Annonce
Trekantområdet

Lokal kirke søger hjælp fra TV2: Den vil rejse en 'folkeskov'

Vejle Kommune og Gauerslund Kirke byttede sidste år rundt på nogle jordstykker, og det betød, at sognet blev ejere af en skov. Her ses Frede Johansen i skoven, som gerne skal være et sted for alle. Arkivfoto: Mette Mørk
Når der lørdag aften er "Danmark planter træer" er der en ansøgning fra Gauerslund Sogn med i puljen, for menighedsrådet blev sidste år skoveejer, men mangler midler til at få plantet to hektar skov i skoven. Håbet er, at der kan plantes en folkeskov.
Annonce

Brejning: Man kan som bekendt ikke se skoven for bare træer, men i skoven ved Smedeager lige bag golfbanen kan man nu godt, for et område af skoven er slet ikke beplantet.

Det vil ejeren af skoven, Gauerslund Sogn, gerne lave om på, og forhåbningen er, at der kan laves en såkaldt folkeskov, hvor det er borgerne i sognet, der er med til at plante hver deres træ.

- Vi vil gerne have rettet op på den nuværende skov, og vi har lige et område på to hektarer, som ikke er beplantet, fordi det tidligere er blevet ryddet, så der kunne bygges på grunden. Og det vil da være dejligt, hvis vi kan plante skoven i fællesskab, siger Frede Johansen, der er medlem af menighedsrådet.

Ideen er, at børn og voksne kan plante deres eget træ, der bliver et lille led af den store skov. Og på den måde skabes et specielt ejerskab til både ens eget træ og hele skoven.

Planen er, at der skal plantes blandt andet egetræer og nåletræer, og det hele sker under kyndig vejledning af skovfogden.

- Det skal være en skov, hvor der både er lysninger og fortætning. Det skal også være muligt for dyrene at træde ind i den nye skov og finde skjulesteder, men der skal også være stier, som kan bringe gæsterne rundt i skoven, forklarer han.

Kirke blev skovejer

Menighedsrådet i Gauerslund Sogn frasolgte sidste år noget jord ved Lilholtvej i Børkop til Vejle Kommune, som har udlagt området til byggegrunde.

En del af prisen for grunden blev dækket ved, at kommunen overdrog et område på cirka 10 tønder land, hvoraf størstedelen er dækket af skov, til kirken.

Området er en del af Smedeager-skoven tæt på golfbanen i Brejning.

Annonce

Gauerslund planter træer

Det vil komme til at koste omkring 60.000 til 70.000 kroner, og de penge skal menighedsrådet finde ved at søge midler. Og blandt andet har Gauerslund Sogn søgt i den pulje, som er i spil med hensyn til TV2's program, "Danmark planter træer", der løber af stablen lørdag aften.

- Vi har en ansøgning med i puljen, og vi føler, at vi burde have gode chancer for at komme i betragtning, for vores projekt passer lige som en fod i hose med programmet. Det er selvfølgelig intet givet på forhånd, men vi håber da, at det lykkes, siger Frede Johansen.

"Danmark planter træer" er et projekt, hvor TV2 og Danmarks Naturfredningsforening samarbejder om at skaffe midler nok til at plante en million nye træer i Danmark.

Skulle det ske, at Gauerslund Menighedsråd får tildelt penge til projektet, arbejdes ud fra, at der skal plantes træer i den sene ende af efteråret.

- Og hvis vi ikke kommer med i puljen, ja, så søger vi videre. Vi skal nok få plantet skoven, men det kommer til at tage længere tid, siger han.

Et par hektarer af skoven er ikke skov længere, men det vil menighedsrådet gerne lave om på. Planen er, at der laves en folkeskov, altså en skov hvor borgerne har plantet hver deres træ. Arkivfoto: Mette Mørk
Annonce
Middelfart

Tanja blev meldt til politiet for at holde sin salon åben: - Det er aldrig sjovt at blive beskyldt for noget, man ikke har gjort

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Coronavirus

Live:  Danmark finder første tilfælde af sydafrikansk virusvariant

Fredericia For abonnenter

FHK's liga-ambitioner fik første prioritet da FIC skulle bygges om - bredden måtte vente

Annonce