykel og tog handsker på. En ældre dame gik forbi mig og spurgte: "Tager du bare de der på for at se sej ud?". Jeg svarede: "Nej, nu må også altså have mig undskyldt. Hvis jeg vælter, hvad tror du så, jeg tager fra med? Jeg ville jo få flået mine hænder op", fortæller Morten Gammelholm.

Ifølge Fyns Politi er der frem til 7. oktober i år uddelt 163 bøder til motorcyklister og knallertkører for manglende styrthjelm. Sidste år blev der af samme årsag uddelt i alt 270 bøder.

Fra 1. januar i år er det blevet lovpligtigt for alle motorcyklister og knallertkørere at bære styrthjelm. Indtil da har man af lægelige årsager kunne blive fritaget, men det er slut nu.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Fredericia

Kø og kaos ved tilsandet rampe - Men så tog Benny fra Varde affære

112 For abonnenter

Pistol blev brugt ved drabet i Korskærparken: To mænd idømt flere års fængsel for våbenbesiddelse

Annonce