Annonce
Debat

Mener du, at det er en fejl at aflive alle mink i Danmark, Hans Kristian Skibby?

Mogens Ingemann Thomsen. Arkivfoto
Annonce

Læserbrev: Kære Hans Kristian Skibby.

Jeg har med stor interesse læst dit indlæg 18. november (læserbrev om efterspil i vente for regeringen oven på minksagen, red.)

Jeg kan forstå, at du må være tilfreds med, at Mogens Jensen nu har forladt posten som fødevareminister, og at du herefter vil gå på jagt efter statsminister Mette Frederiksen.

Det er du selvfølgelig i din gode ret til som medlem af oppositionen.

Der er imidlertid noget i dit indlæg, jeg ikke helt har forstået.

Mener du, at det er en fejl at aflive alle mink i Danmark?

Det er en kendsgerning, at mink er meget modtagelige for corona-virus, og at det har vist sig ved, at smitten spreder sig lynhurtigt på minkfarme over hele landet; senest har der været udbrud i Hedensted Kommune.

Det er vel også en kendsgerning, at regeringen har forsøgt at inddæmme smitten, men at dette ikke er lykkedes.

Det er desuden en kendsgerning, at mink og mennesker smitter hinanden, og at der opstår mutationer af virussen, som kan vise sig at være modstandsdygtige over for de vacciner, som forhåbentligt snart kommer på markedet.

Endvidere er det også en kendsgerning, at de danske sundhedsmyndigheder offentligt har meddelt, at de store minkfarme udgør en potentiel sundhedsrisiko, så længe corona-epidemien raser.

Derfor mener jeg, at der mangler et klart svar - ikke alene fra dig personligt, men ligeledes fra dit parti og for den sags skyld fra alle andre såkaldte blå partier - på følgende spørgsmål:

Er det forkert, at alle mink i Danmark bliver eller er blevet aflivet?


Det drejer sig ikke om det ulovlige påbud fra Fødevareministeriet; det kan I have fornøjelse af at diskutere i Folketinget, mens corona stadig raser i landet.

Mogens Ingemann Thomsen


Det drejer sig ikke om det ulovlige påbud fra Fødevareministeriet; det kan I have fornøjelse af at diskutere i Folketinget, mens corona stadig raser i landet.

Nej, det, jeg gerne vil have svar på, er, om du/I mener, at det på trods af alle kendsgerninger er forkert, at alle mink i Danmark nu bliver aflivet.

Med venlig hilsen fra en gammel socialdemokrat, der synes, at Mette Frederiksen har klaret udfordringen med corona-epidemien så godt, at vores lille land hidtil er sluppet godt igennem sammenlignet med stort set alle andre lande.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce