Annonce
Debat

Medarrangør af traktor-demo i replik til leder: Det var dog en utrolig manglende indsigt

Knud Jeppesen driver landbrug ved Jelling og var medarrangør af weekendens demonstration gennem Facebook-gruppen "Oprør fra landet". Foto: Mette Mørk
Annonce

Læserbrev: Det var dog en utrolig manglende indsigt i dagens leder 24. november ("Minkavlere skyder sig i foden med maskingevær", red.)

Jeg plejer ellers at læse de meget velskrevne og meget sigende ledere fra Mogens G. Madsen, men mage til uvidenhed om det, der skrives, falder mig for brystet.

Bare din overskrift viser, at du ikke har lavet det mindste research.

Det var landmænd, fiskere, vognmænd, dyrlæger, turistbranchen, taxabranchen og flere andre organisationer, der bakkede op om græsrødderne i "Oprør fra landet", der arrangerede en demonstration, fordi en masse mennesker er frustrerede over den måde, vores grundlov bliver forvaltet på og det manglende folkestyre, vi har været vidne til i den sidste tid.

Og alle havde budt sig med ind med deres bidrag netop fordi, det ikke handlede om mink, men folkestyre eller mangel på samme.

Alle disse erhverv føler, der trækkes regler og krav ned over hovedet på dem gang på gang, uden at der er respekt for fagligheden i vore erhverv.

Ja, regeringens udsletning af et erhverv på et pressemøde var katalysatoren, der fik folk til at reagere og tænke: "Hvem er det næste gang?"

For øvrigt var der næsten ingen forhenværende minkavlere med, da de har nok at gøre med at redde deres eget "skind".

Du nævner, at goodwill kan sættes over styr. Ja, det bidrager du i høj grad til ved at komme med flere fejlagtige oplysninger.

Der var ingen naziplakater ved weekendens demo, som du skriver (den var med ved en demonstration i Agerskov onsdag 18. november, red.).


Der var kontrol af alle plakater inden afgang til byerne med traktor. Så der kunne du have sparet hele det afsnit, der bruges på den usandhed.

Knud Jeppesen


Der var kontrol af alle plakater inden afgang til byerne med traktor. Så der kunne du have sparet hele det afsnit, der bruges på den usandhed.

I stedet for kunne du jo have skrevet om alle de landmænd, der kom kørende fra hele landet og fik en så festlig modtagelse i byerne, at de sjældent har følt sig så værdsat som den dag.

Mange har fortalt, at de kørte rundt med en klump i halsen.

Eller om det rullende politi og myndighederne, der i den grad bakkede op om afviklingen.

Inger Støjbergs udtryk stammer fra mange andre præsidenter, men det, hun gav udtryk for, fik du druknet i din iver efter at udstille hende negativt.

Mogens, det var godt, at det var dig, der skrev, at "der er grænser for, hvor lavpandet et debatniveau vi skal tolerere".

Men Mogens og andre, gå nu ind på hjemmesiden www.folkelighed.dk og se de flotte billeder, og at almindelige mennesker også har en mening og giver udtryk for den.

Vi ønsker folkestyre og ikke folkestyring.

Svar fra Mogens G. Madsen:

Kære Knud Jeppesen. Tak for korrektionen om naziplakater. Det var ganske rigtigt fra en demonstration i Sønderjylland tidligere på ugen. Min fejl. 

Og så glemmer du, at første halvdel af lederen var en støtteerklæring til landbruget og en forståelse for, at de har brug for at udtrykke deres vrede.

Lige netop derfor er det uheldigt, at nogle "vildskud" er med til at fjerne fokus fra minkavlernes problemer. 

Der er faktisk sørgeligt brug for, at vi i Danmark har fokus på, hvordan vi taler til hinanden - også med dem, som vi er uenige med.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Fredericia For abonnenter

FHK's liga-ambitioner fik første prioritet da FIC skulle bygges om - bredden måtte vente

Coronavirus

Live:  Første plejehjemsbeboere får andet skud coronavaccine søndag

FC Fredericia

FC Fredericia leder efter januar-forstærkning: På denne position skal der en spiller ind

Debat

Hvornår får vi svar i ledelsessagerne?

Annonce