Annonce
Fredericia

Meget få børn i privat nødpasning: Kun to børn i stor børnehave

Hverken hos de private eller kommunale institutioner har der været mange børn i nødpasning.
Der har været ganske få børn i nødpasningen hos de private skoler og institutioner, viser en rundringning. Men behovet stiger formentlig, efter at corona-nedlukningen er blevet forlænget.
Annonce

Fredericia: Ganske få børn er i den seneste tid kommet i nødpasning hos byens private institutioner og skolefritidsordninger.

Ligesom de kommunale skoler og daginstitutioner skal de private institutioner også tilbyde nødpasning af børn op til ni år, hvis forældrene varetager samfundskritiske opgaver.

- Vi har nogle yderst ansvarlige forældre, ligesom det er tilfældet i resten af samfundet, siger skoleleder Joachim Grundtvig fra Sct. Knuds Skole og Børnehave.

Der har indtil videre ikke været et eneste barn i nødpasning. Hverken i børnehaven, som har 50 børn til dagligt, eller i skolens sfo. Men skolelederen forventer, at behovet stiger nu.

- Der kan være forældre, der får brug for, hvis de er en del af nødberedskabet eller ikke kan få passet deres børn derhjemme, siger Joachim Grundtvig.

Dermed ligner pasningsbehovet indtil videre billedet fra de kommunale institutioner, hvor i alt 80 børn har været tilmeldt nødpasning.

Private daginstitioner og skoler

I Fredericia Kommune er der følgende private skoler:
Fredericia Realskole
Sct. Knuds Skole
Fredericia Friskole

Der er følgende private daginstitutioner:
Arken
Dagmargården
Eventyrhuset
Rudolf Steiner Børnehaven Tommelise
Sct. Knuds Børnehave
Skansevejens Børnehave
Villa Gaia

Annonce

"Med forlængelsen går det nok ikke mere"

Hos Fredericia Realskole har der heller ikke været børn i nødpasning, men et enkelt barn er tilmeldt fra på mandag.

- Jeg tænker, at forældrene har trukket på alle de muligheder, de har for at få det til at passe. Men med forlængelsen går det nok ikke mere. Forældre kan melde til indtil dagen før klokken 16, og vi følger de samme retningslinjer som alle skoler, siger Pernille Aarøe Petersen, skoleleder på Fredericia Realskole.

Hos Fredericia Friskole har der kun været to børn i nødpasning i sfo'en. Ifølge skoleleder Lars Tegen er der ikke udsigt til et større behov, efter at perioden blev forlænget.

Annonce

Mellem to og syv børn i stor børnehave

Meldingen om næsten tomme bygninger er det samme hos de private institutioner, der tager sig af de byens yngste borgere.

En af de større institutioner er Eventyrhuset på Prangervej, som til dagligt har 156 børnehave- og vuggestuebørn samt 46 ansatte. Leder Gitte Bertelsen fortæller, at der har været mellem to og syv børn hver dag.

- Personalet har fået afviklet alt det restferie, de kan. Desuden løser vi de arbejdsopgaver, vi kan - som for eksempel at skrive handleplaner og læreplaner. Vi har fået gjort hovedrent i alle rum. Og ellers sørger vi for, at der sker noget for de børn, som er her, siger Gitte Bertelsen.

Annonce

Tryghed er vigtigt for børnene

Hos Eventyrhuset har man ikke overvejet et samarbejde med andre institutioner om at få børnene passet.

- Jeg synes ikke, man skal byde børnene, at de skulle et andet sted hen i den her tid. Så meget er anderledes, og mange af deres kammerater kommer ikke. Så er det vigtigt at komme et sted hen, hvor man er tryg, siger Gitte Bertelsen.

Inden for voldene ligger den private institution Dagmargården, hvor der er 100 børn indskrevet. Lige nu er der ifølge leder Lene Munk-Andersen tilmeldt seks børn. Nogle dage har der kun været to.

- Vi har fået flere forespørgsler for den kommende periode, fordi nedlukningen er forlænget. Vi har flere forældre, der er begyndt at blive trætte, siger hun.

Institutionen holder sig til retningslinjerne, og det er stadig kun forældre med et akut behov, der kan få nødpasning.

Der er tre private skoler i Fredericia og i alt syv private daginstitutioner.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Fredericia For abonnenter

Far og søn køber ind i Rema for andre i tid med smitte: Hjælper gerne, men tjener også på det

Annonce