Annonce
112

Meldingen lød på bygningsbrand - i stedet var der ild i skraldespanden

Fredag aften måtte det lokale brandvæsen rykke ud til en adresse i Sjællandsgade. Der var ild i en skraldespand, men første melding lød dog lidt mere voldsom end som så. Arkivfoto: Kathrine Jensen

Fredericia: Omkring klokken 19 fredag aften tikkede en melding om brand i etageejendom ind hos Trekantbrand i Fredericia. Få minutter siden lød endnu en melding. Denne gang lød meldingen på en mindre brand i bygning. Det viste sig at være nærmere en brand i skraldespand end bygningsbrand.

- Det var en affaldscontainer i en gård, der var lidt ild i. Så det var ikke så voldsomt som først antaget, lyder det fra Johnny Rasmussen, indsatsleder ved Trekantbrand.

Skraldespands-branden opstod i Sjællandsgade, og ingen personer kom til skade ved branden. Ejendommen led heller ikke skade, men skraldespanden bliver derimod næppe skraldespand igen.

- Der var lidt røg i en skakt, som vi ventilerede, oplyser indsatslederen.

Sydøstjyllands Politi oplyser lørdag formiddag, at branden er ved at blive undersøgt nærmere. Det er uvist, hvad der forårsagede branden, og det skal nu undersøges, oplyser vagtchef Hans Hoffensetz.

Politiet oplyser desuden, at det nåede at banke et par beboere op, fordi man ikke i starten havde overblik over, hvor voldsom branden var eller hvor røgen var. Beboerne var dog hurtigt tilbage igen, da branden relativt hurtigt blev sluttet.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Fredericia

Forældre i kamp for Ungdommens Hus: - Havde det ikke været for huset, havde vores datter aldrig fået sin studentereksamen

Læserbrev

Kære byrådspolitikere, hvornår begynder I at tage ungdommen alvorligt?

Fredericia Kommune sparer på ungdommen, når de sparer på Ungdommens Hus. Og burde det ikke være lige modsat i en tid, hvor unge ifølge Sundhedsministeriet mistrives mere end nogen sinde før? Det er nu 13 år siden, at jeg satte min fod på Norgesgade 46a for første gang. Den dag i dag, mange år efter, har Ungdommens Hus stadig en stor plads i mit hjerte, og jeg er taknemlig for, at jeg har haft muligheden for at udvikle mig under trygge rammer som huset og personalet har skabt. Da jeg startede på Ungdommens Hus, havde jeg svært ved at finde mig til rette og finde ud af, hvad min rolle i livet var. På Ungdommens Hus blev jeg mødt af ansatte, som tog mig alvorlig, og som vigtigst af alt lyttede. Jeg lærte, at jeg som ung er vigtig. Jeg lærte om værdierne af fællesskab og demokrati. Jeg lærte, at jeg som ung, sammen med andre unge, kan være medskaber af det samfund, som vi ønsker. Og er det ikke netop det, vi ønsker af unge i dag. At de trives så meget, at du har lyst til at bidrage til fællesskabet og samfundet som demokratiske borgere? For at det kan lade sig gøre, er vi nødt til at have et rum til de unge, hvor det er muligt. Et rum som Ungdommens Hus, hvor unge kan føle sig mødt, og hvor de tør påtage sig ansvar og sætte handling på idéer og drømme. Men hvem skal skabe det rum, når Fredericia Byråd vil spare 50% af personalet på Ungdommens Hus væk? Og hvad skal der ske med de unge over 18, som Fredericia Byråd vil smide ud af huset? Ungdommens Hus i Fredericia har ikke brug for besparelser eller aldersbegrænsninger, tværtimod har de brug for flere resurser. Ungdommen i Fredericia har brug for, at byrådspolitikkerne lytter til dem og tager dem seriøst. Så kære byrådspolitikkr, hvilken fremtid ønsker du for Fredericias ungdom?

Fredericia

Politiker forstår ikke kritik fra Kære Pleje: - Vi sparer ikke, vi følger loven

Annonce