x
Annonce
Trekantområdet

Methe tilbyder undervisning for små grupper børn

Methe Danefeldt var lærer på Kolding Friskole indtil oktober sidste år, hvor hun sagde op for at starte som selvstændig. Coronavirussen betyder, at hendes nystartede virksomhed ligger helt stille. Derfor bruger hun gerne sin tid på at undervise sine egne og andres børn eller lave inspirationsvideoer. Hun er desuden udøvende musiker, så for hende er det meget oplagt, at der står musik på "skoleskemaet". Privatfoto
Methe Danefeldt tilbyder disse dage at tage imod op til fire børn til en formiddag med undervisning og leg. Imens kan forældrene passe deres arbejde i nogle timer.

Jerlev: I disse dage må skolebørn undlade at komme i skole på grund af coronavirussens hærgren verden over. Mange skoler sørger på forskellig vis for, at eleverne stadig kan lave nogle forskellige skoleopgaver hjemmefra.

Men Methe Danefeldt, der bor lidt udenfor Jerlev, tilbyder et supplement. Nemlig undervisning i sit hjem. Op til fire børn kan komme en formiddag og få lidt undervisning i eksempelvis engelsk, billedkunst, dansk eller musik.

- Jeg har mange års erfaring som lærer, så jeg tænkte, det var en oplagt måde for mig at byde ind med noget, der kan være en hjælp for andre, forklarer Methe Danefeldt.

Imens kan forældre få mulighed for at få nogle timer til at arbejde koncentreret, velvidende at deres børn både er underholdt og lærer noget nyt.

Annonce

Jeg har mange års erfaring som lærer, så jeg tænkte, det var en oplagt måde for mig at byde ind med noget, der kan være en hjælp for andre.

Methe Danefeldt

Sjovt og lærerigt

Idéen opstod, da hun ligesom rigtig mange andre danskere pludselig skulle have sine to børn på ni og 12 hjemme og skulle finde på noget at aktivere dem med.

- Ellers ender de bare med at sidde og spille Fortnite hele dagen. Jeg skulle finde på noget at aktivere dem med, og samtidig ville jeg gerne finde en måde at hjælpe med noget af det, jeg kan, siger hun.

Hendes to drenge var også med på idéen, og de er hver aften med til at bestemme hvilke fag, der skal arbejdes med næste dag.

- I går aftes valgte de eksempelvis, at de gerne ville have musik og engelsk. Så til i dag har jeg planlagt, at vi skal synge nogle forskellige sange, og bagefter skal vi lege købmandsbutik på engelsk. Jeg har fundet en masse billeder, man kan printe ud, hvorpå der er en QR-kode, som man kan scanne med en app på en iPad. Det er med til at gøre det sjovt, samtidig med at de lærer noget, forklarer Methe Danefeldt.

Inspirationsvideoer

Foruden at tilbyde hjemmeundervisning har hun og de to sønner besluttet at lave en række små videoklip med inspiration til sjove aktiviteter, som der samtidig ofte kan være noget læring i.

- Man kan eksempelvis tage børnene med i køkkenet og bage pandekager, eller hvad man nu lige har lyst til. Undervejs kan man tale om de forskellige måleenheder, eller om hvor meget, man skal bruge af alting, hvis man skal lave dobbelt portion. På den måde kombinerer man hjemkundskab med matematik, forklarer hun.

En anden aktivitet kan være at lave skrammelkunst.

- Alle har som regel en masse skrammel, lidt ødelagt legetøj, nogle knapper, nogle stofrester eller andet liggende et eller andet sted i huset. Det kan man samle sammen og se slippe fantasien løs. Nogle har måske brug for en ramme, der hedder, at man skal kreere monstre eller raketter, mens andre fint kan have frit spil. Det må man selv lige mærke efter, forklarer Methe Danefeldt.

Reaktionerne på videoerne har været rigtig gode, så hun og hendes sønner regner bestemt med at lave flere.

- Mange af aktiviteterne er nogle, man kan sætte børnene i gang med, og så kan de sidde og fordybe sig i noget tid. Imens kan forældrene nå at få noget fra hånden, hvis de skal arbejde hjemmefra, siger Methe Danefeldt.

Købmandsleg på engelsk er en god måde at øve engelske ord men samtidig lidt samtale-engelsk på. For eksempel, når man på engelsk skal bede om en bestemt vare eller fortælle, hvor meget det samlede indkøb løber op i. Privatfoto

Forskellige apps på iPad'en kan være med til at understøtte læringen og gøre undervisningen lidt sjovere. Privatfoto
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Fredericia

Tøjhuset tøver med aflysninger: Venter på præcisering

Danmark

Liveblog: 5071 danskere testet positiv for corona - men smittetallet kan være op til 80 gange højere

Middelfart

Rock Under Broen og halvmarathon er i dialog: - Alle er interesseret i at finde en løsning

Fredericia

Kommunen giver påskefrokost på plejecentre og botilbud: 10 lokale caféer og restauranter leverer maden

Annonce