Annonce
Middelfart

Miljøskibe har i flere dage holdt til i Båring Vig: Her er forklaringen

Kommunen har tidligere frarådet al badning ved Båring Vig grundet forurening. Arkivfoto: Mia Harm Madsen
Annonce

Båring: En række miljøskibe, der siden tirsdag har holdt til sommetider kun en kilometer fra kysten i Båring Vig, har vakt undren i Båring.

Det har dog ikke noget med den forurening, der tidligere har været, at gøre. Avisen har nemlig undersøgt sagen - og kommer her med en forklaring.

Forsvaret laver to gange om året en øvelse for søværnsmiljøskibe. I denne uge har øvelsen taget udgangspunkt i Fredericia og det nordlige Lillebælt og så Båring Vig, og den begyndte tirsdag og slutter i dag, torsdag, sidst på dagen.

Det fortæller Øivind Bach, der er chef for det ene af skibene, Gunnar Seidenfaden.

- Søværnets miljøskibe har til opgave at være klar til at samle olieforurening op, og det, vi øver, er at sætte nogle flydespærringer op i forskellige formater for at kunne samle olie op, siger han.

For at gennemføre øvelsen er det nødvendigt at smide noget i vandet, der kan bruges til at simulere olie. Derfor anvendes der popcorn, præcis som dem i biografen.

- Det er dels, fordi det ikke skader miljøet, og dels, fordi det driver, ligesom olie ville gøre. Det er den bedste måde, man kan gøre det på, siger Øivind Bach.

Foruden Gunnar Seidenfaden ligger skibet Gunnar Thorson i Båring Vig. Skibene Mette Miljø og Marie Miljø har også været der, men er allerede sejlet videre.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Alarm 112

Peter Madsens flugtforsøg: Truede med bombeattrap og hoppede ind i hvid varevogn

Fredericia

Fem nye smittede med corona

Fredericia For abonnenter

Indtørret blod og kødrester på gulvrist: Slagterforretning får to sure smileys i træk og bøder for flere tusinde kroner

Annonce