Annonce
Vejle

Midtby-udlejere: - Uacceptabelt at vi stadig skal døje med oversvømmelser

Det var dette syn, der mødte udlejere og beboere i dele af Vejle midtby lørdag morgen. Foto: Palle Søderberg
Efter fredagens oversvømmelse i Vejle midtby retter ejendom-ejere kritik af kommunen og efterlyser en løsning på det tilbagevendende problem.
Annonce

Vejle: - Det er under al kritik og jeg håber, at kommunen snart vil leve op til sit ansvar, for det er helt uacceptabelt for os som ejere og for vores lejere og de forretningsdrivende, der får deres butik ødelagt, at det her sker - igen.

Sådan siger Ole Christiansen, der ejer tre lejemål i Vejle midtby - to i Vedelsgade og et i Odinsgade - , som alle blev ramt af oversvømmelserne fredag.

- De to lejemål i Vedelsgade er erhvervslejemål med en spillehal og en barber og det i Odinsgade er beboelse. Her er beboerne fraflyttet og er blevet genhuset. De oplevede nøjagtigt det samme i december 2016 ved den sidste oversvømmelse og nu overvejer de alvorligt helt at fraflytte. Hvis ikke der kommer styr på problemet, risikerer man som ejer af ejendomme i midtbyen at stå med nogle ejendomme, som ingen vil bo i og som hverken kan sælges eller forsikres, siger Ole Christiansen, der i den kommende uge får besøg af en taksator fra sit forsikringsselskab til at besigtige skaderne på hans ejendomme.

Han ved dog allerede nogenlunde, hvad der venter.

- Der er risiko for svamp, så det næste der skal ske er, at vi skal have skilt bygningsdele ad, så vi kan komme ind bag og få vand og fugt ud. Derudover skal alle gulve udskiftes og vi skal have renset lejemålene, fortæller Ole Christiansen.

Kim Hesel: - Det har jeg aldrig sagt

Kim Hesel, byrådsmedlem (K) og ejendomsmægler, afviser kategorisk, at han skulle have sagt til Laust Linde, at problemet med oversvømmelser i Vejle midtby er løst.

- Det har jeg aldrig sagt. Hvorfor skulle jeg sige det, når jeg ved, at det ikke er sandt? Jeg har nok sagt, at det er blevet bedre efter sluseanlægget er kommet til, men at problemet dermed helt er løst, har jeg aldrig sagt, siger Kim Hesel.

Han husker godt sagen i Nyboesgade.

- Der er tale om en ejendom, hvor ejeren har muret op, så der er en halv meter længere op til vinduerne, ligesom ejeren har gravet ud og sikret ejendommen mod vand og det talte vi om, men at jeg skulle have sagt, at der aldrig kom oversvømmelse igen, kan jeg blankt afvise, siger Kim Hesel.

Han tilføjer, at der fra kommunens side arbejdes på højtryk for at løse problemet med de tilbagevendende oversvømmelser i Vejle midtby.

- Jeg var selv inde i byen fredag og der var, som jeg forstår det, tale om en uheldig kombination af flere faktorer. Dels mangler jeg stadig svar på, om pumperne ved slusen kørte optimalt og dels er detskidt, at haveejere langs med Grejs Å smider deres haveaffald i åen, Det gav nogle udfordringer ved ristene, som man måtte ud og holde fri manuelt. Samtidigt steg tidevandet lige en halv meter og det gav yderligere udfordringer, siger Kim Hesel.

Annonce

Udlejer: - Fik at vide at problemet var løst

Hans frustration deles af Laust Linde, der købte ejendommen Staldgårdsgade 37 for et år siden.

- Det er uacceptabelt, at der ikke er fundet en løsning på det her problem. Kommune vil gerne have ejendomsskatten, og vi burde kunne forvente, at vi så slap for de her oversvømmelser, siger Laust Linde

Han kritiserer, at hverken han eller Ole Christiansen modtog en sms fra Vejle Kommune om, at der var risiko for oversvømmelse og at der kunne afhentes sandsække i Ågade.

- Fem-seks sandsække kunne have forhindret vandet i at komme ind i min ejendom, men jeg fik ikke noget at vide. Det var først, da jeg så det på vafo.dk, at jeg fandt ud af at der lå sandsække i Ågade. Hvorfor får vi som ejere ikke direkte besked?, siger Laust Linde.

Ifølge ham fik han, før han købte ejendommen i Staldgårdsgade, at vide af Kim Hesel, der udover at være ejendomsmægler også sidder i byrådet for Konservative, at problemet med oversvømmelser i Vejle midtby var løst.

- Jeg kiggede på en ejendom i Nyboesgade, hvor Kim Hesel var ejendomsmægler. Jeg spurgte ham til risikoen for oversvømmelser og han sagde, at det skulle jeg ikke være bekymret for, for det "havde kommunen fået løst". Jeg endte med at købe ejendommen i Staldgårdsgade i stedet, men når et medlem af byrådet siger, at kommunen har løst problemet, så regner man da med, at det er rigtigt, siger Laust Linde.

Byrådsmedlem og ejendomsmægler Kim Hesel (K) afviser kategorisk, at han skulle have sagt, at problemet med oversvømmelse af dele af Vejle midtby er løst. Arkivfoto: Mette Mørk
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Fredericia

Har du også fået et uklart svar på coronatest?: Småting kan afgøre, om test er ugyldig

Alarm 112

Kan du hjælpe?: Muligt vidne til røveri og oplysninger om gerningsmænd efterlyses

CORONAVIRUS

Live: Det er for tidligt at glæde sig over smittetal, mener Mølbak

Annonce