Annonce
Fredericia

5 projekter på budgettet for 2020: Millioner på vej til cykelstier og kryds

Byrådet afsatte mange midler til infrastruktur. Der er blandt andet flere forskellige tiltag på vej på Kolding Landevej, ved Hejse Kro, Røde Banke og i Kanalbyen. Fotos: Peter Leth-Larsen, Benny Grarup, Benny F. Nielsen og Morten Pape
Nu er der snart penge til projekter med cykelstier, befærdede vejkryds og DanmarkC-området.

Fredericia: Cykelstier, Strandvejen og DanmarkC. Det er nogle af de projekter, der snart sættes i gang, efter at byrådet afsatte penge til områderne på budgettet for 2020.

By- og planudvalget har sendt penge videre til følgende projekter:

Annonce
1

Løft i DanmarkC

4,7 millioner kroner sendes af sted til infrastruktur i DanmarkC-området.

- Vi projekterer tiltag, som vi har sat penge af til i 2021, og her vil vi gerne godt i gang, siger Steen Wrist Ørts (S).

Pengene går blandt andet til projektering af tiltag på Skærbækvej, Børupvej og Stakkesvang, en udvidelse af Nordsensvej, ombygning af rundkørselen ved Hejse Kro. Desuden er der tiltag i Taulov, DanmarkC-området, Vesterballevej og ved DLG.

2

Strandvejs-kryds udvides

Seks millioner kroner sendes i retning af krydset ved Strandvejen og Vestre Ringvej. ADP er i gang med en omlægning på havneområdet, hvor der etableres en ”pregate”, når man kører ind på området. Samtidig vælger kommunen at udbygge krydset. Der etableres to venstresving fra Strandvejen mod Vestre Ringvej og to højresvingsspor fra Vestre Ringvej mod motorvejen.

- APD er gået igang med en ny pregate indkørsel til havneområdet. Her er det godt, at vi i samme omgang udvider krydset med flere svingbaner, så trafikken på Strandvejen glider bedre, siger Steen Wrist Ørts (S), formand for by- og planudvalget.

3

"God musik" på cykelstier

16,7 millioner kroner sendes i retning af en ny cykelsti på Kolding Landevej – fra Taulov til Den Gamle Lillebæltsbro. Pengene går også til projekeringen af cykelstien på Skærbækvej, som ventes gennemført i 2021.

- Der er god musik i at binde områderne sammen. Der er mange ansatte på virksomhederne, der kan bruge cykelstien, og mange unge søger mod uddannelserne i Erritsø. Jeg forventer, at spaden sættes i jorden i løbet af foråret, siger Steen Wrist Ørts (S).

4

Kig på Røde Banke

En halv million kroner bruges på projektering af en ny cykelsti på Røde Banke. Det er afsat i budgettet.

- Derefter kan vi i efterårets budgetfase drøfte, om det kan lade sig gøre. Vi har fået henvendelser fra borgere på Røde Banke om en øget trafikmængde, og at vejen føles utryg for cyklister, siger Steen Wrist Ørts.

5

Kanalby opgraderes

To millioner kroner er afsat til infrastruktur i Kanalbyen. Der er tiltag på vej omkring Port House i Sønder Voldgade, og der skal ske tilpasninger ved det nye p-hus i Sønder Voldgade/Sundegade. Desuden skal der arbejdes på en plan for Oldenborggades forløb mellem Prinsessegade og Kongensgade. Det sker i forbindelse med de nye byggerier.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Læserbrev

Svar på kritik: Fredericia Kommune har erhvervet Voss-grunden til den faktiske værdi

Læserbrev: I Fredericia Dagblad 17. februar stiller Søren Haastrup (Alternativet) byrådet en række kritiske spørgsmål vedrørende Fredericia Byråds beslutning om at købe den såkaldte Voss-grund på Vester Voldgade. Det er fint både at være kritisk og stille spørgsmål, da det hylder mit princip om åbenhed. Så tak for anledningen til at svare og forklare min holdning til lokalpolitisk håndværk. Fredericia Kommune har erhvervet Voss-grunden til den faktiske værdi, altså handelsværdien. Der indgår en række veluddannede og meget kompetente personer i den gruppe, der rådgiver os politikere om jordkøb. Jeg har al grund til at tro, at værdien er korrekt fastsat og har dermed ingen grund til, af denne årsag, at frasige erhvervelsen. Historisk set blev udledning af forskellige kemikalier m.m. ikke anset som en forurening - beklageligvis. Men med nutidens viden og teknologi har jeg det fint med, at grunden nu renses i det omfang, eksperterne anbefaler. I forbindelse med erhvervelsen laves der en samlet vurdering af grundens værdi, når den er klar til at blive taget i brug. Der er derfor ikke noget odiøst i, at der skal betales for oprensningen. Derimod glæder jeg mig over, at Fredericia Kommune investerer i en vigtig matrikel. En investering, der kan komme borgerne til gode. Søren Haastrup efterlyser mere åbenhed og gennemsigtighed i det lokale politiske arbejde. Såfremt hans efterlysning udspringer af en opfattelse af lukkethed og uklarhed om vores dispositioner, vil jeg opfordre Søren Haastrup til at være deltagende i de fora, der i samarbejde med borgerne sætter dagsordenen.

Fredericia

Debatmøde: Vi er nødt til at tale om frie lokale medier hvis de også skal være her i morgen

Erhverv

USO åbner pop-up outlet i Vendersgade: Vi har fået gode tilbud fra leverandører

Fredericia

Frisør håber på biler i Vendersgade: Kunder parkerer for langt væk i dag

Annonce