Annonce
Erhverv

Mere kontrol på vej: Arbejdstilsynet får flere kræfter lokalt

Det lokale tilsynscenter søger 17 nye kolleger. Heraf vil de fleste blive ansat som tilsynsførende, der skal føre tilsyn med arbejdsmiljøet på lokale virksomheder. Arkivfoto: Benny F Nielsen
Arbejdstilsynets Tilsynscenter Syd, der dækker Vejle og 23 andre syddanske kommuner, får 17 nye ansatte ved årsskiftet. Det vil betyde flere besøg hos lokale virksomheder, siger centerleder.
Annonce

Vejle: Tilsynscenter Syd i Kolding, der er Arbejdstilsynets lokale center i Region Syddanmark, bliver opnormeret med 17 nye medarbejdere.

Det oplyser Arbejdstilsynet i kølvandet på en meddelelse fra Beskæftigelsesministeriet om, at Arbejdstilsynet i denne uge har slået en række job op. Det sker i overensstemmelse med den politiske aftale, der blev indgået i foråret om at styrke arbejdsmiljøet med 460 millioner kroner frem mod 2022.

Oprustningen betyder, at Arbejdstilsynet fra 1. januar 2020 vil have 80 flere medarbejdere i form af tilsynsførende, faglige medarbejdere og supportere på landets tilsynscentre.

Annonce

Søger tilsynsførende

I Vejle varetages Arbejdstilsynets opgaver fra Tilsynscenter Syd i Kolding, der dækker i alt 24 kommuner. Her fortæller tilsynsdirektør Hanne Sofie Tromborg Olsen, at langt hovedparten af de 17 nye kolleger bliver tilsynsførende, der skal besøge lokale virksomheder.

- Vi er i alt 116 medarbejdere på Tilsynscenter Syd. Heraf er der 59 tilsynsførende. Langt de fleste nyansættelser bliver som tilsynsførende, og derudover ansætter vi en jurist og en administrativ medarbejder, fortæller Hanne Sofie Tromborg Olesen.

Hun tilføjer, at de ekstra kræfter vil betyde, at Arbejdstilsynet kan gennemføre flere besøg på arbejdspladser i blandt andet Vejle.

- Jeg kan ikke sætte tal på, hvor mange flere tilsynsbesøg det vil give, men der vil blive gennemført flere besøg på virksomheder som følge af nyansættelserne, og de tilsynsførende vil mest muligt være ude på de virksomheder, som har udfordringer med arbejdsmiljøet, fortæller Hanne Sofie Tromborg Olsen.

Jobopslagene til de nye stillinger hos Arbejdstilsynet kan allerede nu ses på blandt andet Jobnet.dk og andre jobportaler.

Annonce

Første gang siden 2007

Med de nye ansættelser vil Arbejdstilsynet vokse fra cirka 600 medarbejdere i 2019 til cirka 680 i 2020.

Ifølge den politiske aftale bag nyansættelserne skal Arbejdstilsynets tilsyn i højere grad målrettes de virksomheder, der har størst risiko for arbejdsmiljøproblemer, oplyser Beskæftigelsesministeriet, der tilføjer, at Arbejdstilsynet samtidig får flere redskaber til at håndtere dårligt psykisk arbejdsmiljø.

Det er første gang siden 2007, at Arbejdstilsynet ansætter i så stor skala, som det sker nu.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Debat

Hvor blev lyrikken af?

Annonce