Annonce
Middelfart

Middelfart-virksomhed bruger plast fra havet i nyt produkt

Plastikaffald er hårdt ved naturen. Det skader dyr ved direkte indtag, men også de kemiske stoffer i plastik er skadeligt for miljøet og dyrene. Nu laves der solduge af havplastik. Foto: PR

Middelfart-virksomheden Mogens Rasmussen A/S genanvender plastikaffald fra havet til at lave soldug.

Middelfart: Plastikforurening i verdenshavene er et stort problem med store konsekvenser for dyr, miljø og i sidste ende os mennesker. Derfor vil FN frem mod 2020 forhandle sig frem til en traktat, som skal beskytte verdenshavene mod plastikforurening.

Mens FN diskuterer fremtiden, har flere virksomheder taget fat om nutiden. En af dem er danske Mogens Rasmussen A/S i Middelfart, som sælger sol- og vindafskærmninger, og som netop er begyndt at udbyde et nyt produkt: En soldug til indvendig brug fremstillet af affaldsplast fra verdenshavene.

- Vi ved, at plastik er et stigende problem, og det ligger os meget på sinde at levere bæredygtige produkter. Derfor er vi også stolte over, at vi kan markedsføre soldug produceret af affaldsplast. Det er selvfølgelig kun en dråbe i havet, men vi er glade for at være med til at afhjælpe plastikforureningsproblemet, fortæller Peter Gjerløff, direktør hos Mogens Rasmussen, i en pressemeddelelse.

Den nye soldug fra Mogens Rasmussen A/S skærmer for solen i kontorbygninger, som er domineret af glasfacader. Foto: PR

Skærmer mod solen

Soldugen, som Mogens Rasmussen A/S har fået fremstillet af affaldsplast, er ikke kun godt for havmiljøet. Den er ifølge pressemeddelelsen også med til at sikre et sundt indeklima i kontorbygninger, som er domineret af glasfacader.

- Solstråler kan gøre arbejdsmiljøet ulideligt på grund af varmeudviklingen og det blændende lys. Med den nye soldug kan vi afskærme solen endnu bedre og sikre et godt indeklima i kontorbygninger, mener Peter Gjerløff.

Annonce
Forsiden netop nu
112

Cyklisternes kaffepenge blev stjålet

Annonce