Annonce
Fredericia

Mens Mette strammer restriktioner - afklaring om lokalt test-sted nærmer sig

I september var testbiler på besøg på Fredericia Gymnasium. Mandag kører en enkelt testbil til Korskærparken, hvor man kan blive podet, hvis man har en mistanke om at være blevet smittet. Arkivfoto: Mette Mørk
Antallet af smittede i Fredericia stiger kun langsomt. To nye på det seneste døgn. Region Syddanmark sender testbil til Korskærparken og er tæt på at melde ud, hvor det lokale mindre testcenter får adresse. MesseC har været på tale.
Annonce

Fredericia: 261 smittede med corona i Fredericia Kommune - det er fredagens melding fra Statens Serum Institut.

Indtil videre er der foretaget 24335 test i Fredericia Kommune, og yderligere to er siden tordag blevet registreret smittet.

Region Syddanmark sender mandag en testbil til Fredericia. Den sætter kurs mod Korskærparken, hvor der vil være muligt at blive podet fra kl. 9-17.

- Regionen havde ledig testkapacitet, så jeg slog straks til. Der bor mange i Korskærparken, og da der var åbent for test i MesseC, kunne vi se, at mange kom derfra. Der er også flere, som har svært ved at komme til det nye testcenter i Kolding, siger koncerndirektør Yelva Jensen, Fredericia Kommune.

Efter de gældende regler kan man tage direkte til test uden at konsultere lægen, også hvis man har lette symptomer.

- Alle kan i princippet blive testet, men man bør have en grund til det og dermed en mistanke om, at man kan have været udsat for smitte, siger Yelva Jensen.

Region Syddanmark har besluttet at etablere mindre testcentre i Fredericia og Middelfart kommuner, men placeringen er endnu ikke på plads, konstaterer regionsrådsformand Stephanie Lose (V).

- Jeg kan ikke sige noget om konkrete aftaler nogen af stederne på nuværende tidspunkt, men de nærmer sig alle en afklaring. Vi melder samlet ud, når alle lokationer er på plads, oplyser hun til Fredericia Dagblad.

Regionsformanden lover, at de mindre testcentre bliver klar til at åbne senest 1. november, hvilket betyder, at der inden udgangen af næste uge skal være en lokalitet på plads.


Jeg kan ikke sige noget om konkrete aftaler nogen af stederne på nuværende tidspunkt, men de nærmer sig alle en afklaring. Vi melder samlet ud, når alle lokationer er på plads.

Formand for Region Syddanmark Stephanie Lose


Borgmester Jacob Bjerregaard (S) har tidligere nævnt muligheden for, at MesseC kunne blive teststed, men en eventuel aftale skal ske med regionen, og herfra er der som nævnt endnu ikke truffet endelige aftaler.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Danmark

Hvordan bliver julen 2020?

Fredericia For abonnenter

Ejendomsmægler: I har grund til at frygte for huses værdi, hvis Rema-kunder skal køre på jeres vej

Alarm 112

Tyve har kig på dyrt elværktøj

Annonce