Annonce
Vejle

Michael Mortensen investerede i transportcenter: Sidste års overskud landede på 40 millioner

En ny vaskehal skød sidste år op i erhvervsparken Exxit 59, og året bød også på mindre tomgang i udlejningen end året før. Det kan aflæses i et netop aflagt årsregnskab. Arkivfoto: Yilmaz Polat
Flere lejere er i 2019 rykket ind i transport- og erhvervscentret Exxit 59 ved Vejle, og det har smittet positivt af på det første regnskabsår med Michael Mortensen som hovedaktionær.
Annonce

Horsens/Vejle: Exxit 59 A/S, selskabet bag erhvervsområdet, der også er kendt som Danmarks Transport Center - eller blot DTC - ved Vejle, er i vækst.

Omsætningen holder selskabet for sig selv, men i det netop offentliggjorte årsregnskab for 2019 fremgår det, at bruttofortjenesten sidste år steg fra cirka 45,4 millioner kroner til cirka 51,8 millioner kroner - en vækst på godt 14 procent.

Indtjeningen er fulgt med i godt og vel samme takt, når man alene ser på resultatet af den ordinære drift. Den er steget med 16 procent og lander på cirka 49,4 millioner kroner.

Fremgangen skyldes primært øget udlejning, fortæller Peter Heide Wessel, som overtog posten som administrerende direktør i marts sidste år.

- Der har i 2019 været lidt mindre tomgang i vores lejemål, forklarer direktøren, som er tilfreds med årsregnskabet.

Peter Heide Wessel overtog sidste år direktørposten i Exxit 59 fra Helle Freundlich Andersen. Peter Heide Wessel kom fra en stilling som juridisk ankermand i Casa Group. Arkivfoto: Benny F. Nielsen
Annonce

40 millioner på bundlinje

På bundlinjen - efter de finansielle poster - lander resultatet før skat på cirka 40,7 millioner kroner.

Det er godt 21 millioner kroner mindre end året før, men det skal ses i lyset af, at resultatet i 2018 blev løftet af værdireguleringer på investeringsejendomme for cirka 30 millioner kroner - en værdiregulering, der fulgte i kølvandet på en forskydning i ejerkredsen.

Det er horsenianske Michael Mortensen, der gennem Ejendomsselskabet Casa i dag er hovedaktionær i Exxit 59 A/S. Han trådte ind i selskabets bestyrelse allerede i 2009, og året efter erhvervede han sig 10 procent af ejerskabet. I december 2018 købte han yderligere 65,5 procent, så han nu ejer 75,5 procent, mens den tidligere hovedaktionær Kirk Kapital A/S ejer resten.

Annonce

Plads til nye byggerier

Ifølge 2018-regnskabet fra Ejendomsselskabet Casa har selskabet betalt cirka 178,2 millioner kroner for ejerandelen i Exxit 59 A/S.

Der er tale om et cirka 700.000 kvadratmeter stort område, som ligger ved den østjyske motorvejs afkørsel 59, deraf navnet. Området, der er kendt som Dansk Transport Center, har i mange år været knudepunkt for alt inden for transport, men de seneste år har ejerne udviddet fokus til flere typer af erhverv.

- Og den udvikling vil vi gerne fortsætte, understreger Peter Heide Wessel.

Selskabet står for både udvikling, udlejning og drift af ejendommene på grunden. Der er mere end 90.000 kvadratmeter bygninger, hvoraf hovedparten er udlejet. Ifølge Peter Heide Wessel er det p.t. mindre end tre procent, der står tomt.

Erhvervsparken huser cirka 40 forskellige lejere, som fortrinsvis hører til fastfood-branchen, logistik, infrastruktur og kontor. Blandt lejerne er eksempelvis McDonalds, Lagkagehuset, Enzo & C, Danske Fragtmænd, Havi Logistics, PWC og Moss Copenhagen.

Der er plads til flere på den store grund, så Exxit 59 A/S er klar til at opføre nye bygninger målrettet nye lejere, hvis der skulle være interesse fra kommende lejere, som vurderes at passe ind i området, fortæller Peter Heide Wessel.

Michael Mortensen trådte ind i selskabets bestyrelse i 2009 og erhvervede sig 10 procent af ejerskabet året efter. I 2018 øgede han sin ejerandel, så han nu ejer 75,5 procent. Det gør han via Ejendomsselskabet Casa A/S. Arkivfoto
Annonce

Kender ikke langsigtede konsekvenser

Flere af Exxit 59's lejere har i år været berørt af myndighedernes corona-restriktioner, men Exxit 59 er ikke direkte berørt af situationen, fremgår det af regnskabet, hvor det samtidig påpeges, at pandemien er udbrudt efter regnskabets statusdag.

Potentielt kan restriktionerne få store samfundsøkonomiske konsekvenser, lyder det i ledelsesrapporten, hvor der ikke defineres forventninger til indeværende regnskabsår.

- Vi er ikke dem, der er hårdest ramt, men vi kender endnu ikke de langsigtede konsekvenser, og derfor er vi på nuværende tidspunkt lidt forsigtige med at se fremad, siger Peter Heide Wessel.

Værdien af ejendomme i selskabet er i regnskabet opgjort til cirka 935,4 millioner kroner. Egenkapitalen har rundet 284 millioner kroner.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce