Annonce
Erhverv

Midtjysk Køleservice er blevet solgt til konkurrent efter et par år med røde tal

Ewii, der i 2010 købte Midtjysk Køleservice, har solgt virksomheden til JF Køleteknik. De seneste to år har selskabet tabt samlet 8,4 millioner kroner. Foto: Ewii

Ewii har solgt Midtjysk Køleservice til JF Køleteknik, der ligger i Vejle. Datterselskabet har de seneste to år samlet tabt 8,4 millioner kroner.

Kolding: Efter et par år med røde tal har Ewii-koncernen nu valgt at sælge Midtjysk Køleservice. Ewii-koncernen overtog i 2010 det fulde ejerskab af Midtjysk Køleservice, der tidligere har det bidraget positivt til indtjeningen. Men de seneste to år har det haltet.

Frasalget sker som et led i den strategiske fokusering af Ewii-koncernen efter fyringen af den tidligere direktør i midten af 2017. I februar blev direktør for MidtJysk Køleservice også fyret, og siden har den administrerende direktør i Ewii-koncernen siddet i direktørstolen.

- Vi er glade for, at der er landet en god aftale med en solid og ordentlig virksomhed, som kan være med til at videreudvikle aktiviteterne i Midtjysk Køleservice, udtaler Lars Bonderup Bjørn, der er administrerende direktør i Ewii-koncernen i en pressemeddelelse.

Annonce

Kort om Midtjysk Køleservice

Midtjysk Køleservice leverer køle- og klimatekniske løsninger til detailhandel, erhverv og industri og har mere end 50 års erfaring inden for feltet. Midtjysk Køleservice er landsdækkende.

Jobs bliver i lokalområdet

Selskabet flyttede i 2017 sine aktiviteter fra Fredericia til Ewii-koncernens hovedkontor i Kolding med henblik på at udnytte de tekniske og kommercielle synergier i koncernen, skriver virksomheden i seneste årsrapport, der blev offentliggjort i slutningen af marts.

Men flytningen har ikke været nok til at skabe overskud. Selskabet kom ud af 2017 med et underskud på 2,6 millioner kroner. I 2016 var underskuddet på 5,8 millioner kroner. Virksomheden er siden 2015 halveret, målt i antal medarbejdere, så der i 2017 var, hvad der svarer til 14 fuldtidsansatte i datterselskabet.

- Der har været en rigtig god dialog, og vi synes, vi har fundet de helt rette til at overtage aktiviteterne. Og så er det naturligvis ekstra glædeligt, at det er en virksomhed fra Trekantområdet, så arbejdspladserne bliver i lokalområdet, udtaler Lars Bonderup Bjørn.

25 års erfaring

JF Køleteknik har base i Vejle og har mere end 25 års erfaring i kølebranchen.

- Vi har været igennem en god proces, og vi ser frem til at videreføre og videreudvikle Midtjysk Køleservice med det, vi står for. Og så håber vi på et fortsat godt samarbejde med Ewii, siger Morten Hansen, der er direktør og indehaver af JF Køleteknik.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce