Annonce
Kolding

Millioner på vej til flere lærere på Koldings skoler: - Det er nødvendigt for at fastholde det gode niveau

Folkeskolerne i Kolding bliver begunstiget med ekstra millioner kroner i de kommende år. Et enigt byråd har sat seks millioner ekstra af om året, og dertil kommer de penge, som et flertal i Folketinget satte af til alle landets skoler i forbindelse med finanslovsaftalen for 2021. Arkivfoto: Søren Gylling
Folkeskolerne i Kolding begunstiges med ekstra millioner i de kommende år. Et enigt byråd er blevet enigt om, at der skal ansættes flere medarbejdere på skolerne, og dertil kommer millioner, der er på vej i forbindelse med finansloven.

Kolding: Der skal ansættes flere lærere på folkeskolerne i Kolding.

Sådan lyder beskeden fra et enigt byråd i Kolding til forældre, elever og skolefolk i kommunen, efter at samtlige partier i byrådet tirsdag sidst på eftermiddagen indgik et slags forsinket del-budgetforlig for 2021. Her fordelte politikerne de millioner, som man i sommer afventede at fordele på grund af usikkerhed i forbindelse med coronapandemien.

Seks millioner ekstra hvert år afsættes til flere medarbejdere på folkeskolerne, og oveni dette beløb kommer lige knap syv millioner kroner, som er en udløber af den finanslov, som et flertal i Folketinget har vedtaget for 2021.

Annonce

Her satte man flere penge af til folkeskolerne landet over, og Kolding står altså til at modtage lige under syv millioner kroner årligt på den konto.


Det er altid godt, når man prioriterer folkeskolerne i Kolding, så det ser vi positivt på. Og beløbet batter noget derude.

Ravi Willesen, formand for Kolding Lærerkreds


Formanden for børne- og uddannelsesudvalget i Kolding, Kristina Jørgensen (DF) er glad for, at skolerne tilgodeses med ekstra penge, der målrettes ekstra hænder på skolerne.

Fastholde niveauet

- Undersøgelser har vist, at hvis vi i Kolding skal fastholde det gode niveau, er det nødvendigt at investere i området. Jeg havde gerne set, at det havde været flere penge, men selvfølgelig hjælper det her beløb, og vi skal huske, at disse penge også er sat af til skolerne ud i årene, siger Kristina Jørgensen.

Hun peger på, at de i alt knap 13 millioner kroner ekstra, der er på vej til skolerne, for eksempel kan give bedre muligheder for tolærer-ordninger på flere skoler eller til bedre at kunne inkludere flere elever i klasserne. Desuden venter der skolerne en stor opgave omkring mental trivsel og læring, når de skoleelever, der fortsat sidder derhjemme til fjernundervisning, vender tilbage i skole, peger udvalgsformanden på.

Formanden for Kolding Lærerkreds, Ravi Willesen, kalder det en fantastisk nyhed, at skolerne er blevet tilgodeset fra politisk side.

- Det er altid godt, når man prioriterer folkeskolerne i Kolding, så det ser vi positivt på. Og beløbet batter noget derude, siger Ravi Willesen.

Annonce

Ikke ud til alle

Han understreger, at lærerforeningen gerne vil være med på sidelinjen, når man skal beslutte præcist, hvordan pengene til skolerne skal udmøntes.

- Det er ikke sikkert, at de skal smøres ud i et tyndt lag overalt. Måske skal man se på, hvor man har nogle indsatsområder eller se kvalitativt på alle skoler og på, hvor der er behov, mener lærerformanden.

Skoleområdet i Kolding har gennem flere år været igennem nedskæringer. Men sidste sommer afsatte byrådet også en ekstra sum penge til folkeskolerne, da man blev enige om et børneforlig med blandt andet penge til initiativer, der skal sørge for, at flere elever kan rummes i de almindelige skoler i stedet for at blive henvist til specialskoler.

Dengang blev der sat cirka 13 millioner kroner af til skolerne.

Coronapenge

  • Foruden de kommunale penge og finanslovspengene er der også et engangsbeløb på 3,9 millioner kroner på vej til skolerne i år fra regeringen i forbindelse med coronapandemien.
  • De skal gå til et fagligt løft og øget trivsel i forlængelse af den omtumlede skolegang, som landets skoleelever har været ude for i det seneste år.
Annonce
Navne For abonnenter

Kim var lykkelig til sit sidste hjerteslag: Et farvel til den stærke tillidsmand med de mange facetter

Danmark

Torsdagens coronatal: Rekordmange tilfælde - smittetal runder 40.000

Annonce
Annonce
Annonce
Fredericia

Søren og Mette har corona: Smitten stiger desværre i de yngste klasser i Fredericia lige nu

Navne For abonnenter

60-års fødselar nyder sine møbelklassikere: Den spanske stol er hans yndling

Fredericia

Glade smil: Klinik i Fredericia kåret som allerbedst til at have elever

Fredericia HK

Se den kommende træner i modgang: Derfor SKAL du som FHK-fan se Danmark spille i aften

Sygehuse indhenter tidligst pukkel om et år: - Vi står i en meget alvorlig situation

Navne For abonnenter

Tvillingebrødrene Ejner og Gunner blev gift med hver deres søster

Fredericia

Henrik har lavet en elpris-udsigt: - Den er lige så sikker som vejrudsigten, og fredag ser dyr ud

Ordning med lønkompensation bliver forlænget i to uger

Fredericia

Cykel Kai bliver opkøbt af ny cykelbutik, hvor han bliver ansat: - Nu har jeg arbejdet 80 timer om ugen i 41 år, så det er vist på tide, at jeg trapper lidt ned

Alarm 112 For abonnenter

Brrrrr på stort hotel i Snoghøj: En morgen med kolde bade og ingen varme

Fredericia HK

FHK forstærker sig på vital post: Henter Champions League-målmand hos de norske mestre

Annonce