Annonce
Fredericia

Michael blev ramt af livstruende sygdom: Så hævede han efterlønnen og købte en pølsevogn fra 60'erne

Pølsevognen har i mange år haft sin faste plads på gaden i København. Nu står den i en lade på Vestfyn og rykker ud, når folk booker den til fester og arrangementer. Lørdag har den hjemmebanedebut i Nørre Aaby.

Udby/Nørre Aaby: Var du forbi J.B. Nielsens Plads på havnen i Fredericia, da det store krydstogtskib lagde til i starten af måneden, lagde du måske mærke til Michael Christiansen og "Trunte".

Trunte er navnet på en gammel pølsevogn fra 60'erne. Michael Christiansen er navnet på dens ejer.

Michael Christiansen, der bor nær Udby lidt uden for Nørre Aaby, har tidligere fyret den af som suppe steg og is-musikant. Men nu har den 60-årige fynbo skiftet keyboardet ud med pølsetangen og har begivet sig ud på et eventyr som pølsemand, man kan booke til alt fra rejsegilder til studenterfester og alt derimellem.

Annonce

En ting er, at pølsevognen har sin egen historie - den vender vi tilbage til - men det har Michael Christiansen også.

I 2019 skete der nemlig noget i hans liv, der fik ham til at tage det hele op til genovervejelse. Han fik konstateret prostatakræft. Han fik fjernet sin prostata og er i dag rask. Men det gjorde alligevel noget ved ham at have stirret sin egen forgængelighed i øjnene.

- Ens hoved bliver skruet sammen på en anden måde, når man har haft kræft. Ting skal ikke vente længere, for du ved ikke, hvor længe du er her, siger han.

Michael Christiansen har allerede været på gaden med pølsevognen i Fredericia flere gange. Lørdag er der hjemmebanedebut, når han rykker "Trunte" ud på gaden i Nørre Aaby. Foto: Søren Gylling

Det var den følelse, der gjorde, at Michael Christiansen begyndte at lure lidt på at anskaffe sig en pølsevogn. For selvom han følte, han var færdig som selskabsmusiker, ville han stadig gerne lave noget, hvor han kom ud og gjorde folk glade.

Han fik øje på en gammel model fra 60'erne, som en pølsevognssamler i Hørsholm havde til salg. Den kostede en del, så det var først, da han i januar fik en besked fra fagforeningen om, at han kunne hæve sin efterløn, at han slog til.

- Så tænkte jeg, at det er fandeme nu, vi giver gas. Der fik jeg 94 af de lange (slang for 94.000 kr, red.), og så havde jeg selv 20 til, og så købte jeg den. For med det kræft der, ved du jo ikke, om du får glæde af den efterløn. Så du kan lige så godt have det sjovt, mens du er her.

Det er en glæde at se folk, der kommer hen og kigger rundt i pølsevognen og siger: "Wow, den er godt nok, ligesom jeg husker dem fra, da jeg var barn".

Michael Christiansen, pølsemand, Udby

Tjente i København

Når det lige præcis var denne pølsevogn, som Michael Christiansen fæstnede sigtekornet på, er det, fordi det ikke er en hvilken som helst pølsevogn. Dens historie, som Michael Christiansen har fået den beskrevet af Hørsholm-samleren, han købte den af, er som følger:

Den blev bygget i starten af 60'erne i Silkeborg. Derefter kom den til København, hvor den frem til en gang i 80'erne havde sin faste plads på gaden ved Tivolis bagindgang. Herefter stod den gemt og glemt i en garage i Valby. Lige indtil den førnævnte samler fra Hørsholm fik nys om den og købte den, fordi han skulle bruge den til et familiearrangement.

Når den ikke er på gaden har Michael Christiansens pølsevogn staldplads i naboens lade. Da avisen var forbi, havde han sat den op i sin indkørsel. Foto: Søren Gylling

Og den fremstår i dag, som den gjorde dengang, forklarer Michael Christiansen. Vægbeklædningen, de små Karoline-ternede gardiner og de originale batteri-drevne lamper er der endnu. Der er endda stadig brandmærker fra tabte cigaretter i linoleumsgulvet. Og så har den sin egen motor og er helt uafhængig af strøm, hvilket giver en stor frihed og fleksibilitet.

- Det fedeste er, at det kører på gas det hele, siger Michael Christiansen.

- Alt kogegrej, alle stegepanderne og brødristeren er på gas. Så jeg kan jo køre op til hul 14 på golfbanen, siger han.

Annonce

En tidslomme

Michael Christiansen agerer pølsemand - officielt under navnet MC Gamle Pølsevogn - som sin bibeskæftigelse ved siden af sit job som socialpædagog.

Indtil videre har han haft sin pølsevogn stående nogle dage ved hyttebyen på J.B. Nielsens Plads i Fredericia. En aftale, han har sikret gennem sin kones netværk i byen. Og særligt 3. maj, hvor krydstogtskibet kom forbi, var der godt gang i biksen. Og det har været en god oplevelse, fortæller Michael Christiansen.

- Det er en glæde at se folk, der kommer hen og kigger rundt i pølsevognen og siger: "Wow, den er godt nok, ligesom jeg husker dem, fra da jeg var barn", siger han.

Men hjemmebanedebuten har Michael Christiansen og Trunte stadig til gode. Det sker lørdag 14. maj, hvor pølsevognen rykker til kunst- og kulturdag i Nørre Aaby.

- Det er lidt stort at skulle have den ud i lokalområdet, siger Michael Christiansen.

Her vil man så ifølge den nyslåede pølsevognsejer kunne opleve den autentiske charme, som netop er den oplevelse, Michael Christiansen tilbyder, når Trunte ruller ud til festlige begivenheder. Selv tropper han op i hvid kittel og skjorte matchende de rød- og hvidternede gardiner i vognen for at fuldende udtrykket.

- Jeg går all in med tøj og det hele. Man bliver inviteret ind i den tidslomme. Og for at komme derind og opleve det, er mine produkter lidt dyrere, for jeg køber de dyreste pølser, det dyreste brød og det dyreste dyppelse, for jeg vil have det bedste, siger han.

Annonce
Fredericia For abonnenter

Plejecenter får ny mavepuster: Kraftig kritik for tredje gang i træk

Danmark

Torsdagens coronatal: Otte døde og 50 færre indlagte siden i går

Annonce
Annonce
Annonce
Fredericia

Fredericia vokser videre i 2022: Ikke langt til næste runde rekord

FC Fredericia For abonnenter

Ingen plads til fejl i kampen om topplaceringerne: Disse tre ting skal FC Fredericia tage med fra Hvidovre-nederlag

Debat

Enhedslisten om sparekatalog: Det er en situation, kommunen er tvunget ud i, men som vi kan og bør gøre oprør imod

Kultur

Avisens tegner vinder prisen for Årets bladtegning: Se Putin tørre sved af panden

For abonnenter

10.000 kæmpemøller er en trussel mod Nordsøens sæler og hvaler: - Vi ved meget lidt om konsekvenserne

Erhverv

Bestseller får et af Danmarks største lejemål i Taulov: Modekoncern udvider markant

Fredericia For abonnenter

Borgere lyttede og spurgte til mere havn - særligt et emne fyldte

Byggekæde i kraftig vækst overtager en af Sønderjyllands specialistforretninger: - Vi er et godt match

Erhverv

Carlsbergs bryggeri i Fredericia vinder international pris

Claus Hjort om sit livs stormvejr: - Jeg har en vrede over, at jeg skal bruge min sidste tid i politik med beskyldninger om at være landsforræder

Debat

Venstre efter ny kritik af plejecenter: Vi kan ikke sidde og vente på, om indsatsen nytter eller ikke nytter - vi skal vide det

Erhverv For abonnenter

For 30 år siden startede Peter med at vende burgere: Nu ejer han to McDonald's-restauranter i Fredericia og fire i alt

Fredericia

Stærkt trafikeret rundkørsel skal forvandles til et kryds: Derfor er det en god idé

Annonce