Annonce
Erhverv

Med coronapandemien kom autocamperne til Kanalbyen

Flere og flere autocampere finder vej til første parket ved Lillebælt på de åbne arealer i Kanalbyen i Fredericia. Ifølge projektdirektør i Kanalbyen, Tim E. Halvorsen, har noteret sig, at "siden coronapandemien startede, har de været der hele tiden - også i vinter, da der var frostvejr. Det begyndte at tage til i april og maj sidste år". Foto: Michael Svenningsen
Gæsterne er velopdragne og rydder pænt op efter sig og kommer også på besøg i regn og kulde om vinteren, fortæller projektdirektør.

Fredericia: Kanalbyen registrerer ikke de autocampere, der holder parkeret ved Svovlsyrekajen, men det er ifølge projektdirektør i Kanalbyen Tim E. Halvorsen tydeligt, at der er blevet flere af dem, og de holder der oftere, det seneste år.

- Siden coronapandemien startede, har de været der hele tiden - også i vinter, da der var frostvejr. Det begyndte at tage til i april og maj sidste år, fortæller han.

Autocampere kan parkere og overnatte ganske gratis, men der følger ikke faciliteter med. Altså der er ingen mulighed for at komme af med spildevand eller tilkoble sig til el, ligesom der ikke følger bad og toilet med, omend det kan tilkøbes, ligesom gæstesejlere kan tilkøbe det.

Annonce

Tim E. Halvorsen har været nysgerrig efter at vide, hvem der tager afsted med autocamperen i al slags vejr, så i december sidste år gik han en kold dag rundt og bankede på autocamperne og spurgte ind til, hvem de var, og hvor de kom fra.

- Det var folk, som var vant til at køre sydpå og eksempelvis plejede at holde jul i Sydspanien. Men det kunne de jo ikke på grund af corona, så i stedet kørte de rundt i Danmark, fortæller han og fortsætter:

- Så jeg tror, at det, vi ser, er en corona-reaktion på en ferievane. Når Europa åbner, forventer jeg, det klinger af, formoder han.

Kanalbyen ønsker ingen lejrsætning

Mange af autocampernes beboere er fra det ældre segment, som ikke er afhængig af at skulle møde på arbejde dagligt.

- De går op i byen og spiser, og de bruger C-byen. Jeg har desuden registreret nogle gode effekter af deres besøg, og det er, at de rydder op efter sig og stiller bilerne pænt op i rækker og i en vinkel, så alle kan kigge mod havet. På det grundlag har vi ikke tænkt, at vi behøver at gøre noget, forklarer Tim E. Halvorsen.


Det var folk, som var vant til at køre sydpå og eksempelvis plejede at holde jul i Sydspanien. Men det kunne de jo ikke på grund af corona, så i stedet kørte de rundt i Danmark.

Tim E. Halvorsen, projektdirektør


Han oplyser dog, at Kanalbyen ikke ønsker, at folk slår sig ned på arealet. Man må gerne overnatte en nat eller to, men det skal ikke være på mere eller mindre permanent basis.

- Vi vil ikke have lejrsætning dernede. Hvis det sker, så sætter vi en seddel i forruden, men vi har ikke været nede med sedler i år, siger han.

Kanalbyen glæder sig derfor over gæsterne, som besøger Fredericia og bliver en del af livet i Kanalbyen. Efterhånden som Kanalbyen på sigt udvikler sig og bliver tilbygget, vil pladsen til autocamperne forsvinde.

- Det er en midlertidig bylivseffekt ligesom krydstogtgæsterne. De kommer ikke for at ligge der for evigt. Men det skaber dynamik i området nu, siger Tim E. Halvorsen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Danmark

Helena blev kun 20 år: 'Mor, jeg har glemt mit træningstøj, jeg vender lige om nu og henter det', og så blev der helt stille

Annonce