Annonce
Kultur

Metal-festival stod i mudder til knæene: Reddes af Eksercerhuset

Metal Magic-festivalen hører hjemme bag Monjasa Park. Men i år løber den af stabelen på Eksercerhuset - forudsat, at coronasituationen tillader det. Arkivfoto: Peter Friis Autzen
Årets Metal Magic-festival ruller af stabelen på Eksercerhuset, fordi den sædvanlige festivalplads er forvandlet til mudder. Samtidig lanceres en ny vinter-festival.

Fredericia: Det lignede endnu en aflysning, da Martin Jørgensen og de andre tovholdere fra Metal Magic-festivalen i januar besøgte deres sædvanlige festivalplads bag Monjasa Park.

Pladsen var forvandlet til en bygge- og mudderplads, fordi der blev arbejdet med at lægge vand og kloak. Pladsen var ikke klar og ville heller ikke nå at blive det i tide til festivalen i juli.


Annonce

Vi havde været helt færdige, hvis vi måtte aflyse på grund af en manglende festivalplads.

Martin Jørgensen, Metal Magic


Martin Jørgensen kunne i ånden se, at festivalen måtte aflyse sine mange aftaler og engagementer på baggrund af en manglende festivalplads. Og det endda året efter at have aflyst på grund af corona.

- Corona var force majeure. Men det ville mangel på en plads ikke være. Hvis vi aflyste med dén begrundelse, ville vi ikke kunne slippe ud af vores kontrakter og forpligtelser. Og så ville vi være færdige. Helt færdige. Vi er meget glade for, at der kommer vand og kloak på pladsen - men vi gik også lidt i panik, da vi så, at den ikke ville blive klar i tide, siger Martin Jørgensen.

Eksercerhuset til redning

Mens pladsen bag stadion ikke kunne nå at blive klar, var der arbejde i gang i Eksercerhuset, som var ved at blive forvandlet til et rigtigt og permanent spillested med plads til omkring 1000 mennesker. Og det ville nå at blive klar i tide. Det bliver Metal Magic-festivalens redning.

- Vi har aftalt at holde festivalen i Eksercerhuset. Desværre er det ikke muligt at have festival-camp på stedet, så vi er stadig i gang med at lede efter et sted, hvor festivalgæsterne kan bo i deres telte. Men i det mindste kan vi holde koncerterne på Eksercerhuset, siger Martin Jørgensen.

Festivalkoordinator Martin Jørgensen (til venstre) glæder sig over, at Metal Magic 2021 kan finde sted på Eksercerhuset. Her ses han på en tidligere festival sammen med foreningsformand Ole Frostholm. Arkivfoto: Peter Friis Autzen

Festivalens største scene bliver indendørs, mens den mindste blier udendørs i gården. Normalt er det omvendt.

Martin Jørgensen er glad for aftalen.

- Eksercerhuset er blevet et af landets allerbedste koncertsteder. Huset er udstyret med noget af det bedste lyd- og lys-udstyr, der er set i Danmark. Og husets indretning i øvrigt er virkelig gennemtænkt - også mange af de små ting, siger han.

Eksempelvis er scenen så stor, at ét orkester kan optræde, mens det næste gør instrumenter og grej klar omme bag bagtæppet. Det giver mulighed for hurtige sceneskift, hvilket en festival har brug for.

Annonce

Lancerer også en vinter-festival

Ikke nok med, at årets Metal Magic-festival er reddet - forudsat, at coronaudviklingen tillader den: Eksercerhuset og Metal Magic tager samtidig fat på et nyt fælles projekt.

- Vi laver en vinter-festival med metalmusik, fortæller spillestedleder Sune Rasmussen.

Det bliver en festival til februar 2022, som også får til huse på Eksercerhuset. Projektet har ikke et navn endnu, men det rulles ud af Metal Magic, Fredericia Live og Tøjhuset, som administrativt håndterer Eksercerhuset.

- For pokker, jeg er glad, siger Sune Rasmussen, som længe har ønsket sig at give lidt bedre plads til metalmusikken.

- Ja, det bliver forhåbentlig en årligt tilbagevendende vinterfestival, siger Martin Jørgensen.

Normalt er festvalens største scene udendørs. Men i år bliver den indendørs. Foto: Peter Friis Autzen
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce