Annonce
Erhverv

Middelfart-firma: Stor succes sidste år, men fyrer i år

- Jeg håber, at vi har været nede på bunden, og jeg tror det også, siger direktør Carsten Kind, Interacoustics. Arkivfoto: Peter Leth-Larsen
Det gik fantastisk for Middelfart-virksomheden Interacoustics sidste år. Men i år har firmaet måtte fyre 10 ansatte på grund af Coronakrisen.
Annonce

Middelfart: Aldrig har omsætning over overskud været så højt i Interacoustics som i 2019. Den højteknologiske virksomhed havde stor succes på alle områder og markerede sig igen som førende i hele verden.

Det viser selskabets nyeste regnskab, der netop er offentliggjort.

Omsætningen steg med 16 procent og nåede op på rekordhøje 566 millioner kroner, og overskuddet blev med 100 millioner kroner før skat en lille smule højere end sidste års og stadig meget imponerende.

Der bliver brugt mange kræfter på at forske i lyd i Interacoustics, der også har en afdeling på Danmarks Tekniske Universitet. Arkivfoto: Robert Wengler.

- Det gik virkelig godt sidste år. På mange markeder har vi erobret markedsandele, og vi sendte flere nye apparater ud, som gjorde os til en attraktiv samarbejdspartner i hele verden, siger direktør Carsten Kind.

Interacoustics laver avancerede apparater, der bruges til at måle hørelse. De bruges af sygehuse, ørelæger, høreapparatbutikker, store virksomheder og offentlige virksomheder. Virksomheden er et selvstændigt selskab inden for Demant-koncernen, der blandt andet omfatter høreapparatproducenten Oticon.

Annonce

Stor ordre i Egypten

I 2019 lancerede Middelfart-virksomheden blandt andet en helt ny maskine, der bruges til at tilpasse høreapparater med.

En af de store handler sidste år blev gennemført, da Interacoustics vandt et meget stort offentligt udbud i Egypten. Landet har besluttet, at alle nyfødte skal have deres hørelse testet, og til det formål skulle det bruge flere end 1000 specialapparater. Interacoustics vandt kontrakten, som er meget stor i denne branche.


USA er klart det største marked for os og for hele branchen. Derfor er det meget bekymrende at se udviklingen i landet lige nu.

Carsten Kind, direktør, Interacoustics


- Det er en væsentlig årsag til den store fremgang i omsætningen. Men det var en vigtig licitation, så vi stillede nogle meget skarpe priser, der gav os en lavere fortjeneste end normalt. Derfor er vores overskud ikke vokset i samme takt som salget, siger Carsten Kind.

- Nogle gange er det strategisk vigtigt for os at få en bestemt placering på markedet, fordi det kan føre til mere i andre led af sundhedssystemet. Men vores mål er at vi skal have løftet bundlinjen også, så det arbejder vi på, siger direktøren.

Interacoustics A/S

Hjemsted: Middelfart

CVR-nummer: 15 01 54 46

Direktion: Arne Boye Nielsen, Carsten Kind

Bestyrelse: Søren Nielsen (formand), René Schneider, (næstformand), Tine Rau Schiøtt, Ole Lundsgaard, Søren Madsen (medarbejdervalgt)

Regnskabstal 2019 (2018 i parentes)

Omsætning: 566 millioner kr. (487)

Overskud før skat: 100 millioner kr. (100)

Overskud efter skat: 78 millioner kr. (77)

Egenkapital: 419 millioner kr. (341)

Antal ansatte: 181 (172)

Den gode udvikling fortsatte efter nytår og gav et meget flot første kvartal i Interacoustics. Men derefter ramte Corona-krisen også Middelfart-virksomheden, der eksporterer 98 procent af produktionen.

- Vi er ramt som alle andre. Økonomien er gået ned, sundhedssystemerne har været presset og har ikke tænkt så meget på hørelse, forbrugernes forsigtighed har også påvirket deres køb af nye høreapparater, lyder det fra Carsten Kind.

Annonce

Håber bunden er nået

På et tidspunkt lå salget på 60 procent af det normale, nu ligger det på 60-70 procent og er stigende.

- Jeg håber og tror, at vi har ramt bunden, og vi ser mere optimistisk på situationen nu, end vi gjorde for et par måneder siden.

- Asien klarer sig nogenlunde og Europa er på vej op, men USA er det helt store spørgsmålstegn. Det er klart det største marked for os og for hele branchen, så det er helt afgørende, hvordan det går her. Derfor er det meget bekymrende at se udviklingen i landet lige nu, siger Carsten Kind.

Interacoustics i Middelfart laver blandt andet apparater, der bruges til at tilpasse høreapparater. Arkivfoto: Robert Wengler.

Udviklingen og de triste fremtidsudsigter har fået Interacoustics til at rebe nogle af sejlene. 10 medarbejdere er blevet fyret og i alt 14 stillinger er nedlagt forskellige steder i virksomheden. Dermed er der cirka 190 medarbejdere tilbage i Middelfart.

- Vi har været nødt til at tilpasse os til de nye forhold på markedet. Men på lidt længere sigt ser jeg meget optimistisk på vores muligheder og har stor forventninger til udviklingen, siger Carsten Kind.

Interacoustics blev stiftet i 1967, i 2015 flyttede virksomheden fra Assens til Middelfart. En stor del af produktionen finder sted i Polen, hvor der er cirka 200 ansatte.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce