Annonce
Middelfart

Med kage, boller og hjerter: Maria kæmper for flere voksne i daginstitutionerne

Maria Lund Nielsen kalder til demonstration på søndag for at få flere pædagoger i børnehaverne i Middelfart Kommune. Arkivfoto: Laust Jordal.
Der er for første gang demonstration for minimumsnormeringer i daginstitutioner i Middelfart søndag.

Middelfart: Det begyndte som en diskussion med veninde i sidste weekend.

I denne uge har flere happenings hos dagplejere, daginstitutioner plus en enkelt skole fundet sted.

Og på søndag kulminerer det, når Maria Lund Nielsen og et par gode veninder inviterer børn, forældre og pædagoger til fælles demonstration på Nytorv i Middelfart for at råbe op om, at der skal flere voksne til at passe børnene.

Det er som led i den landsdækkende forældrebevægelse "Hvor er der en voksen?", der kæmper for at indføre minimumsnormeringer.

Søndag samles forældre over hele landet til endnu en markering, og Maria Lund Nielsen ville gerne sikre sig, at Middelfart kommer på landkortet, så også de lokale politikere bliver opmærksomme på udfordringerne i kommunens daginstitutioner.

- Jeg var lidt skuffet over, at der ikke var en demonstration i Middelfart første gang (i april, red.), og så skrev jeg til to af mine gode veninder, om de kunne hjælpe. Vi er alle sammen mødre, der har børn i dagpleje, børnehave og skole, forklarer Maria Lund Nielsen.

- Kanondygtige voksne

Hun har en datter på syv år, der går i børnehaveklasse og sfo og en søn på snart tre år, der i næste uge begynder i børnehave i Middelfart.

Og hun føler sig utrolig heldig med familiens dagpleje og børnehave, men hun oplevede færre voksne, da den ældste datter sidste år rykkede videre til sfoen, hvor der ifølge Maria Lund Nielsen blev længere mellem de voksne.

- Det er meget vigtigt at understrege, at vi har kanondygtige og engagerede voksne, men en pædagog har kun to hænder, hvis der er to, der kommer op at slås, og der skal være tid til en anden, der måske har en hård morgen, understreger Maria Lund Nielsen, der oplever, at de voksne hele tiden skal løbe hurtigere og hurtigere.

Hun tilføjer, at demonstrationen ikke er møntet på en bestemt daginstitution, men det er et generelt budskab om, at både de lokale folkevalgte og folketingspolitikerne skal forstå, at der er få få voksne på de enkelte stuer.

I ugens løb har mødrene stået bag flere aktioner som at takke pædagoger og medhjælpere med blomster og gavekurve og hængt hjerter op i børnehaver. Også flyers er delt ud. Og personalet på Lillebæltskolen har fået kage som klap på skulderen for den daglige indsats.

Formanden for Børn-, Kultur- og Fritidsudvalget, Lars Vigsø (S), er positiv overfor opråbet:

- Det har jeg dyb respekt for, og jeg håber, at de råber så højt, at man kan høre det på Christiansborg, hvor pengene åbenbart sidder meget løst lige nu, siger Lars Vigsø, der nikker ja til, at personalet løber stærkt, men han har samtidig indtryk af, at det går "okay" på kommunens daginstitutioner.

Demonstrationen på søndag foregår fra klokken 14, hvor der vil være flødeboller, kaffe, boller og slikkepinde til børn og voksne sponsoreret af nogle af de lokale butikker og caféer.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Fredericia

Hun var SÅ forsigtig, men endte alligevel med at smitte hele familien: Nu advarer Gitte alle andre mod at lade corona-paraderne falde

Annonce