Annonce
Erhverv

Metalarbejdere får ret til 32 seniorfridage

Fremover får medlememr af Dansk Metal ret til 32 seniorfridage, de sidste fem år på arbejdsmarkedet. Arkivfoto: Angelina Owino

Industriens overenskomst, der snart skal til urafstemning, tilgodeser både de unge og ældre ansatte.

Annonce

Fredericia: Metalarbejdere får ret til 32 fridage fem år før pensionen, hvis de er omfattet af Industriens Overenskomst.

Det er en af de goder, årets overenskomstforhandlinger har kastet af sig, og som medlemmer af Dansk Metal om kort tid skal tage stilling til ved en urafstemning.

På generalforsamlingen hos Metal Lillebælt mandag kunne formanden, Martin Sørensen, glæde sig over forbedringer for alle aldersgrupper i den nye overenskomst, samtidig med at timelønnen får et hak opad.

- Den nye tre-årige aftale sikrer, på flere helt centrale områder, nye rettigheder og muligheder for vore medlemmer, siger Martin Sørensen.

Han peger på øget fokus på uddannelse, bedre vilkår for børnefamilier og nye muligheder for seniorfridage.

I den nye overenskomst er det bl.a. aftalt, at hvis en forælder bliver kaldt hjem på grund af barns sygdom, har forælderen fortsat ret til barns første sygedag dagen efter.

Samtidig indføres der fuld løn ved forældreorlov. Det har længe været et klart mål for Dansk Metal.

Annonce

Tidlig pensionsordning

Den nye overenskomst sikrer, at alle lærlinge får pensionsordning, fra de fylder 20 år.

- Aftalen bliver, hvis den vedtages, at alle lærlinge er omfattet af en pensionsordning efter to måneders ansættelse, når de fylder 20 år. Dermed sikres en tidlig start, på pensionsindbetalingerne, for alle lærlinge, siger Martin Sørensen.

Pensionsordningen skal efter planen træde i kraft i 2018.

De ansatte i industrien kan også se frem til en stigning i timelønnen. Den nuværende mindstebetaling, der i dag udgør 113,65 kr. forhøjes med to kroner fra den 1. marts 2017 og hvert at de følgende to år.

Medlemmer af Metal Lillebælt havde i efteråret en gennemsnitlig timeløn på 185,79 kr.

Metal Lillebælt mister medlemmer i disse år, ikke til "de gule" fagforenigner; men fordi flere forlader arbejdsmarkedet for at gå på pension.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Danmark

Politisk flertal vil forhindre betaling for vælgererklæringer

FC Fredericia For abonnenter

Eftertanker om FC: De næste to uger definerer sæsonen

Fredericia

Mundbind eller visirer rykker ind på kommunale institutioner - værnemidler er klar

Annonce