Annonce
Navne

Merete spredte altid glæde omkring sig

Merete Rønde var altid i godt humør, og hun formåede at sprede en hjertevarm stemning omkring sig, hvor hun kom frem. Privatfoto

Mindeord: Torben Rønde og Hanne Rønde Olesen skriver disse mindeord om deres mor Anne Merete Rønde, Vejle, som døde 28. april. Hun blev 91 år.

Merete blev født ind i en gartnerfamilie i Stribæk nær Vardevej i Vejle. Her boede hun hele sin barndom sammen med sine forældre og sin storebror Frede.

Gartneriet og deres hus i den gamle vandmølle lå i skønne naturomgivelser og var rammen om et dejligt liv. Hele familien hjalp flittigt til i gartneriet, og her spirede Meretes livslange interesse for blomster og natur, der blev grundlag for hendes uddannelse og arbejde som blomsterbinderske.

Annonce

Som 24-årig blev hun gift med Knud Rønde, som hun mødte en varm sommerdag på stranden. Deres kærlighed opstod straks og voksede sig kun større med årene.

Parret holdt meget af at rejse sammen og var i det hele taget tæt forbundne. Sammen fik de børnene Hanne og Torben, som voksede op med kærlige forældre.

De boede en årrække i Møllevangen, og flyttede så i hus i Knabberup, hvor de nåede at få en del gode år. Efter Knuds død og senere sine forældres overtog hun sit barndomshjem ved gartneriet i Stribæk. Her fik hun et andet meningsfyldt liv, hvor den store have og børnebørnene fyldte hendes liv med glæde og farver.

Hun holdt af at tage madkurven med ud i det blå, besøge familie og venner, slå børnebørnene i kortspil, binde blomsterbuketter fra haven, drikke kaffe med broderen Frede, fordre ænderne i dammen og se på det rige dyreliv lige uden for hendes vindue.

Merete Rønde var altid i godt humør, storsmilende, havde let til grin og var ustandseligt klar med en humoristisk bemærkning. En god og hjertevarm stemning spredte sig alle steder hun var.

Børn, børnebørn og venner nød godt af hendes gæstfrihed, gavmildhed og store empati, som hun bevarede til det sidste.

Som 91-årig, omgivet af familie og med livet fyldt af skønne minder sov Merete stille ind den 28. april.

Vi vil altid mindes vores mor, mormor, farmor og oldemor med glæde.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Fredericia

Kø ved kviktest-stederne: Her er problemet ifølge kommunen

Danmark For abonnenter

Cecilie overlevede dødsulykke: - Det er lige før, at jeg ikke kan huske, hvordan det er at være glad

Annonce