Annonce
Sport

Medie: Storklubber er i dialog om ny superturnering

Carl Recine/Ritzau Scanpix
Ifølge Sky Sports er storklubber fra flere lande med i dialogen om en ny stor fodboldturnering.
Annonce

En ny stor europæisk fodboldturnering kan være på vej.

Det britiske medie Sky Sports skriver på baggrund dets unavngivne kilder, at storklubber som Liverpool og Manchester United er i dialog om et stort projekt.

Den nye turnering, der angiveligt kan få titlen European Premier League, kan få deltagelse af op til 18 hold fra England, Frankrig, Tyskland, Italien og Spanien.

Klubberne forhandler ifølge Sky Sports om at blive stiftere af den nye turnering. I kulissen skal investorer være i færd med at stable seks milliarder dollar svarende til cirka 38 milliarder kroner på benene som startkapital.

Den nye turnering kan allerede blive skudt i gang i 2022, lyder det.

Ifølge Sky Sports er Det Internationale Fodboldforbund (Fifa) med i dialogen om det nye format, som angiveligt skal afsluttes med et slutspil.

Over de seneste 20 år har der regelmæssigt været rygter om en stor europæisk udbryderliga, men indtil videre er det blevet ved snakken.

Det Europæiske Fodboldforbund (Uefa) har med Uefa-præsident Aleksander Ceferin i spidsen offentligt ytret sin modstand mod en sådan liga adskillige gange.

I 2018 afslørede det tyske magasin Der Spiegel ud fra lækkede dokumenter, at der var planer om en ny udbryderliga. Det fik Sammenslutningen af Europæiske Ligaer (EL), som repræsenterer 25 nationale ligaer, til at kritisere planerne.

Sky Sports skriver, at der denne gang ikke er tale om en decideret udbryderliga, da klubberne ikke vil forlade de nationale ligaer.

Til gengæld kan den få stor betydning for, hvordan tv- og sponsorpenge bliver fordelt i Europa i de kommende år.

Den kan også få betydning for Champions League, som i det nuværende format er på plads frem til 2024. Spørgsmålet er, om turneringens status og struktur fortsat vil være den samme, hvis en række af de største klubber forlader den.

/ritzau/

Sky Sports'' artikel om den nye liga
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Fredericia

516 i Fredericia har nu været smittede: 12 flere seneste døgn

Annonce