Annonce
Fredericia

Messerschmidt sætter pris på Fredericia Teater: - De har vist, at de kan noget særligt

Morten Messerschmidt er nyudnævnt kulturordfører for Dansk Folkeparti. Han har stor veneration for Fredericia Teater, og han ser gerne en fortsat symbiose mellem teater og musicalakademi. Han ser frem til at lytte, når en delegation fra Fredericia vil fortælle om genrejsningsplanerne ved et foretræde for kulturudvalget. Arkivfoto: Morten Rode
Om 14 dage håber borgmester Jacob Bjerregaard, at en delegation kan få foretræde for folketingets kulturudvalg. Udvalget skal lytte til ønsket om at fastholde Fredericia Teater på finansloven. Kulturordfører for DF ser frem til at lytte til Fredericia-politikeres plan for at genrejse Fredericia Teater.

Fredericia: Kulturordfører for Dansk Folkeparti Morten Messerschmidt hører til Fredericia Teaters fanskare. Det lægger han ikke skjul på, og derfor ser han også frem til at kulturudvalget på Christiansborg snarest får besøg fra Fredericia.

- Jeg kender teatret godt fra både deres forestillinger og de folk, der har været aktive omkring det, og jeg tror på, at det kan realiseres igen. Konkurs er altid ulykkelig, men man lærer også noget, siger Morten Messerschmidt.

Han er medlem af kulturudvalget, som onsdag havde besøg af en delegation fra Baggårdsteatret i Svendborg, som har set sig lune på det bidrag på finansloven, som Fredericia Teater var blevet tildelt fra årsskiftet. De fynske teaterfolk fik ingen lovning på penge med sig hjem.

Annonce

- Jeg har ingenting imod Svendborg, men der er begrænsede ressourcer. Fredericia Teater har formået at løfte musicals op på et imponerende niveau og udgør et samspil med musicalakademiet. Jeg ser især gerne, at Fredericia bliver garant for at dele musicals med resten af Danmark uden for hovedstaden. Jeg tror, at der vil være politisk opbakning til i udvalget, men vi skal selvfølgelig lige afvente det udspil, som man vil præsentere fra Fredericias side, siger Morten Messerschmidt.


Jeg kender teatret godt fra både deres forestillinger og de folk, der har været aktive omkring det, og jeg tror på, at det kan realiseres igen. Konkurs er altid ulykkelig, men man lærer også noget.

MF Morten Messerschmidt - kulturordfører for DF


Dialog med Eilersen

Han har været i dialog med sin partifælle viceborgmester Susanne Eilersen, som har fået sæde i den politiske styregruppe, som i første omgang skal arbejde videre med opgaven om at genrejse Fredericia Teater. Hun har skubbet på processen, da hun blev klar over, at fynske teaterfolk havde kig på Fredericias milliontilskud.

Morten Messerschmidt ser Fredericia Teater som musicalens stemme uden for København.

- Som en pendant til Det Nye Teater i København og Malmø Operaen på den anden side af Øresund, siger Morten Messerschmidt.

- Kulturminister Joy Mogensen (S) har netop spillet ud med, at hun mener, at Det Kongelige Teater også skal bevæge sig ind på musicalgenren. Er du enig i det?

- Bestemt nej. Det Kongelige Teater skal ikke ud at konkurrere med teatre, som er pressede i forvejen. Nationalscenen skal koncentrere sig om ballet, opera og skuespil. Jeg tror, ministeren står rimelig alene med sit synspunkt på det felt, siger Morten Messerschmidt.

Annonce

Møder i kalenderen

Borgmester Jacob Bjerregaard glæder sig over de positive toner omkring Fredericia Teater fra Dansk Folkeparti, og han håber, at Fredericia Teater kan komme på udvalgets dagsorden den 11. eller 18. november.

- Jeg har allerede skrevet til både ministeren og ordførerne, og jeg håber, at vi den 11. november kan få foretræde. Jeg indkalder byrådets styregruppe til møde i næste uge, og så skal vi lægge strategi. I forhold til at genrejse teatret er økonomien en afgørende forudsætning for ambitionsniveauet. Vi har i byrådet givet tilsagn om 11 mio. kroner årligt og er i dialog med private investorer. Men det er vigtigt, at vi kan regne med, at staten også vil gå ind i partnerskabet, siger Jacob Bjerregaard.

Det handler både om at fastholde Fredericia Teaters position som paragraf 5-teater og at få udarbejdet det rigtige indhold.

- Morten Messerschmidt lægger op til, at Fredericia Teater skal være klar til at spille forestillinger rundt om i provinsen. Hvad tænker du om det?

- Det handler om at finde den rette form. Teatret havde en god aftale med Aarhus Musikhus om at opsætte forestillinger uden at løbe en økonomisk risiko. Det partnerskab kan man indgå med andre, men der skal ikke være tvivl om, at Fredericia Teaters vigtigste scene den er i Fredericia, understreger Jacob Bjerregaard.

Annonce
Fredericia For abonnenter

Kommunen har penge i kassen men må ikke bruge dem: Udvalg har udskudt besparelser til august

Danmark

Lørdagens coronatal: 749 nye smittede

Annonce
Annonce
Annonce
Fredericia

Veninder har gode idéer til bymidten: Lad os få flere træer og mere vand

Alarm 112 For abonnenter

Mor på 85 sad også fast i elevator: Datter hamrede hul i glas for at få frisk luft ind til hende

Alarm 112

Indbrud i flere kælderrum: Politiet har endnu ikke fået alle anmeldelser

FC Fredericia

FC Fredericia-træner: Spillerne fortjener så meget kredit

FC Fredericia For abonnenter

Analyse: FC Fredericia begyndte godt - og måske bliver det bedre

Danmark

Her er de nyeste corona-tal søndag: 497 nye smittetilfælde

Debat

Sygeplejerskerne strejker mod en blind makker

Fredericia

Så enkelt kan det gøres: Klodset løsning kan hjælpe handicappede på café

Danmark

Lørdagsbilister kan forvente trafikklumper og kødannelse

Fredericia

Ny borgerliste på plads: Ekskluderet konservativt trekløver går til valg på egen liste

Fredericia For abonnenter

Her er ugens bolighandler i Fredericia

FC Fredericia

FC Fredericias målhelt: Jeg vil gerne til en større klub

Annonce