Annonce
Middelfart

Middelfart-borgmester efter regeringens udspil: En tredje Lillebæltsbro er rykket et skridt nærmere

Regeringen vil ifølge sit udspil til ny infrastruktur undersøge mulighederne for en tredje forbindelse over Lillebælt. Arkivfoto: Vibeke Volder
Borgmester i Middelfart Johannes Lundsfryd (S) forventer, at undersøgelsen sættes i gang inden længe.

Middelfart: Regeringen havde ikke brugt meget blæk på at omtale en eventuel tredje lillebæltsbro i det udspil for ny infrastruktur, der blev fremlagt torsdag. Men den blev dog nævnt.

Regeringen vil ifølge udspillet "undersøge perspektiverne i en ny vej- og jernbaneforbindelse over Lillebælt". Det har ikke været muligt for Fyens Stiftstidende at få konkretiseret, hvad undersøgelsen skal indebære, eller hvor mange penge, den skal koste.


Jeg forventer, den (undersøgelsen, red.) bliver sat i gang relativt hurtigt, fordi vi kan se i prognoser, at vi vil opleve kritisk trængsel på Ny Lillebæltsbro i løbet af seks til otte år. Og derfor er der behov for at få tempo i sagen.

Johannes Lundsfryd (S), borgmester, Middelfart


Ikke desto mindre er Middelfarts borgmester Johannes Lundsfryd (S), der i flere år har slået på tromme for en tredje bro over Lillebælt, begejstret.

- Den er rykket et skridt nærmere, siger socialdemokraten.

- Ikke alene har man taget det at lave yderligere undersøgelse med - man har ovenikøbet valgt at åbne undersøgelsen videre op med henblik på at sætte et jernbanespor på. Så jeg er meget, meget positiv over for det udspil, siger Johannes Lundsfryd (S).

Annonce

Koster seks milliarder

Prisen på en tredje lillebæltsbro er tidligere blevet beregnet til seks milliarder kroner.

Johannes Lundsfryd mener, at en tredje forbindelse er umulig at komme udenom, hvis man vil undgå trafikalt kaos mellem Fyn og Jylland i fremtiden.

- Jeg forventer, den (undersøgelsen, red.) bliver sat i gang relativt hurtigt, fordi vi kan se i prognoser, at vi vil opleve kritisk trængsel på Ny Lillebæltsbro i løbet af seks til otte år. Og derfor er der behov for at få tempo i sagen.

Udspillet får Johannes Lundsfryd til at tro på, at den tredje lillebæltsbro faktisk bliver en realitet. Han forestiller sig dog ikke, at den i så fald ville kunne stå færdig tids nok til at undgå en periode med kritisk trængsel på den eksisterende motorvejsbro.

- Nu laver man en undersøgelse. Derefter skal der laves en vvm-redegørelse (miljøvurdering, red.), og så skal man lave finansieringsmodel og projektering, og så skal den i udbud og konstrueres. Broprojekter tager bare lang tid, og det er derfor, der er behov at handle nu, så vi ikke får for mange år med kritisk trængsel, før der er etableret en ny bro. Men der kommer i hvert fald til at gå ti år, siger Johannes Lundsfryd.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Fredericia For abonnenter

Kommunal chef forsøgte to gange at gå videre med affære-rygter - Bjerregaard sagde nej

Debat

Klumme: Vi bør aldrig blive helt voksne

Middelfart For abonnenter

Mandesex i skoven kan handle om uforløste fantasier i parforholdet: - Det kan være svært at tale med sin partner om, hvad man har lyst til

Alarm 112

Spøgelsesbilist passerede 15-20 andre bilister uden at ane uråd: Nu er han varetægtsfængslet

Fredericia For abonnenter

Borgmestersag betød farvel til 'den perfekte embedsmand': - Jeg tager afskedigelsen til efterretning

Annonce