Annonce
Sport

Michael Nielsen går efter titelkamp

Michael Nielsen har vundet sine tre første kampe som professionel, her mod Paris Stavropoulos i Ringkøbing. Foto: Mads Dalegaard.

Horsens: Tre kampe - tre sejre.

Det er facit for den 27-årige Horsens-bokser Michael Nielsen.

Han bokser både som amatør og professionel efter de nye regler, hvor man ikke bliver låst, blot fordi man har bokset en enkelt professionel kamp. Først efter 15 kampe skal man vælge - amatør eller professionel.

Michael Nielsen blev dansk mester i bantamvægt i Holstebro, og han vandt det jyske mesterskab i Vejle i januar.

- Jeg fortsætter, så længe jeg kan med at bokse som både amatør og professionel, siger han.

Michael Nielsen er usædvanlig. Han vejer kun 56 kilo. Det skyldes bl.a., at han ikke er indfødt dansker, men adopteret fra Filippinerne. Det samme er hans lillebror.

- Jeg har haft to gode forældre i Danmark, som jeg kalder far og bor. De blev skilt, da jeg var fem år, men jeg har haft en god barndom. Jeg ved, at min far var tysker, og min mor var filippiner, og jeg hed Michael Delarosa dernede. Det var kun mit efternavn, der blev ændret, da jeg kom til Danmark, fortæller han.

Michael Nielsen husker det børnehjem, hvor han var to et halvt år, da han blev adopteret af de danske forældre, som hentede ham.

- Jeg har aldrig mødt mine biologiske forældre, men har lyst til at finde dem. Måske melder jeg mig til tv-serien "Sporløs" en skønne dag, siger han.

Han er smidig og hurtig, fysisk stærk og elegant.

Det fik ham til at gå til breakdance i ungdomsskolen.

- Jeg har altid været konkurrencemenneske. Da jeg begyndte at gå til boksetræning, var det ikke meningen, jeg skulle have kamp, men jeg kom på kampholdet og fik god sparring. Jeg har en god koordination fra breakdance, og det hjælper mig som bokser.

Michael Nielsen er netop blevet uddannet som fængselsbetjent, og han bor sammen med sin cubanske kæreste. De er ikke gift, men har to børn, en søn på to et halvt år og en nyfødt datter.

Annonce
Michael Nielsen blev dansk mester som amatør i Holstebro og jysk mester i Vejle. Foto: Søren Rommelhof.

Titelkamp

- Min store drøm er at få en titelkamp. Jeg er klar til at gå ned i vægtklassen under 53,5 kilo for at få en kamp om et bælte. Der er ikke mange i Europa i den vægtklasse, men der er en del sydamerikanere og asiater, siger han.

Michael Nielsens problem er at finde modstandere under 57 kilo.

Til den sidste kamp skulle han møde grækeren Paris Stavrupoulos. Kampen var aftalt til 58 kilo, men han vejede 60,5 kilo, da han kom.

- Han fik fire timer til at smide halvandet kilo, så vi kunne bokse kampen på 59 kilo, men han smed kun 600 gram. Det var uprofessionelt. Det var en svær kamp. Det var ikke min dag. Jeg havde dårlig mave, men jeg føler selv, jeg vandt kampen, og alle tre dommere stemte på mig.

- Alligevel har han svinet mig til på min facebook-profil lige siden. Jeg har forsøgt at forklare ham, at han var for useriøs ved at komme og veje så meget, og jeg har sagt nej til en revanchekamp, fordi han vejer alt for meget, men han bliver bare ved og kalder mig de værste ting. Det er ren chikane, siger Michael Nielsen.

Han fortsætter med at træne videre i BK Vitus Horsens, og han går efter at blive dansk mester igen til november, men forinden venter flere prof-kampe.

- Jeg har en kamp 20. juni mod en englænder med TK Promotion som arrangør, og nu håber jeg, den kan gennemføres trods coronasmitten, siger Michael Nielsen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce