Annonce
Middelfart

Middelfart Fjernvarme bygger nyt hovedsæde for 12 millioner

Middelfart Fjernvarme har i lang tid haft kig på Toyota-grunden, men formand Ander Nørregård og den øvrige bestyrese endte med at vælge en grund på Skærgårdsvej fordi, den var billigere. Arkivfoto: Yilmaz Polat.
Bestyrelsen dropper Toyota-grunden og har købt en billigere grund på Skærgårdsvej i Middelfarts østlige industrikvarter.

Middelfart: Middelfart Fjernvarme er efter sammenlægningen med fjernvarmeselskaberne i først Nørre Aaby og nu også Ejby vokset ud af de gamle lokaler i Hessgade. Selskabet investerer derfor 12 millioner kroner i et nyt, fælles hovedsæde på Skærgårdsvej i Middelfarts østlige industrikvarter.

Planen var oprindeligt at købe en bid af Toyota-grunden, men det viste sig at være billigere at flytte til Skærgårdsvej, hvor man sparer 50 kroner pr. kvadratmeter.

- Og så kommer vi både lidt tættere på vores samarbejdspartnere i Ejby og Nørre Aaby og nærmere det naturgasområde, vi med tiden gerne vil tilbyde vores fjernvarme, siger varmeformand Anders Nørregård.

Annonce

1125 nye kvadratmeter

Fjernvarmen har købt en 7800 kvadratmeter stor grund på hjørnet af Skærgårdsvej og Fynsvej. Her skal opføres i alt 1125 kvadratmeter fordelt på 425 kvadratmeter administration, 500 kvadratmeter koldt og varmt lager samt 200 kvadratmeter værksted.

Stregerne er lige nu ved at blive slået hos det lokale Arkitektfirmaet Vallentin Haugland, opgaven skal derefter sendes i udbud. Det nye hovedsæde forventes at være klar til indflytning i januar 2021.

Efter fusionen af de tre varmeselskaber er antallet af ansatte vokset fra seks til 12, der nu nærmest sidder på skødet af hinanden i Hessgade. Også de mange ekstra køretøjer skaber problemer på den trange parkeringsplads, der benyttes som udkørsel for naboerne på Blindebomsvej.

Helt forlader Middelfart Fjernvarme dog ikke sin gamle lokalitet, de nuværende, naturgasfyrede nødturbiner bibeholdes.

Annonce
Forsiden netop nu
Debat

Lokaldebat om budget2020: Vi har brug for bump, chikaner, overvågning eller andet

Lokaldebat: Jeg bor i Balslev, lige i krydset ud til vejen Middelfart/Ejby to kilometer fra Ejby. Hver dag oplever vi, at der køres alt for stærkt gennem vores lille by, især bilister fra Middelfart-siden kører med høj fart igennem. Der er byskilte på begge sider af byen, hvilket betyder, at man kun må køre 50 kilometer i timen, men dette bliver slet ikke respekteret. Kommunen har også sat 60 kilometer-skilte op fra Balslev og ind til Ejby. Heller ikke dette bliver respekteret. Det fylder rigtig meget for os herude på landet, at vi hver dag skal frygte trafikken. Bilerne raser forbi vores hoveddør, og det er med bævende hjerte, vi sender børn og unge afsted på cykel. Vi har brug for, at der bliver etableret trafikdæmpende tiltag – bump, chikaner, overvågning eller andet. Eksempelvis kunne vi bruge stærekasser ved indkørslen til byen – hvad mon det ville koste? Mit forslag til budgettet er, at trafikdæmpende tiltag opprioriteres – at der sættes (mange) flere penge af til dette, så vi kan opleve at trafiksikkerheden tages alvorligt. At der lægges vægt på trafik-tryghed for alle borgere i kommunen.

Annonce