Annonce
Middelfart

Middelfart-borgmester gør status: Så mange er smittet, sendt hjem, indlagt på sygehusene og derfor vil statsministeren tale med ham

Der er rigeligt at se til for Johannes Lundsfryd(S). Han er borgmester i Middelfart Kommune og giver her en status på, hvordan situationen er lige nu i denne tid med coronasmitte. Arkivfoto: Peter Leth-Larsen

Middelfart Kommune: Da avisen fanger Middelfart-borgmester Johannes Lundsfryd(S) fredag eftermiddag, er det nyeste og mest usædvanlige ved coronasituationen i Middelfart Kommune, at den er stabil lige nu, fortæller han.

Her gør han status på, hvordan tilstanden ser ud i kommunen.

Antal syge

51 offentligt ansatte i Middelfart kommune er sygemeldt med mistanke om at være smittet med corona, eller fordi de har fået konstateret corona, oplyser Johannes Lundsfryd.

- Nogle er hjemvendte fra rejser og er fortsat i karantæne. Andre hoster eller er forkølet, og lige så snart der er en mistanke, følger vi myndighedernes anbefalinger og sender folk hjem, siger han og tilføjer:

- Generelt er det samlet antal sygemeldinger på denne tid af året ikke højere, end vi normalt oplever.

Antal hjemsendte

Minimum 1200 offentligt ansatte er sendt hjem i Middelfart Kommune, oplyser Johannes Lundsfryd, der blankt indrømmer, at han ikke kender det præcise tal.

- Vi mangler nogle indberetninger fra forskellige steder. Vi har sagt, at det ikke er det væsentligste lige nu, hvor mange har rigtig travlt. Så skal de ikke også sidde og udfylde skemaer, hvis der er borgere, der har brug for hjælp, siger han og understreger, at man senere hen gerne vil have et overblik over antallet.

Nødpasning

I snit har 37 børn benyttet sig af nødpasningen i hele kommunen. Ni bliver passet i dagplejen. 14 bliver passet børnehave og vuggestuer, og 14 bliver passet på skoler.

Antallet er markant færre, end Johannes Lundsfryd og kollegaerne havde spået.

- Det er et udtryk for, at folk organiserer sig og hjælper hinanden, vurderer han og tilføjer:

- Vi har udvidet vores pasningsmuligheder, så hvis en medarbejder i sundhedssektoren har en vagt en lørdag eftermiddag eller onsdag nat, har vi mulighed for at stille pasning til rådighed.

Forudbetalte regninger

For at hjælpe virksomhederne med penge til gode hos Middelfart Kommune, har kommunen betalt regningerne hurtigst muligt.

Mandag blev der udbetalt for 17,2 millioner. Tirsdag for 10 millioner. Onsdag for 13,2 millioner og torsdag for 4,1 millioner. Altså i alt for 44,5 millioner.

- Det er regninger, der skulle være betalt. Nogle af dem måske om en måned, og så vælger vi at gøre det nu, siger Johannes Lundsfryd.

Antal patienter på sygehusene

Under normale omstændigheder ville der være omkring 100 patienter indlagt på sygehusene, i øjeblikket er der kun 41.

- Sygehusene har gjort plads til, at deres kapacitet kan blive udnyttet til patienter, der får brug for det i forbindelse med corona. Det betyder også, at vi har gjort 27 pladser klar til, at folk kan blive udskrevet tidligere fra sygehusene, siger borgmesteren.

Jobbank

Kommunen har bedt borgere med en baggrund inden for sundhedsvæsenet om at melde sig til en jobbank, der kan blive brug for, hvis der på et tidspunkt kommer et stort pres på sundhedmedarbejderne. Kommunen håber blandt andet på at kunne få hjælp fra for nyligt pensionerede medarbejdere og studerende. Fredag havde 39 meldt sig på listen. Dem, der bliver kontaktet, vil få en midlertidig ansættelse.

Mette Frederiksen ringer

I øjeblikket bliver 3500 elever undervist via fjernundervisning i Middelfart Kommune. Statsminister Mette Frederiksen(S) er nysgerrig på, hvordan det fungerer i praksis. Derfor vil hun gerne snakke med Johannes Lundsfryd, fortæller han.

- Jeg er blevet bedt om at give et billede over for statsministeren fredag eftermiddag af, hvordan fjernundervisningen foregår i Middelfart Kommune. Så hun bliver orienteret om, hvordan virkeligheden ser ud i et kommunalt perspektiv i forhold til en lang række velfærdsområder.

Udvalgsmøder fortsætter

Det at kunne træffe beslutninger i kommunerne, er en del af den kritiske infrastruktur, og skal derfor fortsætte. Derfor bliver der stadig holdt byrådsmøder og udvalgsmøder samtidig med, at man sikrer sig, myndighedernes anbefalinger bliver overholdt.

Ind til nu er der holdt udvalgsmøde i skoleudvalget via mail. I social- og sunhedsudvalget har man haft et fysisk møde, der blev optaget på video og sendt rundt til resten af byrådet. Og så har man holdt to ekstraordinære økonomiudvalgsmøder som telefonmøder. Det næste møde økonomiudvalget bliver et videomøde.

Det fortæller Johannes Lundsfryd.

- Det handler også om at få erfaringer med at holde møder på forskellig vis for at blive klogere på, hvad der fungerer bedst.

Hvis et punkt på dagsordenen kan vente, bliver det pillet af og byrådsseminarer, temamøder og borgermøder er blevet aflyst eller udsat.

- Der nogle ting, der skal besluttes, dem beslutter vi. Der er nogle ting, der kan vente, og dem venter vi med, siger borgmesteren.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
112

Politiet undersøger graffiti-hærværk med muligt racistisk budskab

Annonce