Annonce
AC Horsens

Michael Lumb: FC Midtjylland får samme behandling som Brøndby

- Vi er bedst hos de hold, der vil spille fodbold. Derfor er det gået godt mod topholdene, siger Michael Lumb. Foto: Scanpix.

Horsens: - Vi spillede en flot kamp i Brøndby, og jeg ser samme kampbilledet i søndagens kamp mod FC Midtjylland. De får samme behandling som Brøndby.

Det siger den tidligere landsholdsspiller Michael Lumb, der spillede som i sin storhedstid i kampen i Brøndby.

Sidste år lagde han op til et afgørende mål i Brøndby, og denne gang var han banens bedste, da AC Horsens gentog 2-1 sejren over giganterne.

Han har svært ved at give en forklaring på mysterierne i AC Horsens: Den store forskel på hjemme- og udekampene og den store forskel på de tre kampe mod AGF, AaB og FC Nordsjælland og de tre superkampe mod Silkeborg, FC København og Brøndby.

- Sivert og jeg gik netop og snakkede om, hvorfor vi har spillet langt bedre ude end hjemme. Det er dybt ulogisk, men jeg synes, vi spillede en flot kamp mod FC København. Vi holdt dem fra chancer, fik selv skabt et par gode muligheder, og det var kun en tilfældighed, da Jonas Wind scorede til 1-0. Og det andet mål var klart off-side, så det kunne let være blevet 0-0, siger Michael Lumb.

Annonce
Togturen til Horsens kan være drøj. En dag tog turen mere end fire timer hver vej. Det var en lang dag.

Michael Lumb

Landsholdet

Michael Lumb havde sin storhedstid, da han kom på A-landsholdet.

Han debuterede 18. november 2009, da Danmark slog USA med 3-1 i Aarhus på mål af Johan Absalonsen, Søren Rieks og Martin Bernburg. Det er snart 10 år siden.

Han fik sin anden landskamp året efter. Danmark tabte 2-1 i Østrig i marts 2010. Det var også på det tidspunkt, han forlod AGF efter 106 førsteholdskampe og to mål.

I 2010 skiftede han til Zenit St. Petersburg. Herfra var han udlejet til Feyenoord, AaB og Freiburg.

Næste station var tyske Bochum, hvor han nåede 13 kampe, men han vendte hjem til dansk fodbold i 2013 og spillede 37 kampe for FC Vestsjælland.

I 2015 kom han til Lyngby, hvor han delte venstrekanten med Casper Højer Nielsen, og i 2018 blev han solgt til AC Horsens.

Han er noteret for to U16-landskampe, to U17-kampe, fire U18-kampe, otte U19-kampe, en U20-landskamp og 11 kampe på U21-landsholdet.

Michael Lumbs varemærke er, at han vil vinde, og han giver alt for at vinde.

Bor i Rødovre

Michael Lumb er den danske fodboldspiller, der har længst til træning. Han bor i Rødovre.

- Jeg ville lyve, hvis jeg sagde, at det ikke var noget problem. Peter Nymann og kører med tog til Horsens, og en dag tog togturen mere end fire timer begge veje. Det var en lang dag, erkender han.

Michael Lumb har fået sin tredje ungdom i AC Horsens.

- Min far sagde til mig, at kampen i Brøndby var som i min tid på landsholdet, og jeg kan godt se, hvad han mener, siger han.

- Jeg er sulten og vil vinde. Vi startede dårligt, men nu har vi fået tingene til at fungere. En af forklaringerne er, at de tre hold, vi har mødt, vil spille fodbold. De angriber, og så blev der en kamp ud af det - oven på de tre håbløse kampe.

- Kampen mod FC Nordsjælland kan dog ikke bortforklares. Det var en skidt præstation. Vi gav dem alt for meget plads til deres omstillinger.

- Forklaringen på, at vi fik det ændret, var vores placering på banen. Nu er vi godt organiseret, og vi har troen på, at vi kan slå alle hold. Sejren i Silkeborg gav os selvtillid, og den kunne vi bygge videre på mod FCK og Brøndby.

- Nu kommer FC Midtjylland, og de står ligesom Brøndby midt i et par europæiske kampe, som de har meget fokus på. Jeg har ikke været imponeret over FC Midtjylland. Faktisk synes jeg, de har været heldige med alle fire et-måls-sejre, og jeg tror, vi kan slå dem, siger Michael Lumb.

Han bruger togturen til at småblunde på vejen til Horsens, men har vækkeuret med, så han ikke vågner i Frederikshavn eller Skanderborg.

- Jeg sørger altid for at være vågen, når vi er på Fyn, men jeg kender da nogen, der er vågnet for sent, siger han smilende - måske med en tanke på Peter Nymann.

- De seneste succes'er får mig dog ikke til at tænke på landsholdet. Slet ikke. Dette kapitel er slut for mig. Måske kan der være en chance, hvis vi får et ligalandshold i denne sæson, men det er slet ikke i mine tanker. Jeg har fuld fokus på AC Horsens og kampen mod FC Midtjylland, siger Michael Lumb.

Hans mål mod Silkeborg spøger stadig.

- Jeg laver ikke mange mål, men da jeg spillede i AGF, lavede jeg et pragtmål, der var mit bedste mål i mange år. Nu er det målet i Silkeborg, der topper. Jeg fik ram på kuglen i den helt rigtige position, og det var netop min favoritposition, siger han.

Michael Lumb var banens bedste, da AC Horsens vandt 2-1 i Brøndby. Foto: Ole Nielsen.
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
112 For abonnenter

Tidligere tyv gav gode råd om sikring mod indbrud: - Jeg har engang hentet en kogle på en scooter

Fredericia

De unge får kortere snor: Skoleleder sætter kontant ind mod snus solgt i skoletiden

Annonce