Annonce
Sport

Mikkel Honoré fik sit gennembrud i Giro d'Italia

Mikkel Honoré repræsenterer landsholdet på søndag ved EM i Alkmaar. Foto: Mette Mørk.
22-årig cykelrytter fra Fredericia er klar til en stor opgave med landsholdet ved europamesterskaberne.

Fredericia: Den 22-årige Mikkel Frølich Honoré fra Fredericia er klar til at kæmpe for Danmark ved europamesterskabet i landevejscykling i hollandske Alkmaar på søndag.

- Vi rejser til Holland på fredag, men ikke alle rejser sammen. Enkeltstartsrytterne tager af sted forinden. Jeg kender endnu ikke min rolle på holdet, men den får vi nærmere besked om i Alkmaar af landstræner anders Lund, siger Mikkel Honoré.

Kasper Asgreen og Martin Toft Madsen tager af sted til enkeltstarten på torsdag, mens otte mand kører den samlede start på søndag, Mads Pedersen, Asbjørn Kragh Andersen, Rasmus Byriel, Mads Würtz Schmidt, Magnus Cort, Kasper Asgreen, Michael Mørkøv og Mikkel Frølich Honoré.

Danmark vandt EM-titler til Casper Pedersen og Kasper Asgreen i Herning i 2017, men Dnmark deltog ikke i 2016 og skuffede fælt i Glasgow sidste år.

Annonce
- Jeg har det alletiders hos Quick Step. Vi har nogle fremragende sportsdirektører, der gør alt for, at vi skal have det godt.

Mikkel Honoré

Gennembrud

Mikkel Honoré fik sit gennembrud i Giro d'Italia i år.

- Jeg fik først besked om, at jeg skulle køre Giro'en otte dage før starten, så jeg nåede ikke at forberede mig ordentligt. Hvis du havde spurgt mig inden sæsonen, ville jeg anse det for helt urealistisk, at jeg skulle køre en grand tour i min første sæson hos Quick Step.

- En af mine holdkammerater kørte Giro d'Italia for 11. gang, og han sagde, at det var langt den hårdeste i år. Det regnede 17 af de 21 dage. Jeg kørte både som hjælperytter og som lead-out-man.

- Man siger også om ruterne i Giro'en, at de er langt hårdere end Tour de France, men der er ikke så meget fokus på Giro'en, fordi folk arbejder i maj, mens de har ferie i juli under Touren.

- Jeg håber at komme til at køre både Giro d'Italia og Spanien Rundt i 2020, og så er jeg klar til at køre Tour de France i 2021, når Touren kommer til Danmark og Vejle, et stenkast fra mine forældre i Fredericia, siger Mikkel Honoré.

Starten

Mikkel Honoré startede sin karriere i Fredericia Cykelklub som 11-årig.

- Min morfar Jørgen Honoré var cykelrytter. Han kørte også på Aarhus-banen. Jeg nåede at køre et motionsløb sammen med ham, inden han døde i 2004.

- Jeg skiftede som U13-rytter til Middelfart og kom til at køre sammen med Søren Kragh og Asbjørn Kragh. Som junior skiftede jeg til Roskildes stærke juniorhold, hvor jeg kørte sammen med Mikkel Bjerg, Rasmus Lund Pedersen, Anton Charmig og Mathias Norsgaard.

- Derefter kom jeg til Lotto i to år. Det var en vigtig tid for mig. Vi havde samme sportsdirektører som prof-holdet, og jeg var meget sammen med Lars Bak, fortæller han.

Mikkel Honoré tog hjem og kørte for Team Virtu, indtil han blev hentet til Quick Step som stagiaire-rytter fra 1. august.

- Jeg vandt Wallonien Rundt som Virtu-rytter og er i dag mere kendt i Belgien end i Danmark. Jeg har ikke kørt så mange løb på dansk grund. I dag bor jeg i Bergamo sammen med min italienske kæreste, fortæller han.

Hans italienske kæreste gennem fire år arbejder for et italiensk basketballhold i Milano, og hendes forældre er meget involveret i cykelsport, moderen er cykelsportsjournalist, faderen styrer Radio Tour. Hun kommer fra Tresivo.

- Jeg føler mig mere hjemme i Bergamo end i Danmark, indrømmer han.

Vinderchance i Holland

Mikkel Honoré tror på de danske vinderchancer i Alkmaar.

- Der er kommet afbud fra en del gode ryttere, bl.a. Peter Sagan, og vi kommer med et stærkt hold, siger han.

- Jeg har det alletiders hos Quick Step. Vi har nogle fremragende sportsdirektører, der gør alt for, at vi skal have det godt, og jeg er glad for, at jeg har kontrakt for næste sæson, siger han.

- Jeg satser på at køre løb som Ardenner-klassikerne og de flamske løb i 2020. Det gik fint i Fleche Wallone, Amstel Gold Race, Baskerlandet Rundt og San Sebastian. Jeg er stadig U23-rytter, men jeg satser ikke på at køre VM for U23. Jeg er professionel, og jeg tager kampen op med de hårde drenge hos seniorerne, siger den 22-årige fysisk stærke cykelrytter fra Fredericia.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Danmark

Live: Coronapatienter er længere i respirator end forventet

Annonce