Annonce
Fredericia

Milliard-handel lader vente på sig: Shell-salg bliver ikke gennemført i år

1. december skulle Dansk Olieselskab Holding efter planen have overtaget Shell Raffinaderiet og de øvrige Shell-aktiviteter i Fredericia. De ansatte havde knoklet hårdt for at forberede overtagelsen til den aftalte dato, men igen blev den udsat. Nu er tidsplanen, at overtagelsen sker i første kvartal 2018. Ingen af parterne vil overfor Fredericia Dagblad gøre nærmere rede for, hvad der er årsag til udsættelsen. Arkivfoto: Michael Svenningsen

Aftalen mellem Shell og Dansk Olieselskab blev underskrevet i 2016, men salget er stadig ikke gennemført. Parterne satser nu på, at det sker i foråret 2018.

Fredericia: Produktionsanlæg og medarbejdere på Shell Raffinaderiet på Egeskovvej kommer ikke formelt til at skifte hænder i 2017. Aftalen blev underskrevet i 2016, men den endelige overtagelse er endnu ikke sket.

- Shell og Dansk Olieselskab arbejder fortsat med at afslutte salget af A/S Dansk Shell i henhold til aftalen, der blev underskrevet i september 2016. Vi arbejder sammen for at opfylde betingelserne for afslutning af salget. Shell og Dansk Olieselskab ser nu på en potentiel gennemførelses-dato i 1. kvartal 2018, oplyser pressechef ved Shell Raffinaderiet Torben Sørensen.

Samtlige medarbejdere på raffinaderiet er blevet informeret om den nye tidsplan på et såkaldt town hall.

Uanset tidligere udmeldte tidspunkter eller ej arbejder Shell og Dansk Olieselskab altså sammen om at opfylde betingelserne, så salget kan afsluttes

Torben Sørensen, pressechef ved Shell Raffinaderiet

Samarbejde om salg

Det var oprindeligt planen, at salget skulle være afsluttet i første halvdel af 2017. Siden blev tidsplanen rykket til ultimo 2017.

- Hvad er der sket, siden salget stadig ikke er afsluttet?

- Det er korrekt, at der har været meldt ud om, at vi havde til hensigt at afslutte i første halvdel af 17. Senere blev det korrigeret til ultimo, da vi bl.a. havde en såkaldt Turn Around på raffinaderiet i september. Men uanset tidligere udmeldte tidspunkter eller ej arbejder Shell og Dansk Olieselskab altså sammen om at opfylde betingelserne, så salget kan afsluttes, oplyser Torben Sørensen.

Ejerskiftet var planlagt til 1. december, og der blev arbejdet hårdt på at nå i mål til det, fortæller tillidsmand for raffinaderiteknikerne René Holl Maigaard.

- Så naturligvis er medarbejderne frustrerede over, at ejerskiftet ikke kom som planlagt. Vi er dog også fortrøstningsfulde med meldingen om, at skiftet sker i første kvartal i 2018, siger han.

Det har ikke været muligt at få en kommentar til udsættelsen fra direktør i Dansk Olieselskab A/S Tommy Frank, Randers. Han henviser i en mail sendt til Fredericia Dagblad til Shell.

Annonce

Borgmester afventer

Fredericias borgmester Jacob Bjerregaard (S) holder sig orienteret om handlen med Shell.

- Shell er en stor arbejdsplads og en vigtig virksomhed i byen, jeg har kontakt med parterne og afventer. Vi kan ikke som kommune blande os i et salg af en virksomhed, men jeg har gjort klart overfor de eventuelt nye ejere, at vi ser frem til at fortsætte en god dialog omkring væsentlige forhold omkring miljø. Jeg har også pointeret, at vi håber, at det nye selskab vil fortsætte med at bidrage til det lokalsamfund, de er en del af i form af sponsorater i kultur og fritid, siger Jacob Bjerregaard

Borgmesteren havde i lighed med medarbejderne på Shell forventet, at salget havde været på plads, men tager til efterretning, at der nu er sat en ny tidshorisont til foråret.

- Vi kan hverken gøre fra eller til, men jeg holder en løbende dialog med Shells direktør, siger Jacob Bjerregaard.

Annonce

Skiftende bestyrelser

Selskabet bag købet - Dansk Olieselskab - blev for nylig omdannet til et holdingselskab. Der er desuden løbende blevet skiftet ud i ledelse og bestyrelse. Således er den tidligere direktør i selskabet og bestyrelsesmedlem Lars Erik Clausen helt ude af selskabet, hvor direktionen nu alene udgøres af erhvervsmanden Tommy Frank fra Randers.

Bestyrelsen består i dag af Tarick Kreimeia og Peter Møller Lassen som formand. Tarick Kreimeia er bosat i Sussex i England, og ifølge Tommy Frank en god ven, som har været med på Shell-købet fra starten som rådgiver. Peter Møller Lassen er ifølge Tommy Frank finansiel ekspert og trådte ind i bestyrelsen 21. februar i år.

Tommy Frank var formand for bestyrelsen fra 26. januar, til Peter Møller Lassen overtog i maj.

I den oprindelige bestyrelse fra 14. september 2016 sad englænderen Mark Owen Stevens, der ligesom Lars Erik Clausen har en fortid på topplan hos Shell, bankmanden Torkel Baden Olrik - svigersøn til Jan Bonde Nielsen, advokat John Korsø Nielsen, som bl.a. har været forsvarer for Jan Bonde Nielsen, forsvarer i OW-bunker sagen og for Klaus Riskjær Petersen. De tre sidstnævnte forlod bestyrelsen i februar i år.

Annonce
Fredericia For abonnenter

Kommunen har penge i kassen men må ikke bruge dem: Udvalg har udskudt besparelser til august

Danmark

Lørdagens coronatal: 749 nye smittede

Annonce
Annonce
Annonce
Erhverv

Michael solgte Hus Forbi foran Føtex: Nu er han ansat

Alarm 112 For abonnenter

Mor på 85 sad også fast i elevator: Datter hamrede hul i glas for at få frisk luft ind til hende

Erhverv

Arbejdsgiver: Jeg vil ikke undvære mine fleksjobbere

Fredericia

Veninder har gode idéer til bymidten: Lad os få flere træer og mere vand

FC Fredericia For abonnenter

Analyse: FC Fredericia begyndte godt - og måske bliver det bedre

Danmark

Her er de nyeste corona-tal søndag: 497 nye smittetilfælde

Alarm 112

Indbrud i flere kælderrum: Politiet har endnu ikke fået alle anmeldelser

Fredericia

Så enkelt kan det gøres: Klodset løsning kan hjælpe handicappede på café

Sydjylland

Linda er en af de irriterende pårørende: Datter på 70 insisterer på at blive hørt om sin mors behandling

FC Fredericia

FC Fredericia-træner: Spillerne fortjener så meget kredit

Fredericia For abonnenter

Her er ugens bolighandler i Fredericia

Fredericia

Ny borgerliste på plads: Ekskluderet konservativt trekløver går til valg på egen liste

Annonce