Annonce
Fredericia

Meny-købmand efter røveri: - I min optik burde en væbnet røver varetægtsfængsles

- Jeg kan hvert fald ikke se på overvågningen, om det var en rigtig pistol eller ej. Sådan lyder det fra Meny-købmand Henrik Eriksen, som ses her, da der i januar var åbent hus i den dengang lukkede forretning. Arkivfoto: Søren Gylling

Mandag kom en mand ind i den nyåbnede Meny på Indre Ringvej og med en pistol truede sig til et kontant udbytte. Tirsdag lød meldingen fra politiet, at røveriet ikke kastede en varetægtsfængsling af sig. Købmand kalder det forfærdeligt.

Fredericia: - Det er ikke en fed fornemmelse, at mine medarbejdere i teorien kan møde røveren her i butikken allerede dagen efter, at han har begået røveri. Jeg kan godt forstå, hvis det gør medarbejderne utrygge.

Ordene kommer fra Meny-købmanden, Henrik Eriksen.

Annonce

- I min optik burde en væbnet røver som minimum varetægtsfængsles. Jeg synes jo, det er forfærdeligt, men det er bare min mening.

Henrik Eriksen, Meny-købmand
Mandag var der røveri i Meny, som slog dørene op fem dage tidligere. Gerningsmanden og en medgerningsmand blev ikke varetægtsfængslet. De er dog stadig sigtede. Arkivfoto: Kathrine Jensen

- Forfærdeligt

Meny på Indre Ringvej nåede at have åbent i fire dage, før en røver på dag fem - i mandags - gik ind i butikken. Med sig havde han, hvad der senere viste sig at være en gaspistol, og med den truede han sig til et udbytte fra forretningen.

Røveren tog efterfølgende flugten mod Fredericia Banegård, hvor han hoppede på et tog mod Aarhus. På Vejle Banegård blev røveren - og en medgerningsmand - anholdt af politiet. Meldingen mandag fra daværende vagtchef var, at der formentlig ville blive tale om en fremstilling af de to mænd på henholdsvis 24 og 39 år i et grundlovsforhør tirsdag, men sådan endte det ikke.

- I min optik burde en væbnet røver som minimum varetægtsfængsles. Jeg synes jo, det er forfærdeligt, men det er bare min mening, siger Henrik Eriksen.

Klokken 12.48 mandag, da den nyåbnede Meny blev røvet, var der omkring 15 medarbejdere på arbejde.

Lid til systemet

De har alle efterfølgende talt med en psykolog, og ifølge Henrik Eriksen holdt de også fri onsdag for at komme ordentlig ovenpå. For købmanden er det vigtigt, at alle kommer ordentligt og helt igennem forløbet.

- Det bearbejdes også i gruppen, hvor man havde gruppemøde i går (tirsdag, red.). Jeg vil også i dag (onsdag, red.) tage en snak med mine medarbejdere. Det handler jo om at komme tilbage til normalen i det omfang, det nu kan lade sig gøre, lyder det fra købmanden.

Selvom Meny kun nåede at have åbent fire hele dage, før den uhyggelige oplevelse for en kort overskyggede glæden ved den nye butik, har røveriet ikke slået hverken personalet eller købmanden ud.

- Vi havde håbet på at kunne vise, hvad vi kunne i vores første hele uge. Det blev så ødelagt, men vi kæmper videre, og oplevelsen har ikke taget modet fra os, fortæller Henrik Eriksen.

Selvom det undrer Henrik Eriksen, at de to mænd ikke røg bag tremmer efter røveriet, sætter han sin lid til, at 'systemet' virker.

- Jeg er hverken politimand eller dommer, men jeg må have tillid til retssystemet og antage, at der er styr på situationen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Sydjylland

Folketingsmedlem søgte svar hos miljøministeren: Der er så meget gift og svovlbrinte i Lillebælt, at der faktisk er dødt

Annonce