Annonce
Erhverv

Michella og vikarerne har øje for respiratorbrugere: - Det er en særlig opgave

- Vi skal ikke være de største, men vi skal være de bedste. Jeg har nogle knaldydgtige virkarer, som er meget fleksible. De vil også gerne gøre noget for at hjælpe mig og Respirationsvagten, og det er en super fed holdånd, som kan bære firmaet langt, mener Michella Meyer, der startede Respiratorvagten sidste år. Foto: Thomas Nedergaard Rasmussen
Overvågning af folk, der bruger respirator, er så specifik en rolle, at det kræver et særligt vikarbureau. Det mener i hvert fald Michella Meyer fra Fredericia, der sidste år stiftede Respiratorvagten. Siden er antallet af vagter kun gået én vej.

Fredericia: Drømmen har altid været at blive selvstændig, og i juli sidste år satte Michella Meyer alt ind på at udleve den med vikarbureauet Respirationsvagten.

Hun har en fortid som bostøtte for handicappede samt uddannelser som sosu-assistent og pædagog. Ved siden af sit faste job tog hun løbende vikarvagter, og det var her, hun for første gang stiftede bekendtskab med overvågning af respiratorbrugere. De har behov for, at en person er hos dem 24 timer i døgnet, således der kan gøres noget ved det, hvis luftvejene pludselig stopper til, som der er risiko for, når man er respiratorbruger.

Senere blev Michella Meyer ansat i netop denne funktion i Fredericia Kommune, der varetager opgaven med at overvåge en håndfuld respiratorbrugere i kommunen. Her var hun ansat, indtil hun sidste år valgte at blive sin egen chef. Forinden sagde hun sit job hos kommunen op og lavede ved samme lejlighed sin første salgstale – med succes.

- De kendte mig som person, og de første måneder fik jeg mit eget rul, fordi de ikke ansatte en afløser. Lige efter sommerferien begyndte jeg også at få nogle flere vikarer ind, som kunne hjælpe mig med at dække vagterne, siger Michella Meyer.

Nogle borgere har også pårørende i hjemmet, så man kommer ind i en familie, hvor det er en hårfin grænse. Man skal være en flue på væggen, men man skal også være sit ansvar bevidst

Michella Meyer, indehaver Respiratorvagten

26 vikarer tilknyttet

Ifølge Michella Meyer er overvågning af folk med respirator en så specifik opgave, at det kræver særlige kompetencer. Udover lysten til at være selvstændig er det grunden til, at hun med Respiratorvagten tilbyder kommuner, regioner samt private akut og mere længerevarende dækning af vagter.

- Når man har en respirator, skal man overvåges døgnets rundt, året rundt, og det er en særlig opgave. Man skal have nogle særlige kvalifikationer for at gøre det. Nogle borgere har også pårørende i hjemmet, så man kommer ind i en familie, hvor det er en hårfin grænse. Man skal være en flue på væggen, men man skal også være sit ansvar bevidst, siger Michella Meyer.

For at sikre at kvaliteten er som ønsket, skal vikaransatte hos Respiratorvagten have en sundhedsfaglig uddannelse samt et særligt respirationsbevis.

Michella Meyer fik endegyldigt hul i gennem til endnu flere vagter i december, da et stort vikarbureau stod med et behov for hjælp til vagtdækningen til overvågning af respiratorpatienter. Siden er der kommet flere og flere vagter ind.

I dag har virksomheden 26 vikarer tilknyttet og søger endnu flere for at kunne dække alle de potentielle vagter. Et par gange om måneden træder Michella Meyer også selv til. Det gør hun både for at kunne dække eventuelle huller i vagtdækningen, men også for at bibeholde følingen med, hvad jobbet består i.

Vil byde på udbud

Efterhånden som antallet af opgaver og vikarer er steget, er Michella Meyers vagter ude hos respiratorbrugerne faldet, og der lægges i stedet flere timer i ledelse og planlægning.

Kun et skilt på husfacaden, en bærbar computer på spisebordet og en tændt telefon de fleste af døgnets timer er de fysiske beviser på, at der drives en virksomhed fra adressen. Både vagter og vikarer styres fra hjemmet i Fredericia. Det første års opstart er gået over al forventning, og på længere sigt er Michella Meyers håb, at Respiratorvagten selv kan byde ind og søge større udbud i eksempelvis Region Syddanmark.

- Så det kan godt være, vi vil være med, næste gang det kommer i udbud om fire-fem år, siger Michella Meyer, inden hun retter sig selv.

- Eller det kan ikke være. Det vil vi gerne. Det er også det, der giver noget sikkerhed. Akut vagtdækning svinger rigtig meget. Det kan være med halv times varsel, vi bliver spurgt, om vi kan dække ind, men det kan også være tre måneder frem, siger hun.

Respiratorvagten ApS

38-årige Michella Meyer fra Fredericia stiftede sidste år Respirationsvagten ApS.

Firmaet har vikarer tilknyttet, som tager ud til borgere, der bruger respirator. Disse borgere skal overvåges op til 24 timer i døgnet året rundt - såkaldt respiratorisk overvågning. Opgaverne indbefatter blandt andet at holde luftvejene for respiratorbrugeren frie og administrering af medicin.

Respiratorvagten har i øjeblikket 26 vikarer tilknyttet, og firmaet tager akutte vagter, ligesom de ansatte indgår i en længerevarende planlægning.

Flere respiratorbrugere kræver overvågning døgnet rundt. Vikarbureauet Respiratorvagten kan med kort varsel træde til og tage en vagt, men firmaet indgår også i planlagte vagtplaner, der rækker tre måneder frem i tiden. Arkivfoto: Morten Stricker
Et skilt på husmuren er noget nær det eneste fysiske tegn på, at der også drives en virksomhed i Michella Meyers hjem. Men bliver Respiratorvagten ved med at vokse, vil Michella Meyer begynde at kigge efter et nyt hjemsted kun for virksomheden. Foto: Thomas Nedergaard Rasmussen
Annonce
Forsiden netop nu
Fredericia For abonnenter

Fra rugby i Erritsø til banko i Egeskov: Fotografens 10 favoritter fra ét års søndagsaviser

FC Fredericia

Minut for minut: FC Fredericia havde masser af chancer - men tabte alligevel til gæsterne fra Amager

Annonce