Annonce
Middelfart

Mette vil samle ind til mere misbrugsbehandling: Blev ramt af unges åbenhed

Unge, der er på vej ud af misbrug, står nu frem, efter de har haft en besparelse hængende over hovedet. Mette Døssing fra Middelfart vil gerne kvittere for åbenheden med en indsamling, der skal gå til mere misbrugsbehandling. Foto: Peter Leth-Larsen
Annonce

Nordvestfyn: Hun er 54 år og arbejder i hotelbranchen - og har ikke tidligere haft misbrug inde på livet.

Alligevel blev Mette Døssing fra Middelfart ramt, da hun den seneste tid på Facebook læste personlige beretninger fra unge på vej ud af misbrug og avisen i sidste uge, efter en besparelse, der lukkede udslusningspladser i kommunens halvvejshuse blev trukket tilbage.

- Nogle gange må man stoppe op og gøre noget, understreger Mette Døssing.

- Det, der rammer mig, er, at nogle unge mennesker tager egen fremtid og behandling seriøst. De skal have de bedst mulige vilkår, tilføjer hun.

Derfor er hun klar til at søsætte en indsamling, der skal gå til mere og bedre behandling til de unge. Også selv om kommunen har trukket besparelsen tilbage, og borgmester Johannes Lundsfryd er klar til at friholde misbrugsområdet.

Mette Døssing har henvendt sig til borgmesteren og gjort det klart, at hun vil gå videre til Indsamlingsnævnet og stå for det revisorgodkendte regnskab, hvis kommunen takker ja til at modtage midlerne.

Hun pointerer, at det er vigtigt, at pengene går til driften og er øremærket de unges behandlingsbeløb. Det kan ifølge hende blandt andet ske ved, at 20 virksomheder forpligter sig til at give eksempelvis 10.000 kroner om året i en periode.

- Det handler ikke om, at jeg på nogen måde skal promovere mig selv. Det handler om sagen - og at hjælpe de sympatiske, unge mennesker. Jeg har enorm respekt for den åbenhed, de lægger for dagen, siger Mette Døssing.

Annonce

Borgmester: Engangsløb er mest realistisk

Borgmester Johannes Lundsfryd (S) har ikke før hørt om en model, hvor private sponsorerer den kommunale drift på den måde.

- Jeg tænker, det er oplagt, at hun tager en snak med folkene i forvaltningen, og jeg vil gerne sætte dem sammen, så vi kan finde ud af, hvordan man bedst kan hjælpe, siger Johannes Lundsfryd.

Han forestiller sig dog umiddelbart, at den mest realistiske model er, hvis man samler et engangsbeløb ind, der ikke går til personaleløn, men til enkeltstående oplevelser i form af eksempelvis foredrag, ture eller ting og sager på en ønskeliste fra de unge i halvvejshusene.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Fredericia For abonnenter

Trods lavt smittetal i Fredericia: Koncert-aflysning er 'det rigtige at gøre'

Annonce