Annonce
Erhverv

Med coronapandemien kom autocamperne til Kanalbyen

Flere og flere autocampere finder vej til første parket ved Lillebælt på de åbne arealer i Kanalbyen i Fredericia. Ifølge projektdirektør i Kanalbyen, Tim E. Halvorsen, har noteret sig, at "siden coronapandemien startede, har de været der hele tiden - også i vinter, da der var frostvejr. Det begyndte at tage til i april og maj sidste år". Foto: Michael Svenningsen
Gæsterne er velopdragne og rydder pænt op efter sig og kommer også på besøg i regn og kulde om vinteren, fortæller projektdirektør.

Fredericia: Kanalbyen registrerer ikke de autocampere, der holder parkeret ved Svovlsyrekajen, men det er ifølge projektdirektør i Kanalbyen Tim E. Halvorsen tydeligt, at der er blevet flere af dem, og de holder der oftere, det seneste år.

- Siden coronapandemien startede, har de været der hele tiden - også i vinter, da der var frostvejr. Det begyndte at tage til i april og maj sidste år, fortæller han.

Autocampere kan parkere og overnatte ganske gratis, men der følger ikke faciliteter med. Altså der er ingen mulighed for at komme af med spildevand eller tilkoble sig til el, ligesom der ikke følger bad og toilet med, omend det kan tilkøbes, ligesom gæstesejlere kan tilkøbe det.

Annonce

Tim E. Halvorsen har været nysgerrig efter at vide, hvem der tager afsted med autocamperen i al slags vejr, så i december sidste år gik han en kold dag rundt og bankede på autocamperne og spurgte ind til, hvem de var, og hvor de kom fra.

- Det var folk, som var vant til at køre sydpå og eksempelvis plejede at holde jul i Sydspanien. Men det kunne de jo ikke på grund af corona, så i stedet kørte de rundt i Danmark, fortæller han og fortsætter:

- Så jeg tror, at det, vi ser, er en corona-reaktion på en ferievane. Når Europa åbner, forventer jeg, det klinger af, formoder han.

Kanalbyen ønsker ingen lejrsætning

Mange af autocampernes beboere er fra det ældre segment, som ikke er afhængig af at skulle møde på arbejde dagligt.

- De går op i byen og spiser, og de bruger C-byen. Jeg har desuden registreret nogle gode effekter af deres besøg, og det er, at de rydder op efter sig og stiller bilerne pænt op i rækker og i en vinkel, så alle kan kigge mod havet. På det grundlag har vi ikke tænkt, at vi behøver at gøre noget, forklarer Tim E. Halvorsen.


Det var folk, som var vant til at køre sydpå og eksempelvis plejede at holde jul i Sydspanien. Men det kunne de jo ikke på grund af corona, så i stedet kørte de rundt i Danmark.

Tim E. Halvorsen, projektdirektør


Han oplyser dog, at Kanalbyen ikke ønsker, at folk slår sig ned på arealet. Man må gerne overnatte en nat eller to, men det skal ikke være på mere eller mindre permanent basis.

- Vi vil ikke have lejrsætning dernede. Hvis det sker, så sætter vi en seddel i forruden, men vi har ikke været nede med sedler i år, siger han.

Kanalbyen glæder sig derfor over gæsterne, som besøger Fredericia og bliver en del af livet i Kanalbyen. Efterhånden som Kanalbyen på sigt udvikler sig og bliver tilbygget, vil pladsen til autocamperne forsvinde.

- Det er en midlertidig bylivseffekt ligesom krydstogtgæsterne. De kommer ikke for at ligge der for evigt. Men det skaber dynamik i området nu, siger Tim E. Halvorsen.

Annonce
FC Fredericia For abonnenter

To nederlag i træk er ingen katastrofe: Men FC Fredericia skal have styr på dette punkt inden den næste kamp

Trafik og politi

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Danmark

Fredagens coronatal: Næsten 4,5 millioner danskere har fået mindst ét stik med corona-sprøjten

Annonce
Annonce
Annonce
Fredericia

Raffinaderiet skal skrue ned for støj: Kommune vil have skærpet kravene

FC Fredericia For abonnenter

Karakterbogen: FC Fredericia spillede langt under niveau i Køge

Erhverv

Stor energikoncern satser på ladestandere til elbiler: Opkøber en tredjedel af nystartet virksomhed

Fredericia

Pizzeria sat til salg: Helbredsproblemer tvinger Ugur til afsked efter 21 år bag disken

Kolding

Lyt: Videoovervågning af hjemmeplejen - Er der en lummerfætter i Kolding?

Erhverv For abonnenter

Kasper Würtz trækker Christian Bitz i retten i ny sag: - Jeg er nødt til at gå hele vejen, ellers har det hele været forgæves

Erhverv For abonnenter

Anders tog på togt og satte sejl til kaptajndrømmen - nu truer finansloven skoleskibene

Trafik og politi

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Fredericia

Læser I med, mænd? Mikkel er på vej med en gågadebutik for jer

Danmark

En lugt af død bredte sig i kvarteret: - Naboerne spurgte, om jeg havde lig i drivhuset

Fredericia For abonnenter

Ventelisten vokser: Borgerlige vil have private til at bygge plejehjem

Kultur For abonnenter

Kvinderne styrer: 'Gift ved første blik'-mændene har problemer med kæledyr og prutter

Fredericia HK

Skamfuldt og respektløst: Derfor drømmer FHK-streg ikke allerede om Gudmundur Gudmundsson

Annonce