Annonce
Debat

Midtbyfortætning

Læserbrev: Den røde side i Esbjerg Byråd har søgt at rejse en stemning mod et byggeri på en grund i Torvegade, der er ønsket i højden, bl.a. for at tilgodese en tidligere vedtaget hensigt om en øget byfortætning.

Et ønske, der også har fået tilslutning fra rød side i byrådet. Nu søger den røde side så at rejse en stemning mod denne hensigtserklæring, helt klart til brug i den kommende kommunevalgkamp.

Senest har Jørn Boesen Andersen (JBA) fra SF forsøgt at løbe fra en vedtagelse, som også SF var en del af. Der er gennem planlægning søgt at øge fortætningen i midtbyen for at skabe en mere levende og levedygtig bymidte. Jeg bliver aldrig selv en del af den fortætning af bymidten, men det er der mange andre, som ser sig selv i.

Annonce

Der er ikke i den vedtagne planlægning tale om udelukkende at disponere en bymidte bestående af et højt byggeri. Som JBA anfører i JV, at en byfortætning kan opnås, ved at udnytte tagrummet i visse bygninger, flytter ikke noget i praksis. Da en fortætning ikke kan graves ned, er det naturligvis kun muligt at gå i højden, hvis man vil leve op til det, et samlet byråd tidligere har sluttet op bag.

Jeg synes, at rød sides kryptiske forsøg på at flytte opmærksomheden fra de beslutninger, man selv har været med i, for at bruge det i valgkampen, er lidt ynkeligt, og jeg tror, det kan gennemskues af vælgerne. At det pakkes ind i luftige begreber som arkitektur, gør det ikke mindre ynkeligt. Det er naturligvis ikke en undskyldning, hvis man ikke har kunnet gennemskue sine tidligere beslutninger - højest en forklaring.

Jeg har først hørt modstand fra byrådspolitikere mod at bygge i højden i midtbyen i forbindelse med Torvegade 6. Der var engang en socialdemokrat, der sagde, at “man har et standpunkt til man tager et nyt”. Jeg foreslår, at den røde blok går til kommunevalg på det, så er man da ærlig, og det standpunkt er altid brugbart, det er bare ikke altid lige kønt.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Fredericia

Hun var SÅ forsigtig, men endte alligevel med at smitte hele familien: Nu advarer Gitte alle andre mod at lade corona-paraderne falde

Annonce