Annonce
Sydjylland

20-årig døde i badekar: Medarbejder på bosted i Vejle tiltales for uagtsomt manddrab

Sofie Frydensbjerg Nielsen blev kun 20 år. Foto: Mette Mørk
Sydøstjyllands Politi har besluttet, at der skal rejses tiltale i sagen om den 20-årige Sofie Frydensbjerg Nielsens død på bostedet Bifrost. En tidligere medarbejder er tiltalt.

Vejle: I sommeren 2019 blev den 20-årige Sofie Frydensbjerg Nielsen fundet død i et badekar på bostedet Bifrost i Vejle.

Sydøstjyllands Politi har nu valgt at rejse tiltale i sagen. En tidligere medarbejder på bostedet er tiltalt for uagtsomt manddrab, oplyste Sydøstjyllands Politi mandag formiddag i en pressemeddelelse.

Da sagen skal behandles ved retten, har Sydøstjyllands Politi ikke aktuelt yderligere oplysninger til offentligheden om sagen.

Sofie Frydensbjerg Nielsen døde efter at være blevet badet i for varmt vand. Efter 10-15 minutter uden opsyn blev hun fundet livløs med andengradsforbrændinger.

Retsmedicinerne kunne ikke fastslå den præcise dødsårsag, men skrev i obduktionsrapporten, at den kunne "være følger til overophedning efter ophold i vand med temperatur væsentligt over legemstemperatur”.

Det fremgår af obduktionsrapporten og den findestedsundersøgelse, som retsmedicinere og politiets kriminalteknikere udfærdigede i forbindelse med dødsfaldet. Indholdet af begge dele har Vejle Amts Folkeblad tidligere fået indsigt i.

Sagen kort

  • 20-årige Sofie Frydensbjerg Nielsen blev 19. juni 2019 fundet livløs i et badekar på det kommunale bosted Bifrost, afdeling Bygden, på Søndermarken i Vejle.
  • Sofies forældre badede hende aldrig uden opsyn, fordi hun på grund af sit handicap hverken kunne kalde på hjælp eller selv komme ud af et badekar.
  • Hun døde efter at have siddet i badekarret i 20-25 minutter og uden opsyn i 10-15 minutter.
  • Hun blev fundet med andengradsforbrændinger flere steder på kroppen, ifølge obduktionsrapporten.
  • Sydøstjyllands Politi har nu valgt at rejse tiltale mod en tidligere medarbejder. Tiltalen går på uagtsomt manddrab.
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Fredericia

Forvaltning slår fast: Politikerne har sagt ja til ny daginstitution i Madsby - hvis det er muligt

Fredericia

Nyt tilbud fra regionen: Nu kan sårbare ældre blive vaccineret i eget hjem

Fredericia

Fem nye smittede: Men snart er 10 procent af alle i Fredericia i gang med vaccinering

Annonce